Нашите орхидеи – тема 46

• 11 303
  • 345
  •   1
Отговори
# 285
  • Бургас
Моите две разновидности на Милтония обичат по често поливане на седмица и по малко лятото зимата на 10дни или две седмици. Милтонопсиса е голям каприз при мен два уморих, един имам на село, но прекаля ли с поливането загнива и заминава, засега е добре.

# 286
Ще пусна снимки по-късно и да ми помогнете да видим какъв вид са?

# 287
Пускам снимки, започнаха да се сбръчкват , и да пожълтяват листата, дали защото не ги поливам по-често. Как смятате, какво не правя, че така да страдат? И има още един въпрос, за този тип орхидеи, каква пръст е подходяща?

# 288
# 289
# 290
За пореден път опитвам да отгледам лудизия. В момента имам 3 мъничета във вода, които растат и пускат листенца, така както са във водата. Едното няма коренчета, другите две имат някакви мънички. Дали е подходящ момент да ги засадя в саксия или да си гледам във вода?

# 291
А аз искам да покажа този красавец в офиса

# 292
По спомен лудизията не е от най-подходящите видове за водно отглеждане, защото лесно загнива. Нямам личен опит. Гледах в субстрат, но нещо не си допаднахме Rolling Eyes

# 293
  • оттам, откъдето започва България
А аз искам да покажа този красавец в офиса
Скрит текст:

Прекрасен е дендробиумът ти.
Аз имам 3 опита да отгледам такъв, но не ми се получи.

# 294
  • Мадрид / София
Луидизията при мен не вирее. Явно ѝ е топло.

# 295
Аз имам три растения Луидизия. Силно казано три. Основното е с няколко не много гъсти клонки. Имам сложени с мини саксийки отделени клонки. Едното тръгна много добре и изглежда здраво растение. По-здраво от основното. Другото в мини саксийка е в никакво положение, живо, ама не намирам разлика.
Сложила съм ги в по-ситни кори и сфагнум. Знам че не е най-правилното, но за сега така са ок.
Даже цъфтяха веднъж

# 296

Кажете моля, тези петна по новият лист повод за притеснение ли са? За пръв път ми се случва такова явление.

# 297
  • София
Не, това е естествено оцветяване. Тези красиви точици за съжаление ще изчезнат с остаряването на листото.

# 298
Привет момичета 😊
Кажете какво си има една приятелка и как препоръчвате да третира. Явно е повторение, имала е и преди. В момента е изолирана. Третира само със спирт, което няма как да помогне.

# 299
  • София
Щитовидни въшки има. Може механично да ги премахва със спирт, но освен това трябва да третира и със системен инсектицид от агроаптеката. Два различни препарата и да ги редува - полива с единия, следващият път полива с другия. Упорити са. Освен това да види, дали няма и по другите растения. Обичат дървовидни и много добре се сливат с кората на клонките. Иначе нападат всичко, до което  се доберат. А бих третирала всички саксии.

Общи условия

Активация на акаунт