"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 274 486
  • 7 429
  •   4
Отговори
# 6 285
И преди 2026-та тегленето на банкомат на ДСК от чуждестранна еврова беше 25 лв + % от сумата. А тегленето с чужда карта (А1) беше с такса 3 лв.
ДСК са ме пробвали с 10лв на 400. На първи инвест банк ме пробваха с €2.50 за €200. Не им се получи.
Утре ще пробвам Пощенска с техните безумни такси за банков превод

# 6 286
  • Далечният изток
От тарифата на ДСК:  Внасяне на пари в брой чрез АТМ на Банка ДСК 0.10 евро/ 0.20 лв. / 0.14 щ.д.
Сигурно въвеждането на еврото е виновно, че когато сте внасяли лева преди 01.01.26 са ви удържали 20 стотинки.
AI на ДСК току-що ми отговори:
След 1 януари 2026 г. депозитите в български левове чрез банкомати с депозитна функция ще бъдат автоматично конвертирани в евро без такса. Няма информация за допълнителни такси за внасяне чрез банкомати след тази дата.

# 6 287
  • Буркина Фасо
мисля, че утре ще се изяснят много неща, включително и политиките на банките.

# 6 288
  • София
И аз чакам новини утре - от офиса, от банките и от всякъде.

# 6 289
  • София
От тарифата на ДСК:  Внасяне на пари в брой чрез АТМ на Банка ДСК 0.10 евро/ 0.20 лв. / 0.14 щ.д.
Сигурно въвеждането на еврото е виновно, че когато сте внасяли лева преди 01.01.26 са ви удържали 20 стотинки.
AI на ДСК току-що ми отговори:
След 1 януари 2026 г. депозитите в български левове чрез банкомати с депозитна функция ще бъдат автоматично конвертирани в евро без такса. Няма информация за допълнителни такси за внасяне чрез банкомати след тази дата.
Ами реално няма допълнителна такса за внасяне след 01.01.26 г., защото тази, която съм посочила съществува отпреди това. АI на банката не би следвало да дава информация, която е в противоречие с Тарифата на банката, одобрена от съответните й управленски и надзорни органи.

# 6 290
Сметките в заведенията трябва ли да са и в двете валути? Днес ми дадоха сметка само с някакви числа, без обозначена валута и като попитах бяха евра. То беше и логично да са евра, иначе щеше да е много евтино, била съм и друг път там и горе долу съм наясно с цените. Иначе с плащането нямаше драма, платих в евро, върнаха ми евро, но предполагам, че ако исках да платя с левове щяха да ми ги вземат.

# 6 291
  • Буркина Фасо
това може да не е касова бележка.на нея трябва да са изписани цени в евро и лев.
трябва да ти взимат и левове и евро при плащане.

# 6 292
Уф, намерих у дома хартиени чаши за кафе, 4 броя, пълни разделно с 10, 20, 50 стотинки и 1 лев.
Голямо харчене ще падне.

# 6 293
Колко пари са общо монетите?Ако решиш да ги вкараш в сметката си, банката ще вземе такса за броене, но не е голяма сума.За малките търговци, които упорите критикуват тук, дрмата не е по тяхна вина.Аз като писах за кварталният магазин, шефа цяла есен ходил да купи пакет за двата си магазин, като последно е било на 30.12.. а не чак тогава.Е ми, нЕма в банката.Сега видях оплакване от ''Пепко''.Не приемат левове.Карта или евро.Нап им напомнили, че глобата е 10хил.лв.Какво им напомня?Направо да ги одруса!

# 6 294
Не съм ги броил, но ние пазаруваме ежедневно какво ли не, та до седмица ще им видя сметката.
Тествах, в махалата си приемат по шепа монети без проблем.

# 6 295
В магазина до нас, който отвори вчера пък бяха внесли всички левове до стотинка на 31. Имаха някакви стартови пакети с евро, но хората като са започнали да дават едни 100-левки и едни 50- евровки, дребните бързо бяха свършили. Нагласих им точна сума в евро в дребни пари и много им се зарадваха, даже казаха, че съм първият им клиент за годината, който им дава центове. Монети в лева също приемаха с удоволствие. Notaris касите за самообслужване на Била дали все още не приемат български монети? Миналия месец, мои познати главно там ги пласираха.

# 6 296
  • Далечният изток
Според закона автомати и всякакви машини на самообслужване приемат само евро след 1 януари.

# 6 297
Днес банките работят. Напомняне за тези, които си мислят, че магазините са чейндж бюра.

# 6 298
В по-малки провинциални градове имат проблем с връщането в евро.
А цените често са "объркани" от рода на нещо, което на 30 декември е струвало 6.50 вече е 5 евро ... И само с касов бон можеш да се "оплачеш".

# 6 299
  • Наблизо
Ако пуснат касов Бон.Родителите ми се оплакват,че масово не пускат по малките населени места(те пообиколиха тия дни).

Общи условия

Активация на акаунт