"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 283 898
  • 7 629
  •   5
Отговори
# 5 520
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
Искам да кажа ,че нуждите ни за  хартийки няма да съборят системата. Не знам по какви мерки да го обърнем, по население или друго , тези обявени от теб нужни пари в оборот.
 Нашите нужди не са критични  за цялата схема или система на Европа.
Бънди ,в картата ти  или сметката  хартии ли са надиплени?
 А разплащането минава  към дигитализация, ясно че ще сме последни и там.

За да отидат парите в картата, в повечето случаи , внасям хартийки в банката. Wink

Виж все пак какво има в горния пост. Trollface

# 5 521
На повечето  хора парите постъпват безкасово по карта.
 ДСК се претоварила, ама да се размърда. Тъй ще  е,  без хартии. Те искат без  инвестиции да карат, в тази сфера пък за месеци остарява  техниката. И това дето риташ,   и това дето псуваш бързо остарява и  иска иновации, промени , поддръжка. Айфоните си сменят редовно, да сменят и  това ,с което работят и печелят, да поема потока. Няма да откриват топлата вода, другаде нещата работят.

# 5 522

А това с еврото ли е свързано? Защото в момента въпросното онлайн и мобилно  банкиране работят в лева.

Дали не е случайно заради предстоящите празници и че всеки харчи като луд с каратечница в момента.

# 5 523
  • София
И всеки втори банкомат е празен. 😃 Полудя този народ да си харчи парите.

# 5 524

А това с еврото ли е свързано? Защото в момента въпросното онлайн и мобилно  банкиране работят в лева.

Дали не е случайно заради предстоящите празници и че всеки харчи като луд с каратечница в момента.
С еврото е свързано,да.Пазарува се повече от нормалното, и освен това и се тегли кеш, както съветват вече месеци...Така че не, не е свързано с празниците.Не за първа година имаме Коледа и Нова година...

# 5 525
Ама сега сме с лев. Тегленето не е заради кеша, а заради празниците. С Уникредит всичко е наред.

# 5 526
  • Deutschland/HE
Всяка година по това време и на 30-31 декември е лудница по магазини и банкоматите са празни.

# 5 527
Аз мисля, че е заради курса лев/евро. Нали ни убеждаваха, че няма да е 1,95583 от 01.01? Grinning

# 5 528
ДСК са си некадърници, само те вземат такса закриване сметка, и срок за закриване няколко дена след които да им отидеш ВТОРИ път на крака за закриването, нямат все още двойно показване на парите по сметка в BGN (EUR) и отгоре на целия им мързел и бавене, курсът им превалутиране е гаден.
Няма да се учудя, ако първи се обърнат с корема нагоре и последни се оправят по време на празниците/прехода.

# 5 529
Ама сега сме с лев. Тегленето не е заради кеша, а заради празниците. С Уникредит всичко е наред.
Идват празници,след него влиза еврото, очаква се бъг в системата.Сега теглиш кеш, за да няма изненади като си изпием кафето вдругиден, или като идем за цигари.Толкоз.Не е заради еврото.

# 5 530
Зоологическата градина в София ще отвори чак на 5 януари,понеже и трябвало време да се настрои за плащане с евро... Yum

# 5 531
  • Далечният изток
С ДСК не съм имала проблеми аз. И с откриване на набирателни сметки при откриване на търговски дружества не съм имала. С ОББ обаче и с набирателни съм имала проблеми, и със закриване на моя сметка имах. Не два, три пъти ме разходиха докато я закрият.

# 5 532
Това ми напомня, какъв световен вой, шок и ужас беше като ставаше 2000 г., как компютрите щели да се върнат на 1900 г. ли беше, какво беше и се очаква планетарен срив на всички мрежи.
И накрая - едно нищо  Grinning

# 5 533
  • Deutschland/HE
Добре, Барса! Заради еврото е, то е виновно. И миналата година,  по-миналата година е било виновно то.
Ти имаше ли проблеми с банките и парите в брой при деноминацията?  Имаше ли проблем на д,.01.2000г? Банките си тестват системите, там няма да има проблем. Проблем създават хората с тяхната липса на мярка и адекватно планиране.

# 5 534
И банките са ни зле, но това е от край време. Проблемът е в управленските кадри, както и в обслужващия персонал. И отново, не ни е виновно еврото.

Общи условия

Активация на акаунт