"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 274 268
  • 7 429
  •   3
Отговори
# 7 425
Много сурово взимате данните,но дори и така да е,хората така са го почувствали.
Данните всеки сам да си преценЯ.
Може по зодии: за Девите поскъпването е 2 пъти, понеже са праволинейни и пресметливи, но за Риби е 7 пъти, понеже са много емоционални и черногледи.

# 7 426
Аз съм точно между Лъв и Дева и купувам само ако ми е изгодно Grinning с евро, долари, левове - пари всякакви приемам Wink

# 7 427
Споменават 30 процента.
Много сурово взимате данните,но дори и така да е,хората така са го почувствали.

Сурово сурово, колко да е сурово, като между 700% и 30% разликата е над 23 пъти.  Първо четем за 7 пъти, после не било компютри, а компоти ма хората ги почувствали като компютри.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 09:02 от Soney

# 7 428
Има статистика, калкулатори, може да сметнеш инфлацията от 2002 до примерно 2023 в България. Без евро и без ЕЗ.
Помагам - над 130%.

Точно такава е инфлацията само през последните 3-4години у нас. А от 2002 досега сметката става сложна.......Може би 500-600%. Обаче извън тази сметка остават телевизорите, тостерите, закритите скарички, духалките и още ел.уреди......

# 7 429
Скрит текст:
Искането за референдум и постоянното оправдаване на необходимостта от него е последния инструмент срещу еврото и евроинтеграцията ни. Няма нужда от рферендум, за нещо, което законово е уредено и се ратифицира от парламента. Колкото примери имате за държави, където е напревен такъв референдум, двойно повече са такива, където не е. За тях какво да кажем? Излъгани, набутани на сила в ЕЗ?? Или просто не са имали популисти да им кажат колко им е жизненоважен един референдум?
Ествствено, че България покрива критериите за ЕЗ. Който тук пише обратното, въобще наясно ли е какви са тези критерии и защо точно "бедна и малка" България ги покрива? Аз мисля че не, ама иначе се поватря в хор: не покриваме критерите, реферндум и.т.н.
Е така циркулират лъжите в обществото, едни обичат да ги лъжат, други са просто жертви на тези лъжи.
те и англичаните законово са били в ЕС, но след референдум го напуснаха. сега се чува намерение отново да има референдум и да се връщат. за тях няма ли международни договори? ние като сме подписали такъм договор не означава, че сме вързани за ЕС докато свят съществува. поне такива са моите разбирания. всеки договор може да се променя.
когато е гласувано за ЕС, ЕЗ и еврото на власт са били партии с повече доверие. днес всичко е наопаки. нищо не пречеше да се проведе референдум, в който народа да си каже думата към настоящия момент. Германия, Франция, Италия ... държави отдавна приели еврото постепенно стигнаха до инфлация. по-бавно защото имаха наваксано преди това. вчера нещо са гласували държавите от ЕС относно Украйна - за войска или пари (не съм чел с подробности). против били Полша и Италия. не е само Орбан "на контра" при гласуване. интересно ми е как точно Полша, която е върл враг на Русия не е съгласна на това, въпреки че е в нейн интерес да са от страната на Украйна против Русия.

Твоите разбирания нямат никакво значение, след като Конституционният съд каза, че референдум за еврото би бил против Конституцията. 2 години минаха от тогава и някои още си дрънкате едни и същи глупости. И искали да решават...
нали съдилища, прокуратура и всичко държавно е на Пеевски. ти одобряваш желанието на Пеевски ?

пп. абе знам, че сте скрити лимонки. вътрешно ви е едно приповдигнато от неговите решения/желания, но тук сте му върли противници. няма лошо, личен избор е.  Grinning

Харесвам, не харесвам, длъжен съм да спазвам законите на държавата Wink

[/quote]

ХАХА!Толкова лицемерно и фалшиво!

Общи условия

Активация на акаунт