"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 265 169
  • 7 184
  •   12
Отговори
# 6 975
  • София
А 50-те лв.?

Но пък умно са действали превантивно и ето, сега има намаление. Wink

# 6 976
Наистина ли измервате качеството на живот само с потреблението/консумацията, това е много несериозно, а и остаряло.

Каква точно е тезата ти? Че покупателната способност няма общо с качеството ти на живот? Тогава защо се притесняваш от растящи цени?
Не съм казала, че покупателната способност няма общо, но освен нея друго не посочвате. Вие не се ли притеснявате от растящите цени, за което вероятно нямате обяснение, но и не ви касаят щом може да си купите салам.

# 6 977
Ахаха, ми нали затова казах, че нашият ОбС са тарикати, удвоиха ги още 2025г и сега нямат проблем и закръглят надолу..
 ОбС ни е в този състав от 2023г, така че при добро желание от партията, вещаеща светли бъднини с лева, можеха да реагират началото на 2025, но не би Sad
Има такси качени 2025 5 пъти- разрешително за нежилищна сграда от 100 стана на 500лв, т.е за гараж от 30м2  в твоя двор плащаш 500лв, а за кооперация от хиляди м2 е 200 лв
Бургас са аматьори Simple Smile

# 6 978
Притесняваме се, и 2020 г се притеснявах и 2021 и 2022 и 2023 и т.н.

# 6 979
Всяка година вдигат тока, телекомите, водата, сметта.

То било плавна подготовка за еврото, как не съм се сетила Simple Smile

# 6 980
Сирос
"Тия не минават вече. Пробвай с ще взривим ЕЗ отвътре и ЕС се разпада."
Единствено ме интересува разпада на ГЕРБ-ДПС

Няма такъв разпад. И няма да има.

# 6 981
  • София
Минавам само да напомня, че се задават избори.
Та на изборите ако напишете на бюлетината „Нена Еврото“, ще се брои за референдум!

# 6 982
Та на изборите ако напишете на бюлетината „Нена Еврото“, ще се брои за референдум!
Само дето няма да кажат колко са тези бюлетини, а ще отидат в графа невалидни.
Това някаква нова опорка ли е?

# 6 983
Аз пък чух, че ще са валидни и ще има специален преброител, за да ги отчита.

# 6 984
Започва да ми просветва. Качество на живот означава да можеш да си купиш салам и да си плащаш кредита. Аз салам не ям и кредити нямам. Та, вероятно затова, за мен качество на живот означава нещо друго. Цените се покачват и ще продължат, независимо каква е причината. Всъщност това обсъждахме преди 01.01 и то вече е факт.

Ако освен голата ирония имаш и реални аргументи сподели какво е за теб качество на живот да сравня как е при мен по твоите критерии.

# 6 985
dazel, ти за какво се притесняваш, като не е за салама и кредитите, за спестванията ли?

# 6 986
Преди ползвах една услуга на цена два лева,сега платих за нея едно евро и три цента. Продавачката с усмивка и без да възрази прие сумата от 1.03€.

Няма значение каква е услугата. Просто давам пример как е коректно да се преизчисляват цените.

# 6 987
Има едно нещо, което се нарича Better life index. Мери се в най-разнообразни държави и по най-разнообразни индикатори, включително в България.
Нямам много време да си играя да търся подробности за тренда, защото сайтът им не е много юзър френдли
https://www.oecd.org/en/data/tools/well-being-data-monitor/curre … t-well-being.html
Но от това, което виждаме от изследванията в последните години, повечето ни индикатори са в зелено, което според легендата на сайта означава, че са подобрени.
Дори удовлетвореността ни от живота, която традиционно в България е много ниска, се е повишила.
Факт е обаче, че ние се чувстваме най-нещастни от всички европейски държави. Тук идва въпросът дали това е резултат на обективни фактори или нашата народопсихология е да не пърхаме твърде жизнерадостно, което пък води до възприятието на всякакви събития в по-черни краски.
Ако погледнете индекса на щастие на сайта долу, ще видите, че преди нас има доста икономически по-зле държави.
https://worldpopulationreview.com/country-rankings/happiest-coun … ries-in-the-world

Всичко това обаче няма нищо общо с еврото и неговото приемане за национална валута, което е свързано единствено с финансовата страна на нашето ежедневие. Затова и обсъждаме салама и кредитите, а не радостта от живота.

# 6 988
Аз пък чух, че ще са валидни и ще има специален преброител, за да ги отчита.
Може би така ще може да се гласува и за Дана Лева Stuck Out Tongue Winking Eye

# 6 989
Започва да ми просветва. Качество на живот означава да можеш да си купиш салам и да си плащаш кредита. Аз салам не ям и кредити нямам. Та, вероятно затова, за мен качество на живот означава нещо друго. Цените се покачват и ще продължат, независимо каква е причината. Всъщност това обсъждахме преди 01.01 и то вече е факт.
Общо взето почти си стигнала до мъдростта, че богат е не този, който има много, а този, който иска малко Wink

Общи условия

Активация на акаунт