"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 264 173
  • 7 171
  •   6
Отговори
# 6 960
Мдааа, по добре живеехме тогава. Заплатата ни стигаше точно колкото да си купим 4 шпекови салама.

# 6 961
  • София
Мдааа, по добре живеехме тогава. Заплатата ни стигаше точно колкото да си купим 4 шпекови салама.
Вие сте били богати. На нас за хляб и мляко и то ако пуснат.

# 6 962
Има една сцена от “Дом за нашите деца”
“- едно кисело мляко, моля
- кисело мляко получаваме само в четвъртък
-но на витрината има
- то е мостра”

# 6 963
  • Пловдив
Започва да ми просветва. Качество на живот означава да можеш да си купиш салам и да си плащаш кредита. Аз салам не ям и кредити нямам. Та, вероятно затова, за мен качество на живот означава нещо друго. Цените се покачват и ще продължат, независимо каква е причината. Всъщност това обсъждахме преди 01.01 и то вече е факт.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 07:02 от dazel

# 6 964
За болшинството хора в онези години, означаваше точно това.
Но сега се замогнахме и разглезихме, което е чудесно, ама ще е хубаво и да не забравяме от къде тръгнахме.
А връщането на темата към 97- ма, го започна баш dazel.

# 6 965
Наистина ли измервате качеството на живот само с потреблението/консумацията, това е много несериозно, а и остаряло.

# 6 966
Цените се покачват и ще продължат, независимо каква е причината. Всъщност това обсъждахме преди 01.01 и то вече е факт.

Искам да питам - има ли тук някой който вярва, че ако копейковците бяха отложили еврото (примерно с една година) сега  ЦЕНИТЕ НЯМАШЕ ДА РАСТАТ???

# 6 967
Цените се покачват и ще продължат, независимо каква е причината. Всъщност това обсъждахме преди 01.01 и то вече е факт.

Искам да питам - има ли тук някой който вярва, че ако копейковците бяха отложили еврото (примерно с една година) сега  ЦЕНИТЕ НЯМАШЕ ДА РАСТАТ???

Ами, явно вярват. Ако беше отложена ЕЗ до 2027 г не само, че щяха да усъмнем с нови цени през януари, а и през цялата година.

# 6 968
Скрит текст:

Смяната на лева не е причина, а какви са причините тогава, къде по - малко, къде повече да се вдигат цените?

# 6 969
Бургас са аматьори, Варна удвоиха цените на общинските услуги 2025г,  2024 - 50 лв ->2025 -100лв ->2026 -50EUR
Случи се с благословията на целия Общ. съвет,  никой не се противи, все пак трябва да има за големи заплати..
Такса смет също беше удвоена, пак никой нямаше против..
 Пък Варна има доволно общ съветници от оная партия, която обещава благоденствие при избирането й като първа сила и завръщане на лева

# 6 970
В Бургас миналата година вдигнаха такса ссмет с около 40%, не е като да не са. За другите услуги не съм проверявала.

# 6 971
Наистина ли измервате качеството на живот само с потреблението/консумацията, това е много несериозно, а и остаряло.

Каква точно е тезата ти? Че покупателната способност няма общо с качеството ти на живот? Тогава защо се притесняваш от растящи цени?

# 6 972
  • Пловдив
Темата за 1997 се споменава винаги, както и темата за Русия, както и темата за борда. Не само от мен. Интересно как помните 97, пък не помните кой ви плаши с тия три неща. Няма как да гадаем какво щеше да се случи с цените. Коментираме на база сегашната ситуация. Другото са теории на вероятностите.

# 6 973
Soney, с теб съм, ракията е изконната българска ценност! 😆

Значи да не се притеснявам че еврото ще удари уискито  Wink

Цитат
Според нея уискито е най-застрашено от въвеждането на еврото у нас, като 77% от анкетираните са заявили, че ще намалят покупките на уиски.

Повече тук:
https://www.bloombergtv.bg/a/16-biznes-start/154262-rakiyata-e-n … blenieto-na-uiski

# 6 974
  • Буркина Фасо
Бургас са аматьори, Варна удвоиха цените на общинските услуги 2025г,  2024 - 50 лв ->2025 -100лв ->2026 -50EUR
Случи се с благословията на целия Общ. съвет,  никой не се противи, все пак трябва да има за големи заплати..
Такса смет също беше удвоена, пак никой нямаше против..
 Пък Варна има доволно общ съветници от оная партия, която обещава благоденствие при избирането й като първа сила и завръщане на лева
за 2025 - 100 лв, за 2026 - 50 евро х 1.95583  е по-малко от 100 лв.
мен ми намирисва на намаление, а не на увеличение

Общи условия

Активация на акаунт