Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 864
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 210
Има си проучвания, които доказват, че най-щастливите жени са свободните /без връзка/, а най-щастливите мъже са женените. Хахаха the irony Joy
Много ми е интересно как се измерва някой колко е щастлив. Можете ли да споделите поне едно от тези проучвания?

# 211
  • Paris, France
Mima, ми допадат повече....пък и за тях също ми стига заплатата.🤭🤭

И кое точно ти допада? Погледнах няколко. Тази за новородено е до 17 кила vs 22.5 за Graco, седалката се чистела лесно, но за мене да не се пере я прави доста нежелана, самата количка е 13.5 кила и в багажника и торбичка с козметика трудно се побира. 3 позиции има, а Гракото и на Mothercare с една връв лесно се вдигаха с точност до милиметър.  Ей тази гледах:

https://www.baby-lux.com/poussette-xari-mima.html

Ако е за да я сложа в музей, е малко обемиста. Не ми изглежда и стабилна.

Има си проучвания, които доказват, че най-щастливите жени са свободните /без връзка/, а най-щастливите мъже са женените. Хахаха the irony Joy
Много ми е интересно как се измерва някой колко е щастлив. Можете ли да споделите поне едно от тези проучвания?
Абе не знам проучванията, но още като дете забелязах, че разведените лелки и какички изглеждаха по-добре, по-млади, имаха повече търпение, носеха по-леки торби и идваха да ги извеждат чичковци с по-хубава и чисти коли от тези на мъжете на женените.

# 212
Абе не знам проучванията, но още като дете забелязах, че разведените лелки и какички изглеждаха по-добре, по-млади, имаха повече търпение, носеха по-леки торби и идваха да ги извеждат чичковци с по-хубава и чисти коли от тези на мъжете на женените.

Това ли е щастието? Да те извеждат чичковци със скъпи коли? Тогава се извинявам. Това щастие наистина необвързаните жени го имат в повече.

# 213
Хахах после що имало "male loneliness" епидемия.... Ми кат сте мизогинистични комплексари с изкривени патриархални възгледи, кво да е.... Жените вечене се нуждаят от вас. Mind-blowing. Така че вече не се налага да ви търпят. Ай у лево.
Pp. Безплатем съвет. Еволюирайте най-сетне.

Вярно, женените мъже живеят по-дълго от ергените. Според статистики.
То па един живот...

А жените, без значение омъжени или не, във всички случаи (пак според статистиките) и във всички страни по земята, живеят по-дълго от мъжете.
За да има време да им дойде акъла. А дано, ама надали...

# 214
illen_v, хвана се за думата чичковци. Те и омъжените жени пак са с чичковци, ама са обвързани с тях с брачен договор.

Каките/лелите са били щастливи и търпеливи, защото са имали по-малко домакинска работа, нерви, семейни проблеми с мъжовата рода до девето коляно и повече ухажори, забавления, срещи, секс, почивки и свободно време за себе си.

Сега ще се изредят тука да ми обясняват, че има омъжени, които правят каквото си поискат все едно са ергени, и домакинската работа и социалният живот са били същите, както като са били необвързани, ама няма да им повярвам.

# 215
illen_v, хвана се за думата чичковци. Те и омъжените жени пак са с чичковци, ама са обвързани с тях с брачен договор.

Каките/лелите са били щастливи и търпеливи, защото са имали по-малко домакинска работа, нерви, семейни проблеми с мъжовата рода до девето коляно и повече ухажори, забавления, срещи, секс, почивки и свободно време за себе си.

Сега ще се изредят тука да ми обясняват, че има омъжени, които правят каквото си поискат все едно са ергени, и домакинската работа и социалният живот са били същите, както като са били необвързани, ама няма да им повярвам.

Не исках да се хващам за другото, защото ми изглежда странно едно дете да е било дотолкова запознато със семейния статут на жените, които вижда, и с точната им възраст, за да твърди, че изглеждат по-млади, защото са свободни, а не защото са на по-малко години, примерно. Но да кажем, че е реално наблюдение , а не нагодено, за да си защитите тезата. За едни щастието е да не се съобразяват с никого, да се забавляват, както на тях им харесва, да ходят на почивки с приятелки и по срещи с ухажори. За други щастието е да се грижиш  за семейството си, да имаш човек, който ще те прегърне и целуне, дори когато си настинала, уморена и изглеждаш зле, да имаш някого, с когото ви свързва толкова много, че може да те разбере и без думи. И не мисля, че има статистика или проучване, което може да опредли, чие щастие е по-голямо. Просто хората сме различни и имаме различни представи за щастлив живот.

# 216
Ми то хубаво, ама при първия вариант явно резултатът е по-успешен (тоест необвързаните повече ходят по почивки, забавляват се с гаджета и приятелки), отколкото резултатите във втория - да има кой да те целуне и прегърне и да се разбирате без думи.
По-нагоре някой пита как са заключили кой е по-щастлив. Предполагам, че са ги питали, има анкета, въпросник, може би и психологическа оценка.
Аз мога да отговоря за всеки период от живота си колко съм била щастлива от 1-10.

# 217
Ми то хубаво, ама при първия вариант явно резултатът е по-успешен (тоест необвързаните повече ходят по почивки, забавляват се с гаджета и приятелки), отколкото резултатите във втория - да има кой да те целуне и прегърне и да се разбирате без думи.
По-нагоре някой пита как са заключили кой е по-щастлив. Предполагам, че са ги питали, има анкета, въпросник, може би и психологическа оценка.
Аз мога да отговоря за всеки период от живота си колко съм била щастлива от 1-10.

По какво съдите кой резултат е по-успешен? А за проучванията, питах аз, и продължавам да очаквам реален пример, защото не всяко проучване е с достоверни резултати. Ако е  анкета, важно е как е зададен въпросът, каква е извадката от хора, участвали в анкетата, дали е онлайн панел или чрез интервюта лице в лице и т.н. Щастието е нещо много субективно и не е елементарна работа да го подлагаш на статистическо измерване.

# 218
Искам малко да завърна темата към началната й идея заради една случка днес.
Моя колежка скъсала с гаджето си след дългогодишна връзка само след седмица познанство с новият й мъж.
Разказва ни:
"И моля ви се ще ми иска обяснения! Ами как няма да те зарежа след като той ми дава всичко, което ти не ми даваш!'
Седя и си мисля: "Как ли пък за една седмица го е разбрала?!"

Стана ми адски неудобно докато слушах откровенията й защото много мъже (и в реала и във форума) проповядват идеята, че жената едва тогава пуска единият клон след като се е хванала за друг.

Горкият й бивш мъж - да те зарежат без всякакви обяснил, че и да ти начукат канчето на изпроводяк.
Дали е била в паралелна връзка с "новият" й само може да се гадае.

Ама определено аз като жена така не бих прекратила връзка.

# 219
  • Пловдив

И кое точно ти допада? Погледнах няколко. Тази за новородено е до 17 кила vs 22.5 за Graco, седалката се чистела лесно, но за мене да не се пере я прави доста нежелана, самата количка е 13.5 кила и в багажника и торбичка с козметика трудно се побира. 3 позиции има, а Гракото и на Mothercare с една връв лесно се вдигаха с точност до милиметър.  Ей тази гледах:

https://www.baby-lux.com/poussette-xari-mima.html

Ако е за да я сложа в музей, е малко обемиста. Не ми изглежда и стабилна.
Виж снимка - това е третия, избирала съм я като майка с опит, https://scontent-sof1-2.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/462698041_860 … Ra9TA&oe=6851586B
Огромен танк, страаааашно удобна количка. И даже не го рекламирам, че модела май го няма вече.

# 220
  • По света и у нас
Джеймсе, а ти знаеш ли кой акъл трябва да ни дойде точно, и ако ДА, кажи го за да го проумеем най-накрая и да приключи тоз живот в който търсим ли търсим мъже да ни дават акъл, а те все умират първи!! Съдба!

А така Невенче, кажи им за разведените с леките торби. И аз това съм забелязала.

# 221
Като съм била сама все аз съм си носила торбите, или ebag. Откакто съм омъжена не нося друго освен дамска чанта, но понякога и нея ми носи като сме на екскурзия и ми дотежи. Но разбирам, че жените, които не са получили отношение и грижа, изведнъж се преоткриват и започват да се ценят, съответно привличат и друг тип мъже. Ако цялата грижа за семейството е върху жената нормално тя да изглежда по-уморена, изнервена и състарена, от такава, която е разведена, първите често си го изкарват и на децата. Ако грижата е споделена нормално за много жени семейството да бъде радост и щастие, тогава и те ще носят такава на децата и мъжете си.

Естествено, в живота няма гаранция , само казвам че жените трябва да искат повече, има и свестни мъже и то много, но никой мъж не е гадател. Има жени, които се нагърбват с всичко, и настояват че те го правят най-добре, това отблъсква всеки мъж, а прекалено силните отблъскват отговорните и силни мъже, защото в природата трябва да има баланс. Ти пак си бъди отговорен, но не се бутай за всичко, защото започнеш ли да правиш всичко ти, винаги ще си ти и да се оплакваш вече.
Но тук във форума мъжете, които пишат ... вместо да правят това да излезнат с реални жени, или има причина да са сами. Не знаех, че има мъже, които очакват жената да работи вместо майчинство брр.

Този който търсеше девствена, няколко мои приятелки на 20-21г. си намериха първото гадже, което в последствие им стана мъж и баща на детето. Но тях нямаше да ги срещнеш по дискотеките, в университета започнаха купони, но не чалготеките. Бяха много красиви и още са, отказаха на не един мъж, в който нямаше отношение към тях, или изобщо към жените.

# 222
Познавам жена, която беше вдигнала наистина високо летвата Изискваше непрекъснато доста от мъжа си. Според мен той си я гледаше като принцеса и си бяха много добре. Но за да имат дете условието беше да е готов апартамента и скъп годежен пръстен (беше избран и модела). Появи се някаква руско говоряща жена без изисквания в навечерието на годежа и отнесе мъжа за нула време. 

Всяка жена трябва да бъде обичана безпрекословно от мъжа си и да се чувства щастлива. Финансите може да осигуряват и двамата заедно. Не сама, много ясно, а заедно.

По време на майчинството аз съм работила, защото съм с частен бизнес. Много ясно, че никоя служителка на заплата няма да го прави. Но в частния бизнес няма как да "излезеш" дори за 5 дена, камо ли за 5 години.

# 223
Оо рускини и украйнки имат мнооого повече изисквания от българките, те знаят само с поглед и една две думи да получат повече от всяка друга, при тях мъжете просто искат да им дават без те гласно да искат нещо. Изискванията въобще не трябва да се пишат на списък и ясно да се заявяват, това много отблъсква, изобщо да поставяш условия и да тропаш с крак, сама избира пръстена... очевидно не е имал много желание, а тя го е насилвала да прави неща. Много ясно, че ще го отнесе рускинята, да поставяш условия е много отблъскващо, рускините са отнесли не един мъж, и много украйнки сега отнесоха мъже на българки, които цял живот са се грижили за семействоот и са работили даже повече от мъжа.

# 224
Simple Smile Обзалагам се, че евтиното на думи в крайна сметка му е излязло много по-скъпо. Класическа ситуация в такава конфигурация.

Общи условия

Активация на акаунт