"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 161 857
  • 4 462
  •   3
Отговори
# 4 350
Да не говорим, че военните са пословично консервативни - идеални избиратели на Възраждане.

# 4 351
colibri, и аз така помня, могат да се кандидатират на гражданска изборна длъжност и да излязат в отпуск, докато са на нея, но участието в партия води автоматично до уволнение от БА.
Сега потърсих в закона за отбраната
Чл. 182. (1) Военнослужещите нямат право да членуват в политически партии, движения или коалиции с политически цели и да предприемат действия по служба, с които да нарушават политическата си неутралност. (2) Военнослужещите не могат да извършват пропагандна и агитационна дейност в полза или във вреда на политически партии, движения или коалиции с политически цели, на синдикални организации и на кандидати за изборни длъжности. (3) (Доп. - ДВ, бр. 16 от 2010 г., в сила от 26.02.2010 г.) Военнослужещите не могат да участват в събрания, митинги и манифестации на политически партии, движения или коалиции с политически цели, когато носят военна униформа. (4) Военнослужещите не могат да бъдат задължавани да декларират своите политически, религиозни или идеологически убеждения във връзка със заемането или изпълнението на службата.

# 4 352
  • Буркина Фасо
допълнение към Закона и въоръжените сили

"Те обаче разрешават на военнослужещия, когато не носи военна униформа, да участва в събрания, митинги и манифестации на политически партии, движения или коалиции с политически цели. Дори законът дава право на военнослужещите да се сдружават в мирно време за осъществяване на дейности от взаимен интерес."

# 4 353
Aми явно не видя снимката, която съм сложила, в поста си в скрит текст. Около 10тина души с униформа в цялата си прелест Simple Smile

# 4 354
Зависи какво разбираш под чудеса, но имаше такива - смяната на едни политици с други при масово гласуване.
- Правителството на СДС, хората толкова бяха отчаяни от БСП, че масово гласуваха за промяна и никакви манипулации на властта не успяха.
- Същото се повтори и с Царя - масов вот и смяна.
- И ББ е имал такъв случай, после Слави...
Е да, ще кажеш, че не е станало чудото да се събудим една нова Швейцария, но чак такива чудеса не стават. Обаче лека полека си подобрявахме положението. До днес, когато почвам да се съмнявам, че текущите управници ще ни загробят. Липсва ни само алтернатива, нов харизматичен лидер за когото да гласуваме. Пеевски нацелва момента, но се разминава с харизматичността. Но чудото - тотална смяна на управляващите с нови се получава доказано при масов вот.

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 15:03 от Черна станция

# 4 355
  • София
Само дето един недвижим имот може да бъде продаден и с парите да си купиш немалко неща.
Притежанието на имот/и не е задължително.
Особено се втрещявам на възрастни хора, които живеят сами в 100+ кв. и си броят стотинките. Заменяйки ги с 50 кв., биха си позволили достойни старини, но те пазят имота за деца и внуци, които често са на другия край на света и няма да се върнат никога.

Освен ако в тия неща има акции на някоя компания, това са пари без възвръщаемост, които ще похарчиш еднократно и после нито покрив над главата, нито пари. А разходи ще имаш до последния си ден на тази планета. Притеснително е, че трябва да обяснявам подобни неща.

# 4 356
Само дето един недвижим имот може да бъде продаден и с парите да си купиш немалко неща.
Притежанието на имот/и не е задължително.
Особено се втрещявам на възрастни хора, които живеят сами в 100+ кв. и си броят стотинките. Заменяйки ги с 50 кв., биха си позволили достойни старини, но те пазят имота за деца и внуци, които често са на другия край на света и няма да се върнат никога.

Освен ако в тия неща има акции на някоя компания, това са пари без възвръщаемост, които ще похарчиш еднократно и после нито покрив над главата, нито пари. А разходи ще имаш до последния си ден на тази планета. Притеснително е, че трябва да обяснявам подобни неща.

Точно така. Обаче ако един 75 годишен човек продаде апартамент за 200 000 евро (ако е 100 квадрата може и повече) и с половината си купи малко жилище, ще му останат 200 000 лева за около десет години живот. Ми 20 000 лева годишно +пенсията пак става. А ако ги и вложат с някаква доходност съвсем ще им стигнат. А и малко мъже живеят до 85.

# 4 357
  • София
Не писах за имотите като инвестиция.
ЧС го е обяснила. Коментирахме живеещите в 100+ кв. хора по на 70-80 г., които нямат пари за ежедневните си разходи, а ти ги пращаш да търгуват с акции.
Та притеснително е единствено изваждането на нещо от контекста на разговора.

# 4 358
Притежателите на револют влизат в зоната по-рано Grinning
Скрит текст:

# 4 359
Изпревари ме. Идвах за същото.
Копейките ще изпаднат в делириум. Grinning

# 4 360
Копейките не са толкоз тъпи. Знаят, че референдума им няма да заработи и сега усилено събират данните на хората за по-късна употреба

# 4 361
Не конкретно за референдума.
Имам колежка, която много навътре взема нещата, не знам как ще го преживее.

# 4 362
Психологически негласувалите гласуват срещу всички партии и политици завзели властта...
Тъй де, ама властващите не ги интересува кой не ги одобрява - важно е някой да ги избере.

# 4 363
  • Обран бостан ;)

Все по трудно разбирам злорадството на някои хора.
Не ви ли светва, че въвеждането на еврото вече обезцени парите почти два пъти ?

Или смятате, че в с влизането в ЕЗ цените ще паднат ?

Ама радвайте се, не ми пречите.

Сега чакам да кажете, че еврото не е виновно.
Не, не е. Виновни са тия, които ни набутаха в ЕЗ с нагласени данни.

# 4 364
Скрит текст:

Все по трудно разбирам злорадството на някои хора.
Не ви ли светва, че въвеждането на еврото вече обезцени парите почти два пъти ?

Или смятате, че в с влизането в ЕЗ цените ще паднат ?

Ама радвайте се, не ми пречите.

Сега чакам да кажете, че еврото не е виновно.
Не, не е. Виновни са тия, които ни набутаха в ЕЗ с нагласени данни.
Не само те, а и тези, които ги приеха и казаха "да". Плашещо е, че се разчита на вторите да коригират/контролират действията на първите.

Общи условия

Активация на акаунт