"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 271 409
  • 7 392
  •   18
Отговори
# 7 380
  • Наблизо
Ами на първо четене поне лекарствата да са с една цена..Не диапазон,а една цена.Лекарите също да бъдат регулирани,да има нива,но не и като сега..
Токът ни е свободен пазар,да,който трябва да се случи и в България,за здравно обслужване плащам по-малко от България със сигурност.Данъците са ни ужасни,но защото сме от средната класа.Жилишата и наемите в България цените са като тук горе-долу.

# 7 381
Било е преди 25 години.Но спрямо това ,че за около три години от 7 към едно са стигнали 1 към 1,математиката показва че и в България до края на годината ще е така.Ще видим,дано не съм права.
Математиката показва, че 7-кратно поскъпване на цените означава 600% инфлация.
Покажи графиката на тази държава от еврозоната с 600% инфлация за 2-3 години, както вече повтори няколко пъти.
няма да може, ама нищо, нали тук сме прецакани. Бюти, ще ни пуска страшки, ще си харчи еврото във Франция. Аман, честно. Млад човек, не бива.

# 7 382
  • Наблизо
А защо трябва да го взимате от тази страна?
Защо не ето толкова страни,последно Хърватия приеха еврото,при тях цените експлодираха ,да се види какво не проработи и да се приложи тук.
Защо например,при доказано неправомерно вдигнати цени,търговеца не се кара да ги върне?

# 7 383
Защо не ето толкова страни,последно Хърватия приеха еврото,при тях цените експлодираха ,да се види какво не проработи и да се приложи тук.
Защо например,при доказано неправомерно вдигнати цени,търговеца не се кара да ги върне?
дали се поинтересува касво и защо се случи там, как нещата влязоха в релси, извън Костя ТВ и о чудо, хърватите не са против еврото. Защо ли?

# 7 384
Една лъжа повторена в публичен форум толкова пъти се нарича пропаганда. Много срамно BeautifulM .
Добре нахранихме трола..... Разви си тезата точка по точка. Баба ѝ била си пазила касовите бележки от преди 25-30 години. Добре.
Сега хората ще кажат "в БГ -мама казаха че цените ще се вдигнат 7 пъти,".

# 7 385
Бабата на мъжа й 😂
Нищо не разви, а утрепа де що има опорка против еврото. При това успешно. Утре ще дойде тук една нейна колежка, да ни плаши, че цените двойни, ние няма да вярваме, защото у Франция се вдигнали 7 пъти за 25 години.
😂

# 7 386
  • Наблизо
дали се поинтересува касво и защо се случи там, как нещата влязоха в релси, извън Костя ТВ и о чудо, хърватите не са против еврото. Защо ли?
Дано управляващите са видели и чули.
Аз също не съм против.Валута като валута.Само че вместо държавата да хване юздите на смяната,проучили грешките на предишните влизащи,те оставиха да се вихрят дори година преди това.Сега също-никаква регулация-глобички.И юан да беше новата валута,пак щеше да е същото.

# 7 387
Ох, ама защо не ги дръпнат управляващите силно тез юзди, че да почувстваме, силно да почувстваме... юздите. Размечтах се... Най-добре е президентска република, със силни юзди и един силен, смел президент... ех...

# 7 388
  • София
Ще го кажа пак.Новината,че България е в еврозоната от 1ви,е навсякъде.Има и репортажи,постнах тук.И който и да видя,ми казва,че България се е прецакала.Повечето на въпроса защо,отговарят,сега ще ви скочат цените,с което съм съгласна.
Точно такива са и моите впечатления от разговори с чужденци. Всички казват - подгответе се за обедняване.
Хърватска е най-пресният пример и там още си стоят с таван на цените на основни стоки - сигурно е от процъфтяване в ЕЗ. Дори президентът им каза, че има незапомнено вилнеене на цените, помня точните му думи.
Не обръщай внимание на груповия тормоз в темата. Така е по доста теми, чист бригадинг, по дефиниция.
Не знам защо не се вземат мерки за една и съща група, която напада всеки с различно мнение. Форумът се е променил неузнаваемо. А в случая се споделя съвсем възпитано и загрижено.

Що се отнася до заплатите, някой написа, че покачването им помпа инфлацията. Ами добре, дайте само цените да се качват, пък да видим докъде ще издържим 🤷

# 7 389
Списание „Форин полиси“: Влизането на България в еврозоната е нов неуспех за Москва
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/spisanie-forin-polisi-vliz … za-moskva-2442930

След години на непрекъснати усилия да попречи на София да се присъедини към еврозоната, Москва не успя да предотврати решението, което затвърждава по-дълбоко и необратимо мястото на България в европейския проект. Смяната на валутата не само разкри ограниченията на хибридните тактики на Русия, но и намали оставащото ѝ влияние в страната.

# 7 390
Цитат
Точно такива са и моите впечатления от разговори с чужденци
Личи си по писанията, че някои наистина нямат близки в чужбина и не общуват с чужденци, освен евентуално като туристи. Затова съм писала поне да видят см. И това не им се вярва. Нека се надъхват и забавляват.
Цитат
Що се отнася до заплатите, някой написа, че покачването им помпа инфлацията. Ами добре, дайте само цените да се качват, пък да видим докъде ще издържим 🤷
И това ще стане някой ден. Към днешна дата факт е, че сме с най-ниски доходи в ЕС. Странно чак пък да е такъв голям успех влизането ни в ЕЗ? За ЕЗ може и да е успех, както каза Дянков: сигнал, че още има желаещи. Не му прави чест да се подхилква, че той и др. иконом. експерти знаели, че не сме за там, но си мълчали. Мълчали, не мълчали, то си е било решено, останалото беше нагласено. Пак според Дянков 2026г. ще е трудна, а 2027г. още по-трудна. Защо така в клуба на богатите?

# 7 391
Бабата на мъжа й 😂
Нищо не разви, а утрепа де що има опорка против еврото. При това успешно. Утре ще дойде тук една нейна колежка, да ни плаши, че цените двойни, ние няма да вярваме, защото у Франция се вдигнали 7 пъти за 25 години.
😂
Ох, да връщат вече суверенния лев, ама не тоя, озаптен от борда, а истинския суверенен лев, че да мирясат Wink

# 7 392
И който и да видя,ми казва,че България се е прецакала.
...
Надявам се обаче и заплатите да последват.

-- Лоши хора виждаш. При мен е обратно.
-- Заплатите ще последват когато има реални причини. България кажи речи няма никакъв сериозен продукт за износ. Не става с "кой ще ни даде парииииии"  Wink

Общи условия

Активация на акаунт