"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 140 924
  • 3 842
  •   1
Отговори
# 3 810
От лиричното отклонение за пенсиите разбрах, че се очаква да внасяме "тавана", да взимаме малко или хич и да не ни пука. Ами, няма да се присъединя.🥹

Аааа, не. Мераците са да отпадне таванът (максималният осигурителен праг) и да се плаща много яко, а после пенсия каквато, такава, понеже пари няма да има, а и бедните неосигурявали се трябва да ядат.  Тоест всички изказващи се напоследък по телевизията не гледат на осигуровките като на осигуровки, а като на данък, който да попълни дупката в хазната сега.

# 3 811
По добро е да са застраховки, на този принцип, пенсионни застраховки. Ама дупката голяма.

# 3 812
Високите цени идват от спекулата, която държавата и управляващите не искат да овладеят. Понеже са на една хранилка. Нищо общо нямат с евро и тем подобни глупости.

За това каква пенсия ще взимам имам идея, имам право на много добри болнични, майчинство и трудова борса, ако се налага. Това понеже съм балък и ме осигуряват и над максимума по закон.

И да, наясно съм, че с моите балъшки пари се осигуряват минималните пенсии на бая хора, които по един или друг начин са решили да прецакат държавата. Сега обаче те, а и техните деца реват, защото държавата прецаквала тях.

Танто за кукуригу е системата в България, всеки влачи каквото може, а сметката я плащаме балъците.
До едно време обаче, защото балъците с добри доходи инвестират за старините си, а умниците които дърпат отвсякъде в един момент ще увиснат. Но вече ще са се свършили балъците.
В общи линии наистина ще стигнем до момент, в който богатите няма да вярват на бедните, и всеки да се оправя както може.
Дано сте се заредили с пликчета.

# 3 813
  • Буркина Фасо
а ако се осигуряваш на реална заплата колко ще получиш? и какво ще направиш ако не получиш очакваното?
питах, но никой не отговаря.

Колко ще получиш - с ПИК за НОИ виждаш.
Не може да има разминаване.
Разликата между реална и МРЗ е много голяма. И не става дума за някакви супер високи позиции, а за средни нива.
и като видя, че трябва да получа 4-5 хил., а реално ще са по-малко кво правим? да си търся работа, където ще плащат по-малко за да си получа реалната пенсия ?

# 3 814
На Деян Николов сметката издиша от всякъде.  Къде ги гледа тия работи, явно в тавана.

Точно! Големият "капацитет" Деян Николов.

# 3 815
Не може 6 хиляди, Бонго. Има таван. Който трябва да отпадне, според мен.

# 3 816
  • Буркина Фасо
нали това ти казвам - имам солидни вноски от депутатска заплата, изчисляват ми реална пенсия от 6 хил., но ми дават до тавана. и не можеш нищо да направиш.

# 3 817
Така е, да. Много несправедливо.
Затова не трябва да има минимална пенсия, нищо не внесъл, но ще му дават наготово.
Аман от тарикати.

# 3 818
а ако се осигуряваш на реална заплата колко ще получиш? и какво ще направиш ако не получиш очакваното?
питах, но никой не отговаря.

Ами мой близък е пенсионер от 2008 година и пенсията му вече е над 2000 лв, не се оплаква.

# 3 819
нали това ти казвам - имам солидни вноски от депутатска заплата, изчисляват ми реална пенсия от 6 хил., но ми дават до тавана. и не можеш нищо да направиш.

Наскоро четох, че даже и цял живот да си се осигурявал на тавана, пак няма да получиш максималната пенсия, защото заради онзи коефициент от 1,3 тя била достижима само с много по-дълъг стаж от нужното. Но ако бачкаш до 75 - 80 години може би.

# 3 820
  • Буркина Фасо

Фри
прочети няколко поста по-нагоре.

Скрит текст:

Наскоро четох, че даже и цял живот да си се осигурявал на тавана, пак няма да получиш максималната пенсия, защото заради онзи коефициент от 1,3 тя била достижима само с много по-дълъг стаж от нужното. Но ако бачкаш до 75 - 80 години може би.
нищо не се знае. утре може да променят правилата.

# 3 821
Не е така. Много вземат тавана. С категории.
Имам познат, електротехник, има прогнозна пенсия 2000 лв., а има пет години още да работи, ще стигне сегашния таван.

# 3 822
То има осигурителен праг също. Да не обират хората просто така ,без надежда да висока пенсия. Ако премахнат тавана на пенсиите ,трябва и тавана на осигуряването да премахнат..
 За мен е разумно с таван на осигуряване.

# 3 823
Аз ако имам фирма, ме интересуват не тия 800 милиона сметнати някак си, а реално колко ще излязат от моя джоб. Същото важи и за всеки собственик на фирма, голяма или малка.
Тия 800 милиона са само за впечатляване на читатели.

Единственото нещо което не бих оспорила е закръгляването цените на дребни продукти. Такива които се продават на открито само кеш и е силно желателно да са кръгли числа.
Ако е струвало 2 лева, ще стане 1 евро.  Поскъпване 4/196=2%

# 3 824
Скрит текст:
Високите цени идват от спекулата, която държавата и управляващите не искат да овладеят. Понеже са на една хранилка. Нищо общо нямат с евро и тем подобни глупости.

За това каква пенсия ще взимам имам идея, имам право на много добри болнични, майчинство и трудова борса, ако се налага. Това понеже съм балък и ме осигуряват и над максимума по закон.

И да, наясно съм, че с моите балъшки пари се осигуряват минималните пенсии на бая хора, които по един или друг начин са решили да прецакат държавата. Сега обаче те, а и техните деца реват, защото държавата прецаквала тях.

Танто за кукуригу е системата в България, всеки влачи каквото може, а сметката я плащаме балъците.
До едно време обаче, защото балъците с добри доходи инвестират за старините си, а умниците които дърпат отвсякъде в един момент ще увиснат. Но вече ще са се свършили балъците.
В общи линии наистина ще стигнем до момент, в който богатите няма да вярват на бедните, и всеки да се оправя както може.
Дано сте се заредили с пликчета.
Не може да обвиняваш хората, те не са измислили системата, само потребители са. В момента нито богатите вярват на бедните, нито бедните на богатите, няма какво да породи доверие и всеки се оправя както може, та момента е дошъл, при това от доста време и се вижда съвсем ясно.

Общи условия

Активация на акаунт