"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 286 015
  • 7 671
  •   3
Отговори
# 5 310
Баси драмата. Няма дори малък град без чейндж бюро, както и поне няколко банки.
Сега, ако са чакали до последно е друг въпрос. И без това вече курса на много места е 1,98, може и 2лв да стане всеки момент.
Като имам магазин, ще се погрижа поне 1 месец по-рано, не последната седмица.
Ако искат да работя, ако искат да не, тяхна работа и воля

# 5 311
  • София
Няма да работят, защото все още нямат евро.
Тази седмица питах във всички квартални магазини, никой не е успял да купи, банките нямат и не дават. Записани са в списъците от месеци. Всички се опасяват от проблеми с клиентите, и скандали на техен гръб, че крият еврото. И тук някои няма да отворят, като минимим първата седмица на януари.
Централен софийски квартал, само за уточнение.
Същото писах и аз по-назад. В кварталните магазинчета заявяват, че няма да приемат левове след НГ. Само евро и карта. Нямали достатъчно банкноти и монети, връщат ги от банките вече и то след дълго чакане. И не, не са чакали досега, от поне 2 месеца е проблема.
Дребните обекти за услуги като поправки, маникюри, козметици също имат проблем и не могат да се заредят с евро.
Готовност и чудо.
Нищо, важното е, че сме в клуба на "богатите". И как беше - не ползвайте такива услуги и не ходете в такива обекти, чуден съвет. На това му се вика блокаж на икономиката.

# 5 312

Сега, ако са чакали до последно е друг въпрос. И без това вече курса на много места е 1,98, може и 2лв да стане всеки момент.

Те са в списъците и питат банките си от септември и октомври. Вие четете ли?
Искат да купят - не им дават, няма. Различни банки.
Пак питам откъде да го купят?
Теорията е много лесна, практиката, реалната, друго показва.

# 5 313
  • София
Т.е. цяла година, че още от миналата, търговците са чакали само стартовите пакети и не са се срещали, че евро може да се купи във всяка една банка?

# 5 314
  • Пловдив
Не са длъжни да се сещат. Това трябваше да бъде обезпечено. Аман вече грижата на давещите се да е само тяхна грижа.

# 5 315
  • Deutschland/HE
Според мен част от малките магазинчета се надяваха, че приемането на еврото ще се отложи.

Преди години в едно село имаше един магазин и не искаше да работи с карти, да приема ваучери. Но доста хора от селото си получаваха заплатат по карта, получаваха и ваучери, към заплата си и вместо при в магазинчето, ходеха в съседния град. Знаете ли колко бързо се уреди с ПОС терминал и започна да приема ваучери?

# 5 316
  • София

Те са в списъците и питат банките си от септември и октомври. Вие четете ли?
Искат да купят - не им дават, няма. Различни банки.
Пак питам откъде да го купят?
Теорията е много лесна, практиката, реалната, друго показва.
Е, казаха ни - от Тавекс, с комисионна. Просто вече се хващам за главата...Dizzy Face

# 5 317
Кое от това, че банките казват, че нямат и не им продават написах неясно?
Последно единият днес каза, че са му казали след 8ми януари да отиде пак.

# 5 318
Евро нема,действайте...боко бум бум...

# 5 319
Обяви за продажби на стартов пакет из фб. Естествено на висока цена. Да почват направо на нумизматична. Редиш се ,губиш време, купуваш, да продавай и да спечели.
  Това е положението.
 Да не работят ,никой няма да се гътне от това.
 Брашно и мая , да има хляб и толкова.

# 5 320
Пак да ви питам - защо тези търговци, за които  говорите не искат януари да връщат ресто в левове. На което имат право? Питайте ги, като ви кажат, че нямат евро, осведомете ги, защо да не работят хората и да затварят.

Кажете им да връщат ресто в левове.

# 5 321
Големият протест 🙃
Скрит текст:

# 5 322
Тавекс нямат монети, нямат дори 5 евро банкноти. Макс Баклян толкова ми падна в очите- отначало беше про евро настроен, обясняваше колко е хубаво и като се усети, че ще му залезе най_големия чейндж и обърна палачинката

# 5 323
Без да се опитвам да защитавам организацията и готовността на държавата, щото е ясно, че е на санитарния минимум, вина за това да няма евро и комлекти по банките е само на банките. Предоставена им е възможност да се заредят от БНБ , колкот им душа иска.

# 5 324
И аз се присъединявам към въпроса защо малките обекти ще отказват да работят с левове? Защото, страхът от скандали е смешен аргумент.

Ако някой отказва левове през януари, или няма конкуренция, което наистина ще си заслужава жалбата, или бере парите по дърветата и не му дреме за оборота.

Общи условия

Активация на акаунт