"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 274 572
  • 7 429
  •   3
Отговори
# 6 270
  • Deutschland/HE
Да няма такса за внасяне на банкомат? С ДСК нямам никакъв опит, винаги бягам от нея.

# 6 271
Има разлика, разделям внесената сума на тази, която се появи в сметката и се получава 2.0089. Вари го- печи го, това е. Утре ще знам повече.
Въобще не съм учудена, че банките се възползват и че нещата не са така, както обещаха.
Всички банкноти ли взе банкомата, на мен все не ми харесва две- три банкноти?
Иначе вноска с дебитна карта е без такса, с кредитна 0,20 лв, за ДСК, 2025 г

Моята хазяйка дойде преди празниците с думите “Еврото идва, увеличавам наема с 30%” Казах й, че ще си помисля и я оставих в невидение да си кара празниците. наемател съм й от 5 г. А, точно преди месец се освободиха 2 помещения в близост.

# 6 272
  • София
Не, не взе всички, пресмятам само реално внесената сума.
Едва ли ще ми върнат “таксата” но поне ще им кажа какво мисля за подобни банкови номера.
Явно ще внасям по друг начин вече.

# 6 273
Това с наемите - синът търси помещение преди месеци, обявено е за 300 лв в сайт за имоти, увеличиха на 400. Сякаш го дръпна нещо ,да каже ,да не стават 800. Ами ти го искаш за 5 години ,влизаме в еврозоната , в евро.  И е в Испания собственичката ,не е  в забутано село,  представител тук отвори да го види.
 Намери си друго от нормален човек.
  Пазар - като има кой да плати ,ще искат и в  английски лири.
 Наемите има пазар в цена за кв.м.

# 6 274
Много от отдавна има такса за депозит на банкомат, както и за внасяне на каса. Нека правим разлика между внасяне и обменяне.

# 6 275
  • София
Има, да, но беше чувствително по-ниска таксата в лв. при вноска на банкомат.
Както и да е, ще разнищя случая аз.

# 6 276
  • Западен парк
И преди 2026-та тегленето на банкомат на ДСК от чуждестранна еврова беше 25 лв + % от сумата. А тегленето с чужда карта (А1) беше с такса 3 лв. Хубавото беше, че това се изписваше предварително на екрана и ако искаш - теглиш. Ако не - вадиш картата и отиваш на друг банкомат. Сега не зная като отида утре какво ще изпише, какво ще пресметне и колко ще реши да вкара по сметката.
А иначе, да, сумата в кеш беше 500. За нашите разходи с пълен хладилник, 20 манджи и сметки, които ще дойдат към 18-ти , тази сума е излишно голяма. Както писах, грешно прецених кеша. Очаквам около 100 лв основно в монети да хартисат за по-нататък (ще ги мисля през март). Права си, не е нещо колосално, но си разсъждавам на глас тука...

# 6 277

Ето я новата кауза. Без думи съм. Крайно време е за подобни неща да има санкции. Едно е да имаш лично мнение, друго е да разпространяваш информация, която е фактологично невярна, не отговаряща на закони, и т.н. Една глоба от 50 лева за подобни изказвания ще свърши чудна работа, тъкмо така ще лъсне и колко от тези профили са на реални хора, и колко са тролове.

# 6 278
В темата се коментираше как ще се раздвижи повече евро като дойдат пенсиите и заплатите... Чух че за някои фирми пликовите плащания за които държавата не знае ще са в лева и януари, за по-нататък не знам. Аз мислех че бързичко ще изчезне лева като почнат работните дни, но ако е масово това може и да не е бързо.

# 6 279
  • Далечният изток
Няма как левовете да изчезнат за един месец. Не случайно 6 месеца банките ще обменят без такси, а БНБ ще обменя безсрочно. Даже и в Германия все още не са обменени всички марки след 24 години.

# 6 280
  • София
Като дадат 10 банкноти по 100 евро и как ли ще се влеят в икономиката. Ще има "е, как нямате точни" и сметки на око за рестото.

# 6 281
Преди малко внесох левове в банкомат на ОББ, в картата всичко си е точно по курса 1.95583. Нямам такса.

# 6 282
Преди малко внесох левове в банкомат на ОББ, в картата всичко си е точно по курса 1.95583. Нямам такса.
привижда ти се 😉

# 6 283
  • София
Цената на връщаните бутилки и кенове за рециклиране в Лидъл са я орязали с 25% в ущърб на клиента.

Преди за 1 бутилка/кен даваха 0,05 ст, което по курса се превалутира в 0.0255645940598109 и съгласно Закона за въвеждане на еврото в Р България, трябва да се закръгли на 0,03 евроцента. Да, но Лидъл са "закръглили" на 0,02 евроцента.
Можело и да "падат" цените заради еврото, хаха...

# 6 284
  • София
От тарифата на ДСК:  Внасяне на пари в брой чрез АТМ на Банка ДСК 0.10 евро/ 0.20 лв. / 0.14 щ.д.
Сигурно въвеждането на еврото е виновно, че когато сте внасяли лева преди 01.01.26 са ви удържали 20 стотинки.

Общи условия

Активация на акаунт