"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 273 675
  • 7 427
  •   1
Отговори
# 6 525
  • София
Поскъпването на купоните в ученическите столове се оказа единствено от превалутирането при курс 1.95583 и закръглянето до втората цифра след запетаята. Оказаха се 2 стотинки. Имаше днес обширна статия,както и реакция от страна на фирмата, издаваща купоните.
Ако това са визирали по тв, защото не гледам, но четох статии и коментари в интернет.
В училището на моите деца се оказа същото.

# 6 526
Недялко пак се е газирал във фейса. Качил табелка на книжарницата си  "работим с евро въпреки волята ни. Чакаме лева да се върне." Призовава всеки, който има бизнес и е за лева, да качи подобна табела. С две думи -"не се предавайте, лева ще се върне". Smiley
И аз искам всяка копейка да качи подобна табела, че да знам от къде да не купувам.

# 6 527
A аз задавам друг въпрос - ако еврото го премахнат, то ще паднат ли цените? При последващо въвеждане, когато сме готови, дали ще видим НОВ растеж на цените Simple Smile Реторични въпроси са, знам Simple Smile

Хехе, сетих се за едно емпирично правило, наблюдавано многократно:
Цените на доматите се повишават винаги когато поскъпне бензина, но никога не падат ако падне бензина.

# 6 528
Първо бих изтипосала Костя с това

После Рада Лайкова.

# 6 529
Има си поскъпване и то директно с връзка с еврото... Тъй например между Коледа и Нова година ни сурвакаха предварително, че гимнастиката на дъщеря ми от 100лв става 60 евро месечно. Да. Няма да е 50, но закръгля ето не е до 55 евро, а до 60, което си е кажи-речи 20%. Приемам го, не мрънкам, но го отчитам, че е баш във връзка с еврото... Не с нещо друго...иначе аз имам 170лв кеш, мъжът ми около 10... Ще ги разкараме с един по-основен пазар до края на месеца, нито ще се бутам по опашки, нито ще ги давам някъде, за да ми върнат евро само и само.. по естествен път ще стане...

# 6 530
Има си поскъпване и то директно с връзка с еврото... Тъй например между Коледа и Нова година ни сурвакаха предварително, че гимнастиката на дъщеря ми от 100лв става 60 евро месечно. Да. Няма да е 50, но закръгля ето не е до 55 евро, а до 60, което си е кажи-речи 20%. Приемам го, не мрънкам, но го отчитам, че е баш във връзка с еврото... Не с нещо друго...иначе аз имам 170лв кеш, мъжът ми около 10... Ще ги разкараме с един по-основен пазар до края на месеца, нито ще се бутам по опашки, нито ще ги давам някъде, за да ми върнат евро само и само.. по естествен път ще стане...
бих го свързала само с алчност и проста тарикатщина. Не виждам връзка с еврото никаква.

# 6 531
Сега казаха в новините, че купоните в у-щата са поскъпнали....

....Ще си има още много пари в брой обаче ще са евро. Приемете го пък се надявайте, че еврото ще изсветли сивото.

Аха!   ЕЖК  по новините, че според нея купона бил поскъпнал с 50ст.  Но къде по-авторитетно става с казаХА.  

Дай цитати кой се е надявал, че ще се изсветли сивото. Аз много добре помня какво писах и няма такова.

# 6 532

Някой се е старал да улеснява

# 6 533
Много ясно, че се закръглява. Какви са тия центове.

# 6 534
  • София
Лъжа номер безброй от руzките аверчета.

# 6 535
  • Далечният изток
Тази същата снимка не я ли пусна съфорумка в тази тема като нейна?!
Thinking

Редактирам се, от някакъв сайт била...

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 23:33 от AIDA_N

# 6 536
Я по-добре наистина направете тема за нашите бисери, да видим дали ще се изпише повече от една страница.

Досега от копейчиците видяхме:
- нервни сривове по повод еврото
- разпространяване на информация, че еврото е фалшиво
- че левът ще се върне
- търговци, които не искат да връщат евро, защото много си държат на лева
- астрологичен анализ на тема "не на еврото"
- псуване на служители по магазините
- проклинане на тези, които си обърнахме парите в евро
- водосвет на лева

Следващата стъпка сигурно е да почнат да правят вуду кукли на Урсула и да я бодат с карфици.

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 21:55 от Solaris

# 6 537
  • София
Ще ми отвориш работа Soney с цитати, но ще потърся някой ден.За сивата икономика и как политиците ни няма да могат да крадат, Имаше доста такива в началото на темата и не съм се обръщала персонално към никой.Обобщих. По памет мисля, че MariaHris (нещо подобно като нук) споделя такива надежди.Stefi2005, че ако приемем еврото ще гласува пак за герб.Лунната соната ще прежали шашми на северомакедонците с историята ни заради еврото. Мисля, че беше в политическата тема.Това между другото като стана дума за мнения.Не знам защо реши, че те апострофирам с цената на купона или го отдаваш по лични причини?Жената я показаха в новините на бтв.

Една от причините, поради която искам ЕЗ е, че всеки път към Европа ни отдалечава от архитектите на македонската нация, а именно руснаците. Най-голямото доказателство е как цялата група почитатели на руски конспиративни теории се е събрала в темата, за да оплаква лева. Та, ако ще си говорим за македония и шашми с историята, то дръж сметка на тези от изток, които изсипаха милиони в пропаганда срещу Шенген, еврозона, ЕС, НАТО, България и бол други, на която кълвете като шарани.
400 + страници в темата само за да се оборва дезинформация. Т'ва е положението.

П.П. Шенген разпадна ли се, както ти каза Орбан? Че ти помня подобен коментар отпреди няколко години.

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 21:46 от Lunna Sonata

# 6 538
Е, копейката ЦоМчо ако не излъже...

# 6 539
  • София
Не знам какво да кажат копейките: “Драган Джилас обяви, че след като се присъединили към  ЕС, българите са станали с 80 процента по-богати от сърбите, предава регионалната телевизия Ен1. Това предава кореспондентът на БТА в Белград Теодора Енчева.”

Иначе гледам новините - учениците гледат да изчистят събраните по празниците левове. Ма защо са им давали левове?!?!? Баби, лели. Едно врвме даваха долари, марки и после евро, тая година - левове!?!? Което ще им затрудни децата на практика

Общи условия

Активация на акаунт