"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 274 458
  • 7 429
  •   1
Отговори
# 6 300
Е, добро утро! Сега внезапно разбраха, че не издават касови бележки. До сега го приемаха, а сега -не, така ли? Значи все пак има някаква полза, дори и за "малките населени места".

# 6 301
  • Наблизо
Според майка ми,до 31ви декември са издавали.Става дума дори за бензиностанция.Не го правят,защото се смята грешно и ги е страх от проверки.

# 6 302
Абсурд бензиностанция да не издаде касов бон. Да не кажа невъзможно. Там контролът е много сериозен.

# 6 303
  • Наблизо
Платили са на зареждащия,в някакво село.Явно онези са си оправили касата после по някакъв начин,но на нашите касов Бон не е даден.Те не са се разправяли повече,защото този същия е станал агресивен.

# 6 304
  • София
Как на касов апарат се смята грешно?
Просто да си изискват касовия бон и ако им откажат да пускат сигнал.

# 6 305
Таксиметрова фирма в малък областен град. Тарифа разпространена сред шофьорите за курс: 2.50 евро и  5 в лева.
Къде да се обадя?
 Точно тези изпълнения ме дразнят.
Съответно до 31 декември за такъв курс цената беше 4.50 лв.

# 6 306
Платили са на зареждащия,в някакво село.Явно онези са си оправили касата после по някакъв начин,но на нашите касов Бон не е даден.Те не са се разправяли повече,защото този същия е станал агресивен.
т.е. не са отишли до касата. Там се плаща. Товя не означава, че касав бон не е издаден и че "масово не пускат по малките населени места".

# 6 307
Ми той тоя агресивен бeнзинджия не се знае изобщо какво е внесъл в касата.

Такива неща въобще не бих ги отнесла към "масово" случващи се. За конкретния случай е добре да се подаде жалба.

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 13:48 от Iris04

# 6 308
  • Шумен
Днес банките работят. Напомняне за тези, които си мислят, че магазините са чейндж бюра.

И аз да напомня, че разплащането в лева е до края на януари според Закон-а за въвеждане на евро-то. За какви чейндж бюра иде реч? Явно трябва на макс да бъде улеснен процесът и да кажем едно голямо браво на държавата и всичко точно. Няма да стане.

# 6 309
  • Буркина Фасо
Днес банките работят. Напомняне за тези, които си мислят, че магазините са чейндж бюра.

И аз да напомня, че разплащането в лева е до края на януари според Закон-а за въвеждане на евро-то. За какви чейндж бюра иде реч? Явно трябва на макс да бъде улеснен процесът и да кажем едно голямо браво на държавата и всичко точно. Няма да стане.
даваш лев - получаваш евро. това наричат чейндж. в този смисъл превърнаха магазините в чейндж бюра.

# 6 310
  • София
И защото не са чейндж, Практикер са измислили схема с отделни каси за лев и евро, ако плащаш с лев отиваш на определена каса и връщат левове, с евро на друга каса и връщат евро. 🙄

# 6 311
В смисъл купуваш хляб за 1 евро, даваш  банкнота от 100 лв и искаш ресто в евро. После повтаряш докато ти свършат левовете. Затова чейндж бюра.

# 6 312
И защото не са чейндж, Практикер са измислили схема с отделни каси за лев и евро, ако плащаш с лев отиваш на определена каса и връщат левове, с евро на друга каса и връщат евро. 🙄

Това си е за глоба.

# 6 313
Омазването е навсякъде, шеф, софтуер, продавач, клиент.
Вчера една леля в Метро, обяви гордо, че сметката е четири единици или 11,11€.
Смята с калкулатора пред нея да каже в лева и въпреки, че изписа 21,70лв, каза 22лв.
Това е положението

# 6 314
До края на месеца има 25 дни. По 5 лева на ден все ще изхарча монетите.

Какво значение има дали бензинджията е пуснал касов бон, нали е налял бензин. Егати хората станахте, касов бон ли ви трябва или определена стока.

Общи условия

Активация на акаунт