"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 140 331
  • 3 822
  •   1
Отговори
# 3 735
Почти всички протести са за лични интереси. И не са точно протести а стачки на определени браншове. Другото е едно нищо което може да се игнорира.

# 3 736
Не е въпрос да протестираш само с цел сваляне на правителството.
Питах за лични интереси някой протестира ли? Има ли бойкот на работодатели, които не внасят пълни осигуровки? За такива протести питам.
Иначе и аз съм протестирала 89 година, но  съм си гледала и личния интерес, и не съм работила за измекяри, или без ТД.
Не може всеки да протестира за личните си интереси, те не са над обществените. Трябва да има достатъчно хора/маса, които да разберат, че некоректния работодател ги ощетява и тогава евентуално да се протестира. Възниква въпросът обаче, кой би могъл да реши този проблем.

# 3 737
  • Обран бостан ;)
Не е въпрос да протестираш само с цел сваляне на правителството.
Питах за лични интереси някой протестира ли? Има ли бойкот на работодатели, които не внасят пълни осигуровки? За такива протести питам.
Иначе и аз съм протестирала 89 година, но  съм си гледала и личния интерес, и не съм работила за измекяри, или без ТД.

Да протестираш срещу някой, който ти дава пари  за да живееш ?

Хм. Интересно. Astonished

# 3 738
Дава ми пари?
Аз си ги заработвам, и държа да не ме ощетява.

# 3 739
Как държиш?
Не си доволна от работодател, разбирам

# 3 740
Държа да е всичко на светло. Не да ми дава в плик.
Не съм писала никъде, че не съм доволна от работодателите си. Доволна съм и то много, но си имам лични критерии за избор.

# 3 741
  • Обран бостан ;)
Работник-мечта. Trollface

# 3 742
  • Русе

Да протестираш срещу някой, който ти дава пари  за да живееш ?

Хм. Интересно. Astonished
Странно изказване. На вас даром ли ви ги дават парите. Интензивността на присъствие в определени теми на форума и изказванията, може да оставят подобно впечатление.

# 3 743
  • Обран бостан ;)
Абе то, ясно, че тук сте само високо квалифицирани специалисти, които са незаменими и могат да поставят условия на работодателите си. Wink

Като оная, дето се кълнеше, че лично внася всички данъци върху заработеното, а после се оказа, че е наемен работник. Sunglasses

# 3 744
Ако всички откажат да работят при определени условия, условията ще се променят. Проблемът идва точно от подтиснати хора без самочуствие, които искат някой да им "дава", и не разбират, че са абсолютно равноправна страна в процеса. Казва се трудов ДОГОВОР, а не дарение или милостиня.
Докато има риби, ще има и рибари. Докато има "ние, горките работниците" и "те, богатите чорбаджии", така ще е.
Най-малкото свестни синдикати можеше да има, а те - по-корумпирани и вредни и от най-лошите работодатели.
В цех от 50 човека - 45 недоволни. Казвам им - направете синдикат, предявете официални искания. Той ще ни уволни. Е как ще ви уволни всичките, откъде ще вземе други хора, градът е малък, славата на началника е лоша... Не, не, ще ни уволни. Е мрънкайте си тогава. Кой да дойде, някой извънземен, да ви подмени шефа?

# 3 745
Ако всички откажат да работят при определени условия, условията ще се променят. Проблемът идва точно от подтиснати хора без самочуствие, които искат някой да им "дава", и не разбират, че са абсолютно равноправна страна в процеса. Казва се трудов ДОГОВОР, а не дарение или милостиня.
Докато има риби, ще има и рибари. Докато има "ние, горките работниците" и "те, богатите чорбаджии", така ще е.
Най-малкото свестни синдикати можеше да има, а те - по-корумпирани и вредни и от най-лошите работодатели.
В цех от 50 човека - 45 недоволни. Казвам им - направете синдикат, предявете официални искания. Той ще ни уволни. Е как ще ви уволни всичките, откъде ще вземе други хора, градът е малък, славата на началника е лоша... Не, не, ще ни уволни. Е мрънкайте си тогава. Кой да дойде, някой извънземен, да ви подмени шефа?
И като е малък града къде ще отидат да работят? 45 семейства ще се изнесат в София ли?

# 3 746
  • Пловдив
Когато си в малък град и нямаш избор на работодател, пък имаш деца и разходи.....Същото е и като си загробен с 30-годишен кредит в голям град. Това е много добре известно на работодателите. Не е само ангажимент на работника да протестира. Къде са синдикатите, къде е контрола на съответните институции. Защото няколко месеца без работа, а банката си иска вноската.....Не може само от собственота комбанария да се гледа.

# 3 747
Държа да е всичко на светло. Не да ми дава в плик.
Не ме разбирай погрешно, но ако ще протестираш, трябва да си недоволна от работодателя и то не по условията на договора.
На вас даром ли ви ги дават парите.
Не даром, но работодателите носят целият риск. Даром дават само мама и тати
П.с. Темата е за еврото

# 3 748
  • Буркина Фасо
доста от тези, които работят в сивия сектор си живеят добре и се чудят на работещите в реалния сектор. даже им се радват, че им допринасят за благополучието. нормално е да поставяш условия на работодател ако живееш в голям град -  имаш избор на работодатели. 

# 3 749
Скрит текст:
Ще им постави условие - намалява заплатите и плаща чинно всички задължения. Не може работника/ците сами да се преборят, при положение, че работодателя няма кой да го контролира и санкционира.
Другия вариант, да отидеш някъде, където ще работиш "на светло", затова се обезлюдяват и цели села, затова хората бягат и навън.

Общи условия

Активация на акаунт