"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 270 613
  • 7 375
  •   24
Отговори
# 7 275
  • Пловдив
Ами, искат европейски заплати хората. В евро.

# 7 276
Който, се оказва незначителен.
И потвърждение за тази незначителност може да намерим...?

# 7 277
  • Бургас
Като знам как се създава статистиката...точно никога няма да и повярвам.

Тъпи, сме мързи ни да се напъваме.

Имам чувството, че на някои хора им е много трудно да влязат в обувките на другите, нула емпатия.

Как да се развиваш, как да се занимаваш с приятни неща като главата ти е заета, да мислиш за изхранване, нямаш физическото време? Работиш по много часове, но не за да правиш пари за себе си, а за друг. Имаш почивки 2*10-15 минути за 12ч. Цял ден ядеш скришом солети и след това един ден реанимираш от стоенето прав, защото и да седнеш не е позволено. А да- ти си си виновен. Кой те кара да стоиш - мрънкач с мрънкач.

# 7 278
Скрит текст:
Баничарници и готварници, фалит, защото са си оценили високо труда и времето. И са повишили цените.

Сега последно какво е, оценили са си труда или заради еврото? Че се обърках.
Еврото ни интегрира изцяло с ЕС, логично е цените на стоки, услуги, труд да са сходни като при другите, европейски стандарти. Който може ще издържи, който не може или ще фалира или ще свие разходите си на макс.

# 7 279
Всъщност, явно в обществото има огромно количество левове, незнайно как придобити, които от известно време се харчат бясно. А се харчат така, защото няма как да бъде обяснено в банката от къде са, там трябва да доказваш произход и е сложно. И не случайно цените на жилищата, както и всичко останало се повишават. Легенди се носят как се носят сакове с пари, за да се плати апартамент. В стоителните фирми, не питат от къде са ви парите, даже много се радват на такива клиенти. И така. За съжаление го отнасят всички, и най-вече хората, които работят на трудов договор. Но за това не е виновно еврото. Едни конкретни управляващи, с целия корупционен модел около тях са в основата.

пп. Ре, в България става все по-скъпо, някои цени вече наистина надвишават европейските. Наскоро цени на ортодонтско лечение ме втрещиха, стигащи до двойно по-скъпи от такова в една богата европейска държава. И пак стигаме до момента, че явно има кой да ги плаща, защото иначе нямаше да са такива.

# 7 280
  • София
Не се сещам за период, в който храната, приготвена вкъщи, да е била по-скъпа от готовата отвън. Не разбирам логиката. И това не е от вчера! Още след 2020 г. ресторантите и готовите кухни започнаха сериозно да вдигат цените,  а от 2022/2023 вече стигнахме дотам, че една салата гони 15-20 лева. До работата ми има една кухня, която привлича строители и полицаи. Доста мизерна, качеството на храната е съмнително, вкусът липсва, но от години порция мусака е 11 лева. За тази сума вкъщи цяла тава ще направя.

# 7 281
Всички покупки и сделки над 10 000лв. минават през банка. Няма как да отидете в строителна фирма и да си купите жилище от нея като и дадете сак пълен с пачки...

# 7 282
Какъв е проблемът на сандвича в джоба?
Писах преди време. Единият ми син, 11 клас, сам реши, че ще си носи сандвич за училище. Става малко по-рано сутрин и си го прави. И не е въпросът само до парите. Сам реши, че така е по-добре, отколкото да се бута по опашки през междучасието и да яде нещо с неясно съдържание на висока цена.

# 7 283
Всички покупки и сделки над 10 000лв. минават през банка. Няма как да отидете в строителна фирма и да си купите жилище от нея като и дадете сак пълен с пачки...

Дали? Строителните фирми, а и не само те плащат бонусите в плик. Интересно, от къде са?

# 7 284
Скрит текст:
Баничарници и готварници, фалит, защото са си оценили високо труда и времето. И са повишили цените.

Сега последно какво е, оценили са си труда или заради еврото? Че се обърках.
Еврото ни интегрира изцяло с ЕС, логично е цените на стоки, услуги, труд да са сходни като при другите, европейски стандарти. Който може ще издържи, който не може или ще фалира или ще свие разходите си на макс.

Не е съвсем така, и в Европа цените и заплатите са различни. Дори само една Италия да вземем, в Северна Италия средната заплата е два пъти повече отколкото в Южна и цените съответно. Да не говорим, че цените на в България още в началото на миналата година (преди еврото) на моменти надвишаваха европейските. Със сигурност заведенията в Южна Италия са по-евтини от София и туристическите места в България, а качеството е по-добро, за обслужване да не говорим.

# 7 285
  • Пловдив
Проблем със сандвич в джоба, няма, когато е въпрос на избор, а не на принуда, породена от това да пестиш от закуски.

# 7 286
  • София
Дали? Строителните фирми, а и не само те плащат бонусите в плик. Интересно, от къде са?

А на какво основание се предполага,че прехвърлят собствеността на клиентите? Как доказват покупко-продажба те? Или ги "подаряват"?
Иначе пък по тази логика би излязло, че продават на по-висока от обявената официално цена, а останалото взимат в брой. Тогава пък къде отива теорията за бедния българин?

# 7 287
Не съм предполагала, че баничката ще е тема, дето дъвчете вече няколко дни. Аз баницата си я правя.

Някой хора явно ядат всеки ден баничка, 3 пъти на ден, че си смятат "поскъпването" в банички Laughing

А според вас защо са принудени да ядат баничка  вместо нещо по-нормално? Много смешно.

Може и пряко да не е виновно еврото, но има връзка.Още когато вкараха двойните цени тестваха хората с увеличение.  Значи вместо животът ни да става по-лесен и хубав той става по-труден. Да, всеки ще намери начин, свикнали сме, ще се оправим някак, но докога? Нашето поколение мина през какви ли не кризи. Хората вместо да работят, да се развиват, да се наслаждават на живота  ще следят промоции и ще обикалят по веригите да търсят най-евтиното в свободното си време. Това трябва да е пожелание, а не необходимост и не го натрапвайте като най-нормалното нещо.

Брех, сега пък принудени били даже. Бедните хора сами си готвят, нямат лукса да си плащат някой друг да им готви. Камо ли пък баница да им е евтиното ядене Laughing

# 7 288
Като знам как се създава статистиката...точно никога няма да и повярвам.

Тъпи, сме мързи ни да се напъваме.

Имам чувството, че на някои хора им е много трудно да влязат в обувките на другите, нула емпатия.

Как да се развиваш, как да се занимаваш с приятни неща като главата ти е заета, да мислиш за изхранване, нямаш физическото време? Работиш по много часове, но не за да правиш пари за себе си, а за друг. Имаш почивки 2*10-15 минути за 12ч. Цял ден ядеш скришом солети и след това един ден реанимираш от стоенето прав, защото и да седнеш не е позволено. А да- ти си си виновен. Кой те кара да стоиш - мрънкач с мрънкач.

В много случаи това са хора, които 12 години не са виждали плюсовете на образованието. Виждаме го и в момента по групите за образование, родителите доста често недоволстват от това, че отрочетата им се налага да полагат каквито и да е усилия.

Иначе е факт, че никой не е станал много богат от това да работи за друг. Но пък малко хора могат да бъдат предприемачи.

# 7 289
  • Далечният изток
Някой ти плаща ли да ги пишеш подобни............
Дано поне си заслужава.

Това към мен ли е?
Към теб.
Пускаш жални постове как работиш по 20 часа права без почивка и ядеш солети докато правиш пари на работодателя ти, нямаш физическо време да се развиваш и да работиш нормална работа, минаваш през кризи и не можеш да се насладиш на живота... Пък то било за някаква твоя приятелка се оказа.
Преди да го уточниш, викам чакай да видя мненията на тая отрудена женица и чета как ходи на ски, синът ѝ е студент в Австрия и си купува дрешки и ботушки за по 200 лева. Евала. Ми аз дето си мисля, че имам пари, не мога да си го позволя...
И дойде тук да се вайкаш колко е скъпо...
Не знам какво да кажа... Освен, че ти плащат да пишеш в тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт