"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 265 041
  • 7 182
  •   6
Отговори
# 6 750
Оказва се, че благодарение на еврото пазара се ще изчисти от калпавите алчни търговци и ще останат само онези, които знаят как се пазят клиенти. Няма лошо, поне за мен.

Наложени са вече глоби за 200 000 лв покрай еврото, това са 40 глобени търговеца само, и на фона на всички не са чак толкова много нелоялните.
Медицината спада към търговията , нали?

# 6 751
Аз не мисля, че някой здравомислещ човек смята, че няма да има никакво повишение на цените, защото то е ясно, че спекуланти винаги е имало и ще има и при всяка възможност ще се опитват да се възползват от съответната ситуация.
Въпросът е, че тези спекуланти могат да бъдат избегнати и от тази гледна точка не разбирам къде точно е проблемът.
Режийните разходи са стабилни от доста време насам и те точно сега няма да се вдигнат. Бензинът е стабилен. Хранителните стоки в големите магазини са стабилни. Може би и в някои от малките също. Дрехите не са от първа необходимост и съм сигурна, че всички имаме дрехи да изкараме идните месеци. Цените на транспорта също не са се променили.
Баничарите с 30-40% нагоре могат да си ядат баниците сами. Laughing Но ние просто нямаме волята да ги наказваме такива търговци и след това единствено мрънкаме.

А пък за медицината специално - те изобщо не чакат влизането на еврото, та да покачат цените, хич и не се свенят в това отношение. Март месец отидох на лекар, за чийто преглед трябваше да доплатя, защото застраховката ми поема част от разхода. Доплатих 28лв. През цялата година цената плавно се покачваше, като ноември вече стигнахме до 62лв доплащане.

# 6 752
Barsa,  във Варна лекари от една и съща специалност искат от 80 до 160лв за преглед на частно. При вторите не ходя, защото застраховката ми покрива 80лв, максимумът който съм доплащала е 20лв и то за професор! Хората и на тези цени не се скъсват да ходят на лекар,  и тук като при баничарите - който иска да работи дава реални и достъпни цени, тая апаратура и кабинети трябва да се изпалащат и не могат да стоят като паметници!

# 6 753
  • Наблизо
Ами аз платих 220 лева за неотложен кабинет за детето.Плащаш.

# 6 754
Вчера погледнах брошурата на одумвания Кауфланд. Че е скъп, скъп е, спор няма. Обаче аз от там купувам само някои неща, едно от които е сирене Елена в тенекиена кутия когато е на промоция. От години цената му на промоция е 14 лева, сега даже е 13. Това е изгодно, това купувам, другото бойкотирам.

Да се допълня с една критика. Понеже бях на път за пазара реших да си купя от сиренето. Да, ама не - свършило и само етикетът стои. Което или значи, че много хора са се юрнали, или че промоцията е била в много ограничено количество, тоест само примамка за да се излъжат хората.

# 6 755
  • Далечният изток
Напълно възможно да е свършило, защото сиренето наистина е хубаво. В близкия ни Кауфланд винаги има страшно много народ, ще каже човек, че раздават без пари, така че не ме учудва, че нещо на промоция е свършило. Плюс това е петък, а промоциите са от понеделник.

# 6 756
Скрит текст:
Вчера погледнах брошурата на одумвания Кауфланд. Че е скъп, скъп е, спор няма. Обаче аз от там купувам само някои неща, едно от които е сирене Елена в тенекиена кутия когато е на промоция. От години цената му на промоция е 14 лева, сега даже е 13. Това е изгодно, това купувам, другото бойкотирам.

Да се допълня с една критика.
Понеже бях на път за пазара реших да си купя от сиренето. Да, ама не - свършило и само етикетът стои. Което или значи, че много хора са се юрнали, или че промоцията е била в много ограничено количество, тоест само примамка за да се излъжат хората.
Специално в Кауфланд това е често срещано, даже промоцията се обявява, а продукта изобщо липсва, но така и така си отишъл  пак оставяш някой лев.

# 6 757
Специално в Кауфланд това е често срещано, даже промоцията се обявява, а продукта изобщо липсва, но така и така си отишъл  пак оставяш някой лев.

Точно затова пък аз нарочно не им оставих никакъв лев Simple Smile  Макар да си харесах една тортиля чипс на промоция, ама принципно ги отсвирих Wink

# 6 758
Покрай еврото ще се изчисти от калпави търговци, а дано, ама надали.Покрай същото това евро всички се опитват да набримчат цените.Няма всички да глобяват и всичко бавно във времето ще продължи в същият дух.Ще има картел между фризьори, баничари, ресторантьори и т.н.Много смешно ми стана като казаха по нова, че глобите са за 200хил.лв.Защо не го обявяват в официалната ни валута евро?От 15 проверени ученически стола, 5 са глобени.Често преди проверка търговците имат обаждане, че в рамките на 3 дни ще има такава.Топ ми е паркинга във вътрешен двор на бул.Дондуков.Повишили цените ясно, а год. абонамент от 244лв. станал 244 евро.Казвате всичко поскъпвало в началото на всяка година.Не е така и не с толкова.Дали ако бяхме останали с лева щяха да повишат абонамента от 244лв. на 380-400лв.?Едва ли.Да винаги е имало алчни хора, но всичко е точно сега и само заради еврото.Между другото на паркингите масово не дават касов бон.После валят възмущения от многото налични левове.В два поредни дни си купих дънки и блуза от различни магазини в центъра на София.Касов бон се дава само при поискване.Аз съм гаднярка и си го искам.

# 6 759
  • Sofia
Здравейте и честита ни Еврозона! Simple Smile

Ще попитам и тук: някой знае ли дали някъде в София все още е възможно да се намерят от стартовите пакети евро монети? В БНБ ми казаха, че нямат – само през декември разполагали с такива. В търговските банки дали е възможно да имат някакви изостанали количества? Мерси!

# 6 760
ЧС, не жали за това сирене, вярно темата не е на пазар, но като човек, който си изгледа детето на сирене Елена, на същата мандра, мога да твърдя и знам, че е правено специално за Кауфланд и не е това, което се продава в магазините им. Дори в магазините спряха нарочно тази опаковка.
Излъгахме се и ние преди една НГ взехме 4-5 кутии, да има и за бабите, .. след празниците отидох в магазина, където ме познават и си поговорихме с продавачката. Това е специална селекция за Кауфланд и не е с качеството дори на насипното сирене, за крайчетата и това за износ в големите тенекии да не говорим!

# 6 761
  • София
Не е само при сиренето. Доста производители бълват по-нискокачествена продукция за веригите, защото от там им изискват ниски цени. Във фирмените магазини на доставчика вече е друго - по-добри продукти, но и по-висока цена. Личи си и по вкуса.

# 6 762
Решението - малко ,но качествено, няма да преяждаме. Докато нещо се промени все пак.

# 6 763
Не е само при сиренето. Доста производители бълват по-нискокачествена продукция за веригите, защото от там им изискват ниски цени. Във фирмените магазини на доставчика вече е друго - по-добри продукти, но и по-висока цена. Личи си и по вкуса.
Подкрепям, по тази причина съм ограничила пазара от големите вериги, даже и на промоциите. Предпочитам по - малко, но по възможност по - добро.

# 6 764
Днес отворих касичката с монети и се оказа, че левчетата са малко, за сметка на белите и жълтите стотинки, има няма 160 лв, като най-вероятно из апартамента има още пръснати монети. Може ли да ми припомните какви бяха условията за обмен? Искам да избегна ходенето до БНБ. В приложението на нашата банка (ОББ) пише, че първите 6 месеца се приемат без такси, но приемат ли наистина монети? ОК съм и някаква такса да платя. Предпочитам го пред това да ми правят физиономии на касата Simple Smile А и не искам да вадя 37 лв, например, по 20 ст...

Общи условия

Активация на акаунт