Нашите орхидеи – тема 46

• 15 561
  • 475
  •   1
Отговори
# 465
  • In transit
_re_ge, кажи какви имаш, да купя и да го лекувам. Аз май само дифкор имам. Ама ще купя каквото трябва. Hug

# 466
_re_ge, кажи какви имаш, да купя и да го лекувам. Аз май само дифкор имам. Ама ще купя каквото трябва. Hug

Потърсих го като име
Системен щирокопрофилен е, приложи го. Вторият, с който да третираш на следващо поливане нека е какъвто има в агроаптеката - скор, куадрис, радомил голд, шавит...

# 467
Здравейте
Прочетох за тази комбинация за борба за въшки, дали помага

Смесете 1 ч.л. сода + 1 ч.л. течен сапун + 1 чаша вода.

# 468
Да похваля и моите орхидеи. Това е майката,

от която отделих това бебе.

Тоя мъник, подарък от приятел, също бивше бебе

Все се каня да го преместя в по-голяма саксия.

И папагала, който е като герой на социалистическия труд Laughing цъфти безспир! Още непрецъфтял, пуска нов цветонос.

# 469
Това е рецепта за листни въшки, и водата е много повече от една чаша. Не помага за памуклийки, трипси, или каквото друго се въди по орхидеите.

# 470
  • София
Здравейте,

Тези точици по листата на една от орхидеите ми проблем ли са?

Иначе цветето си е добре, само на него още не му е паднало нито едно цветче от трите ,които ми подариха през август

Ето ги тогава

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 10:34 от vnd

# 471
  • ВАРНА
Имам два броя дендробиум,които след прецъфтяването повече няма цветове.Изкараха чудесни нови стъбла,а върху възрастните стъбла нови детки.Прометох,че са нужни две възрастни стебла,но тук са доста.Стресирах ги с по-хладно и тъмно,но не се плашат.Дали да ги подхранвам?Да не им е тясно?Иначе са ми домашни от 2 години.Ако не цънат ще си ги гледам за храстче.

# 472

Хора, търся такава орхидея, мини, с големи цветове. Уморих я и още не мога да я прежаля Sad

# 473
  • Мадрид / София
Може да не е мини, а само млада. Затова и цветовете да са по-големи.

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 22:15 от Angela61

# 474
Възможно е.

# 475
Иланг, дендробиумите нобиле ли са? За да цъфтят, трябва постоянно да ги отглеждаш на хладно, без да ги напича слънце. Но си искат светлина, никоя орха не цъфти на тъмно. Остъклена тераса с източно или северно изложение е идеална.
Ако са дендробиум фаленопсис - не знам, с тях не се разбирам. Някои си ги гледат като нормален фал, и им цъфтят, но аз у нас домашен цвят така и не видях, и се отказах.

Общи условия

Активация на акаунт