Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 864
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 225
Аз съм сигурна, че първо наташката му е  излязла през носа; второ, българката не е имала толкова изисквания; трето не е била гледана точно като принцеса. Принцесите не тропат с краче за пръстени, купуват им ги. И жилището се изкарва някаква прищявка, което е странно.
Прищявка е да искаш чисто нов лексус, защото смяташ, че тойотата е за простите.

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 14:56 от Нарцùса

# 226
Едно време не се очакваше 25 годиншните мъже да са подсигурили жилище. Сега се женят много по-късно, но пак не всички 30 годишни са със собствен дом. Това директно ли ги "дисквалифицира"?

На мен отдавна тези приключения са ми зад гърба. Но се надявам дъщерите ми да са на първо място самостоятелни и да имат и свои планове, а не само да оглеждат мъжете като дини на пазара и да пресмятат кой колко е перспективен.

# 227
И едно време, и сега характерът ти е същият и на 25, и на  35. Разликата е, че на 25 още си човек с потенциал, на 35 трябва да има някаква реализация на потенциала и планове за останалото. Никой не очаква от всеки пресен бакалавър да е готов да вземе ипотека днес следобед, но годинките минават. На 35 някои от тези бивши пресни бакалаври се питат защо взимат минималната. Ами за дисквалифициране са си.

# 228
  • София
Аз пък с кеф гледам как се пържат младежите. Да, високи са изискванията към мъжете. И който ги е изпълнил, на 35 има жена и деца. Който не може да ги изпълни - мрънка, охка и пъшка и бръмчи по милфки, ама и те имат базови изисквания. Ох, че тежко. 🤣

# 229
  • По света и у нас
Да бе да - “гледана като принцеса”… а Наташката без претенции Хахахахахха такива не съществуват.

# 230
Аз не съм им била вкъщи, имам предвид, че изглеждаха готина двойка, млади, добре облечени, по хубави почивки и т.н. Отстрани не ми се е виждало жената да живее в лишения примерно. Но определено се разминаха, тя искаше повече, а той направо взе, че приключи.

# 231
Мъжът си намерил нова в навечерието на годежа, но виновна е бившата.
От моята гледна точка бившата е на печалба, този рано или късно пак е щял да се омете и да обвини нея, по-добре по-рано да се случват тези неща.

# 232
Всяка жена трябва да бъде самостоятелна да учи и да има знания, за нейно добро, и това на децата й, да има какво да им даде, пък и да общува с този мъж, а не само да мяука, в живота нищо не е сигурно. Около мен много жени са с ипотека сами преди 35, защо мъж да не може? Това че жената е отговорна, и има и работи, не означава да не оглежда мъжа, а да бъда съгласна който и да е той само на сладки приказки, а как ще гледат децата няма нужда да се мисли, жената на първо място търси сигурност. Колктоо повече жената има, толкова повече и изисквания има, а не се жени за първия срещнат. Наскоро имаше тема от жена, която даже няма образование, а мъжът до нея на 30 в автомивка ли какво беше, нищо не можеше да подсигури, но направили детето веднага, тя на 18..... е какво е това, никакви изисквания нито към него, нито към себе си и после си биеш главата. Разбира се и най-добрите могат да се подхлъзнат, парите са нещо базово за отглеждане на дете, а трябва много повече за семейство и връзка. Няма перфектно в този живот, но изобщо да нямаш изисквания... много жени ги учат да са мъжки момичета, да се оправят все сами, нищо да не искат... не мисля, че е правилно.

# 233
Аз не съм им била вкъщи, имам предвид, че изглеждаха готина двойка, млади, добре облечени, по хубави почивки и т.н. Отстрани не ми се е виждало жената да живее в лишения примерно. Но определено се разминаха, тя искаше повече, а той направо взе, че приключи.

А пък баш Наташка ще е го е взела заради хубавите му очи.
Искала била "много" бившата му. Да бе да... просто Наташка е имала необходимите креватни умения, с които му е завъртяла главата. В момента, в който на хоризонта се появи по-богат модел и тоя е чао.
Никога не съм разбирала мисленето на такива мъже.

# 234
  • Paris, France
Познавам жена, която беше вдигнала наистина високо летвата Изискваше непрекъснато доста от мъжа си. Според мен той си я гледаше като принцеса и си бяха много добре. Но за да имат дете условието беше да е готов апартамента и скъп годежен пръстен (беше избран и модела). Появи се някаква руско говоряща жена без изисквания в навечерието на годежа и отнесе мъжа за нула време. 

Нищо кой знае какво високо не виждам в изискването да се подготви апартамент преди да имат дете. След появата на бебе ремонтите и местенето са трудни. Срещу гол годежен пръстен не знам дали бих раждала дете в България при положение, че при раздяла остава без издръжка за себе си, с мижави 200 или 300лв за детето и може да и поиска наем ако остане в във въпросния апартамент. Руско говорещата жена е отнесла мъж с готов, скъп годежен пръстен и почти готов апартамент. Предполагам е изискала поне брак. Те рядко раждат без брак от чужденци в чужбина.

Не са им по-ниски изискванията от тези на българката. Има такива, които издържат мъже, но познавам и българки, които си издържат гаджетата 

Според мене българката се е отървала леко. Можеше да я зареже с бебета на ръце. С нея е живял и връзката се е изтъркала.

# 235
Ето, сами казвате, никакви изисквания са това, но мъжът пак се отказал да ги изпълнява Simple Smile Много е увъртяно какво и кога да се иска.

Само преди 25 години съм се женила за първи път, но наистина никой не очакваше всичко подсигурено. Сега нещата са се обърнали. А всичко е в пъти по-скъпо. Ще е интересно как ще се развиват нещата занапред.

# 236
И преди имаше жени и мъже с високи изисквания, както и сега има с ниски или никакви. Въпросът е дали се целят правилно според собствените си възможности. В това отношение няма промяна.

# 237
Никога не съм очаквала от мъжа наготово дом и лукс. Винаги ми се е искало заедно да го постигнем. Не знам какви изисквания са това, но за мен е ОК да е така Simple Smile Важното е какъв потенциал има човека, а не само какво има в даден момент.

# 238
Не е нужно да е всичко готово и подсигурено, но да бъде мъж с перспектива и потенциал, такъв, който няма да легне на дивана, а умее да изкарва пари и да се грижи за семейство. Ако до 30 още работи студентска работа няма да стане, дори да има апартмент от техните не е ок, защото при едно земетресение може и да го няма апартамента, но потенциала на мъжа остава.

# 239
Не съм очаквала нищо подсигурено, но с годините почнах да изисквам човекът до мен да движи с моето темпо, а то не е бавно. Може да няма работа в момента, но ако и не търси, или няма дори професия, определено не бих го и погледнала. Също и ако планира да прекара живота си под наем, или не шофира и няма дори книжка, а разчита на друг за транспорт.

Общи условия

Активация на акаунт