Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 858
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Ето това винаги е било причина за раздяла при мен. Аз дърпам напред, а мъжа буксува някъде отзад. Преди се опитвах да помагам, да дърпам - не става. Сега - газ и напред и нагоре.

# 241
  • Пловдив
Не е нужно да е всичко готово и подсигурено, но да бъде мъж с перспектива и потенциал, такъв, който няма да легне на дивана, а умее да изкарва пари и да се грижи за семейство. Ако до 30 още работи студентска работа няма да стане, дори да има апартмент от техните не е ок, защото при едно земетресение може и да го няма апартамента, но потенциала на мъжа остава.

А това вече звучи различно от .....Искам да си искам , да си искам

# 242
  • София
Аз винаги съм казвала, че искам толкова, колкото давам и аз. С БМ навремето се взехме голи като пушки. После аз му дадох подкрепа в трудни моменти, накрая получих само злоба.
Сега давам приятно изкарване, и искам същото насреща, без стискане и без драми.

# 243
Не знам защо е толкова обидно и срамно да искаш по-лек, спокоен и сигурен живот. С парите идват и покривът над главата, храна, дрехи, обувки, лекарства, образование, почивка, екскурзии, култура, спорт. Неслучайно финансите са една от основните причини за раздяла.

Вчера гледах д-р Хаус и Уилсън му каза "Нещастието не те прави по-добър от останалите, Хаус. Прави те нещастен."

# 244
Mandy Bo, чудесно е да го искаш, но е редно и ти да положиш усилия за това Simple Smile Така ще си знаеш, че си успешен и самостоятелен човек. И можеш да постигнеш много. В двойка още повече. Ама ей така да си стоиш и да искаш някой да го даде - не го схващам.

# 245
Кой казва кое е редно и нередно за другите двойки? И защо едната жена с изискванията за апартамент и пръстен преди да ражда е етикирана като лоша, а другата, която отмъква мъжа на първата и получава всичко наготово без да го чака да си развива потенциала, е давана за пример?

# 246
Дадена е за пример случка от живота. Къде са етикирани жените? Няма нищо постоянно в живота и никой не знае какво ни чака. Тук си споделяме само мнения. За мен лично е странно да очакваш някой да ти осигури всичко наготово оттук до края на света. И да, не ми се струва редно човек да е толкова заблуден, че това е възможно Simple Smile Подобни случаи са по-скоро изключения - не бих разчитала на тях.

# 247
Повечето жени, които искат, не е като да не допринасят. Всъщност аз не познавам много бедни, грознички, необразовани момичета, които да изискват невероятен финансов, имотен и социален статус.
Жените около мен, които имат изисквания, имат ухажори, висше, работа, собствен дом, млади, неомъжвани и бездетни.
В крайна сметка "пазарът" определя дали изискванията ти са изпълними. А твоята лична преценка и усещания определят дали ще си съгласна с пазара или по-добре сама.

# 248
Ето перфектните жени търсят перфектен мъж - самите те имат дом и финанси (имотен и социален статус - хаха), ако мъжът е с по-малка заплата директно ли ще го отсвирят или биха пили по едно кафе?

# 249
Никой не зарязва дълга връзка с любов, заради запознанство от преди седмица. Просто това са връзки, които са си отишли отдавна, но всеки е стоят вътре заради някакво удобство. То малко като по интервютата, като стане някакво престъпление и разпитват леличките в блока, където е живял престъпникът. Добро момче беше, всеки път поздравяваше Simple Smile))

# 250
Повечето жени, които искат, не е като да не допринасят. Всъщност аз не познавам много бедни, грознички, необразовани момичета, които да изискват невероятен финансов, имотен и социален статус.
Жените около мен, които имат изисквания, имат ухажори, висше, работа, собствен дом, млади, неомъжвани и бездетни.
В крайна сметка "пазарът" определя дали изискванията ти са изпълними. А твоята лична преценка и усещания определят дали ще си съгласна с пазара или по-добре сама.

"Пазарът" в този конкретен случай не работи идеално, понеже повечето мъже могат да имат връзка с жена под собствените си възможности или способности, а повечето жени не могат да имат връзка с мъж под собствените си възможности или способности. Има дисбаланс по отношение на броя на възможни партньори.

# 251
Ето перфектните жени търсят перфектен мъж - самите те имат дом и финанси (имотен и социален статус - хаха), ако мъжът е с по-малка заплата директно ли ще го отсвирят или биха пили по едно кафе?

Не, няма да го отсвирят, защото да си образована с работа и покрив не те прави перфектна. Но ще имат други изисквания,  давам пример - ако ще е със средно, да има занаят с висок доход. Ако ще живее под наем, да е млад, красив, забавен и сексът да е невероятен.
И за жените важи.

# 252
Не знам, аз не съм си избирала никога мъж по списък с изисквания.

# 253
Хората не се разделят лесно, просто сега чисто практически е по-улеснен и възможен процесът, без кой знае какви последствия, както е било преди 50 и натам години. В Испания при режима на Франко са били забранени разводите. В момента, в който дава богу дух и режимът се разпада, настъпва бум на разводите (повечето по инициатива на жените).

# 254
Хората не се разделят лесно, просто сега чисто практически е по-улеснен и възможен процесът, без кой знае какви последствия, както е било преди 50 и натам години. В Испания при режима на Франко са били забранени разводите. В момента, в който дава богу дух и режимът се разпада, настъпва бум на разводите (повечето по инициатива на жените).

И точно защото е по-улеснен процеса много хора (и мъже и жени) дори не считат за необходимо да изговорят проблемите с партньора и директно си събират чукалата: "Щото така...".
И така до следващия път - много зряло.

Общи условия

Активация на акаунт