"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 140 386
  • 3 823
  •   1
Отговори
# 3 780
Дават и на МРЗ ипотечни кредити банките. Имам бивша колежка, уж интелигентна жена, образована. Работи от доста време на осигуровки на МРЗ. Скоро си купя жилище, точно това ми сподели. За кредита, с малко пп-висок процент, е попълнила декларация, че получава пари на ръка, над тези по банков път.
Явно и там се намира начин.

# 3 781
Банките имат излишни пари и ги продават.

# 3 782
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
К'во ти пука ?  Ти нали си безработна. Wink

За мен лично няма от какво да ми пука, макар въпреки безработността си да съм внесла повече пари от болшинството от тези, които  ще вземат пенсии. Преди да стана безработна винаги съм се осигурявала на тавана, но ще съм прецакана заради липсващ трудов стаж.
Но ми пука за държавата и за нейното развитие. И понеже не ми пука говоря от принципна позиция.

Последно ? Wink

# 3 783
Някои хора нон-стоп тролят в майчински форум после реват, че няма бизнес и няма пАри.
Ми как да има? Joy

Последно какво решихте? Хората дето бачкат здраво, изкарват добри пари и си плащат всичко на държавата са яките балъци, така ли?
Не са политиците проблема на България, лош е материала. Ама наистина лош.

# 3 784
Борисов излиза, че е бил прав. Joy

# 3 785
  • Пловдив
Декларация в банка, че получава пари на ръка 😳😳😳

# 3 786
Дават и на МРЗ ипотечни кредити банките. Имам бивша колежка, уж интелигентна жена, образована. Работи от доста време на осигуровки на МРЗ. Скоро си купя жилище, точно това ми сподели. За кредита, с малко пп-висок процент, е попълнила декларация, че получава пари на ръка, над тези по банков път.
Явно и там се намира начин.

Toва е от замандан години Simple Smile Обаче не всеки работодател издава "удостоверение" за сивата заплата, защото такъв документ е повод да бъдат изнудвани от банката или при проверка от страна на институциите може да имат сериозни проблеми. Банките по едно време работеха с устно потвърждение от работотеля, сега са почнали да искат просто декларация от кредитоискателя.. Много ще ми е интерсно ако НАП вземат та изискат тази информация от банките, работодателите ще са чисти, да му мислят кредитоискателите

Аз се чудя друго - с новите предложения на КНСБ как се очаква да се получат повече пари в хазната?
1) Фирмите масово знаят как да скрият печалбата си, 
2) прибавяме едни 450 хил на МРЗ от 2млн работещи, от които сега взимаха някакви пари, сега вече няма да ги има,
3) има само едни 200хил, които се осигуряват на суми над максималния доход, вече голяма част от тях са в администрацията..
4) кое ги кара да си мислят, че фирмите са глупави и няма да свалят осигуровките на МРЗ

Хората, които си плащаме осигуровките на реалния доход, сме най-големите балъци и ще е така, докато има минимална пенсия,  която да покрива някакъв жизнен минимум. Защото в момента хората, внесли големи осигуровки, са грабени за да има за внеслите, колкото за Бог да прости!
Когато започнат да се изплащат пенсии според приноса и някои разберат, че приноса им е 200лв / месец, а не 600, може и да има замислили се за реално осигуряване

# 3 787
Скрит текст:
К'во ти пука ?  Ти нали си безработна. Wink

За мен лично няма от какво да ми пука, макар въпреки безработността си да съм внесла повече пари от болшинството от тези, които  ще вземат пенсии. Преди да стана безработна винаги съм се осигурявала на тавана, но ще съм прецакана заради липсващ трудов стаж.
Но ми пука за държавата и за нейното развитие. И понеже не ми пука говоря от принципна позиция.

Последно ? Wink

Буквалист... Не ми пука за мен конкретно в конкретния аспект, тоест нямам личен интерес, но ми пука за държавата.

# 3 788
докато има минимална пенсия,  която да покрива някакъв жизнен минимум. Защото в момента хората, внесли големи осигуровки, са грабени за да има за внеслите, колкото за Бог да прости!
Когато започнат да се изплащат пенсии според приноса и някои разберат, че приноса им е 200лв / месец, а не 600, може и да има замислили се за реално осигуряване
Това  е. Съгласна.

# 3 789
  • Обран бостан ;)
Някои хора нон-стоп тролят в майчински форум после реват, че няма бизнес и няма пАри.
Ми как да има? Joy

Последно какво решихте? Хората дето бачкат здраво, изкарват добри пари и си плащат всичко на държавата са яките балъци, така ли?

Бг мама е майчински форум, а ти си най-умната и красива жена. Какъв е проблема ? Wink

А че е лош матряла, лош е. Де да бяха всички като теб, ама не са.

# 3 790
Скрит текст:
Ми как да има? Joy

Скрит текст:
Ще минеш ли в сивия сектор, ако получаваш по - малко и те осигуряват на още по - малко. Предполагам няма да го направиш, защото няма да имаш полза, точно обратно ще си на загуба, би го направила само ако си балък. Wink

# 3 791
В сивия сектор няма да мина никога. Нито за малко, нито за много.
Дазел, да питам ли коя е банката? Разбрах, че е в Асеновград, в Пловдив не са ѝ дали кредит.

# 3 792
Много зависи в кой сив сектор е човек. Ако се осигуряваш на МРЗ а взимаш по 10 хилки отгоре ще можеш да инвестираш, както казва Санди.
Но ако става дума за до 2 хиляди е пълно харакири. Парите се обезценяват всеки ден, в пликчето няма да струват и на половина на това, което си взел само след година. Залъгват се хората, че живеят по-добре само. А банките, които отпускат ипотеки на такива хора пък са за закриване, лично мнение.

Повече финансова култура е нужна на българина. Че държавата не иска да въведе справедливо облагане, както пише Скаридка е повече от ясно.
Ако всеки знаеше, че осигурявайки се на МРЗ си осигурява 200 лв за пенсия и никакви права, щяха да мислят по друг начин.

Счупена е пенсионната система, както и здравната, но и те както и политиката по отношение на осигуряването нямат нищо общо с еврото. Joy

# 3 793
Няма никаква логика в горния поста,ама...

# 3 794
  • Буркина Фасо
а ако се осигуряваш на реална заплата колко ще получиш? и какво ще направиш ако не получиш очакваното?
питах, но никой не отговаря.

Общи условия

Активация на акаунт