"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 274 419
  • 7 429
  •   1
Отговори
# 5 805
Новата мантра на Възраждане - могат да върнат лева за 1 година! Не знам отде ги мислят, лошото е че има хора, които им вярват!

# 5 806
Аз очаквам още по-голяма активност януари и февруари. За всеки технически проблем ще е виновно еврото, за всяка недомислица на правителството ще е виновно еврото.

Чакам да видя новата кауза на Възраждане/Величие/Дойран... Тази със запазване на българското хоро ми е несериозна.
Възраждане сега ще посвети борбата си на запазване на платките на машините, печатащи лева. Сега от девет кладенци вода носят, че КК не бил казал че машините ще се унищожават, а само платките и ние не сме го разбрали. А платките ще им трябват, като спечелят мнозинство и върнат лева. 😅

# 5 807
Никакво мазало не е станало.

Да, никакво! Всичко е точно!
Кеш Евро заявени от месеци, дребен бизнес, най-накрая взети на 29-ти и то три пъти по-малко от заявеното.
На въпрос - как ще се процедира с кеша левове от касата. Отговор - всеки ден може да внасяте до 5хил лв. Демек всеки ден в банката.
Иначе всичко е точно!

# 5 808
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Такаа - сайт на ЕК:

Еврото предлага много ползи за гражданите, предприятията и икономиките на държавите, които го използват. Някои от тях са:

- лесно сравняване на цените между държавите, което засилва конкуренцията между предприятията, като по този начин облагодетелства потребителите
- ценова стабилност
- благодарение на еврото за предприятията е по-лесно, по-евтино и по-безопасно да купуват и продават в еврозоната и да търгуват с останалата част на света
- повишаване на икономическата стабилност и растежа
- по-добре интегрирани и поради това по-ефективни финансови пазари
- по-голямо влияние в световната икономика
- осезаем символ на европейската идентичност

А Донахю, при посещението си през март месец казва: "Страните с евро имат по-ниска инфлация и по-ниски лихвени проценти".

т.е. аз лично очаквам - стабилни цени - т.е. не повишаване с 3-5-10-50 %, а с 0. Очаквам падане на лихвите по заемите, очаквам по-висок ръст на икономиката и повишаване на заплатата ми. Ако това не се случи - да еврото е виновно, излъган съм.
процентно погледнато цените се вдигнаха повече от нормалното, така че за години напред не би трябвало да ги вдигат. а дано ... Simple Smile
заплатата ти ще се вдигне и без еврото, както е било до сега.

# 5 809
Отварям интернет банкирането да платя нещо с превод и изненадаа поканиха ме след 3 януари да заповядам, извършват технологичен преход към новата валута, и как някой ще вярва за връщане назад😅

# 5 810
  • Пловдив
Ами, българинът винаги чака някой наготово. Същите политици, същата политика, същия батак. Само валутата ще е друга. Поредната залъгалка за подобряване на положението. Еврото ще вкара всичко в ред? Това пък кой го вярва? Ако имаше адекватно управление през всички години на борд, щяхме да излезем от него, ако е необходимо, без сътресения. Аз продължавам да не схващам как еврото ще дисциплинира политиката, ще освети сивия бизнес.....Всъщност сега се изпраха едни милиарди. Дали пък това не е целта?

# 5 811
  • София
Никакво мазало не е станало.

Да, никакво! Всичко е точно!
Кеш Евро заявени от месеци, дребен бизнес, най-накрая взети на 29-ти и то три пъти по-малко от заявеното.
На въпрос - как ще се процедира с кеша левове от касата. Отговор - всеки ден може да внасяте до 5хил лв. Демек всеки ден в банката.
Иначе всичко е точно!

Какъв е този дребен бизнес, който има оборот от 5000 лв на ден? И наистина ли при такива обороти няма преобладаване на плащанията с карта и счетоводител и касиер, които да се ангажират с обмяната на валута?

# 5 812
Скрит текст:
Такаа - сайт на ЕК:

Еврото предлага много ползи за гражданите, предприятията и икономиките на държавите, които го използват. Някои от тях са:

- лесно сравняване на цените между държавите, което засилва конкуренцията между предприятията, като по този начин облагодетелства потребителите
- ценова стабилност
- благодарение на еврото за предприятията е по-лесно, по-евтино и по-безопасно да купуват и продават в еврозоната и да търгуват с останалата част на света
- повишаване на икономическата стабилност и растежа
- по-добре интегрирани и поради това по-ефективни финансови пазари
- по-голямо влияние в световната икономика
- осезаем символ на европейската идентичност

А Донахю, при посещението си през март месец казва: "Страните с евро имат по-ниска инфлация и по-ниски лихвени проценти".

т.е. аз лично очаквам - стабилни цени - т.е. не повишаване с 3-5-10-50 %, а с 0. Очаквам падане на лихвите по заемите, очаквам по-висок ръст на икономиката и повишаване на заплатата ми. Ако това не се случи - да еврото е виновно, излъган съм.
процентно погледнато цените се вдигнаха повече от нормалното, така че за години напред не би трябвало да ги вдигат. а дано ... Simple Smile
заплатата ти ще се вдигне и без еврото, както е било до сега.

Тъй като покачването е чисто спекулативно - смятай дали и кога ще спре.

# 5 813
Костя сега ще го играе, че ще продължава да се бори за лева, за да има с какво да подлъже избирателите за предстоящите избори. Бореца ми той. Аз повече се чудя на тези, дето му се връзват, той е ясен какво гони - партийни субсидийки и топло място в Парламента.

# 5 814
  • София
Какво правят пред чейндж бюрата тия хора?! Акъл имат ли?
На мен ми се плаче, трябва да закупя унгарски форинти  за 2 януари, обаче нямам евро, а имам левове, а се връщам в София чак на първи вечерта. Ще остана без КЕШ, в чужда държава заради тази опашка от хора.

# 5 815
  • София
Утре вечерта щяло да има последен протест против еврото. Във всички градове доколкото чух. Дали няма да обърнат нещата? Много ще са този път и не знам… на кантар е Confused

# 5 816
  • София
да вземат да го съчетаят със зарята, че верно да има някой излъган да отиде.

# 5 817
  • Далечният изток
Да, в почти всички големи градове утре вечер ще има открити сцени и  новогодишни програми. И ще се съберат хора да посрещнат Новата година, много ще са, да. Кои неща да обърнат?!

# 5 818
Какво правят пред чейндж бюрата тия хора?! Акъл имат ли?
На мен ми се плаче, трябва да закупя унгарски форинти  за 2 януари, обаче нямам евро, а имам левове, а се връщам в София чак на първи вечерта. Ще остана без КЕШ, в чужда държава заради тази опашка от хора.

Еми предполагам след 1.1 няма смисъл да се купуват евра от бюра, така че няма да има такива опашки
Ама пък аз явно тотално не го разбирам тоз народ, та може и да сбъркам с прогнозата

# 5 819
  • София
Кои неща да обърнат?!
Левовете в евро, примерно, или пък обратно беше... де да знам

Общи условия

Активация на акаунт