Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 721
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 495
Макар, че беше някъде в темата за Ергена, веднъж Проксима описа подробно и много хубаво как хората се издават сами, макар да пишат за нещо крайно различно от себе си.
Издават и несигурността си и проблемите си и в колко малък, самоограничен свят живеят.
Никой не може да ги спаси от там, но е особено тъжно, когато им се даде обратна връзка, по всякакви алтернативни и класически начини - и те си останат същите.
Малки, дребнави, купувайки единия чорап за детето. Жената да купи другия.

Казвам го от сърце, добре че не ми е вкъщи такъв и дано никога не идва да ме муфти и дано изобщо изчезне като вид на земята и бъде заменен от спокойно, самоосъзнато същество.
Има изход, но не.
Той щял да издържа жена само 2-те години майчинство...
Трагедия.

# 496
  • София
Е, аз затова се пошегувах за количката в началото. Половин количка, половин пакет памперси, половин кутия мляко или каша, половин пюре, половин дете...
И едно "леко" напрежение у майката, че е с единия крак навън.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 16:17 от Rockstar

# 497
Защо пък мъжът с повече пари да е най-съмнителен? На мен винаги по-заможните, по-богатите, по-добре облечените, живеещи в по-хубав имот, работещи по-престижна работа, са ми вдъхвали сигурност...

Измамно е това, вярвай ми.

Разбирам какво искаш да кажеш иначе, и защо, като жена разсъждаваш така, мислиш си така, с такава нагласа си.

За мен по-важното в едни отношения е двама души най-напред да разберат могат ли да мелят един с друг, да се опознаят наистина, да си подредят нещата, финансово с времето ще се нагодят.

Изключително противно и изкривено ми е винаги да се гледа само кой какво, и да се стъпва на тази база за евентуално някакви отношения и да се гледаме съмнително.

Попадал съм два пъти на гаджета, които в един момент ми сервират "издържай ме", което на мен ми къса нишката, защото са образовани, работещи отдавна, уредени, и да си "просят", за да разполагат с време на гърба на друг, пък бил той и потенциалния им мъж, не е моето, а нямам нужда от зависима държанка поради много причини. Баланс - и двамата допринасят с всичко.
Бих издържал и покривал всичко от разходи през бит единствено в период на майчинство, недай Боже болест някаква, но тогава с жената ще сме минали през много години на съвместен живот и ще е друго.

С Есме принципно съм съгласен за "чергите", но отново е относително, и зависи, защото има един минимум, нещо средно, което човек ако го има и си живее щастливо и балансирано, няма какво да го бутне, без значение на какви потенциално попада. Не, като да не съм общувал с всякакви.
В твоята възрастова група никоя няма да те чака след много години съвместен живот евентуално да решиш дали искаш дете и да се прежалиш да издържаш жената една година майчинство, ама то пък нали трябваше да си имат спестявания жените, ако са решили да раждат, за да се самоиздържат през майчинството.

# 498
Той затова търси млади, да ги мота тях с години.
Само че младите харесват стари, само ако не са стиснати. Иначе за мотане с години и кафе в парка има къде къде по-секси, стегнати млади с всичката си черна коса на главата. Баш за него са приритали.

# 499
Вие колко встрани сте отишли от темата 😂
Относно баснята за брокера и младото момиче - Жените с акъл и чар не се амортизират. Може би излизат от полезрението на някои ограничени типове. То и това не е точно сигурно, понеже някои много плямпат, а накрая - сляпата неделя Simple Smile

За жените, майчинството, парите и мъжете - стиснатостта и дребнавостта е порок на характера. ОБАЧЕ и използвачеството, маскирано зад децата, също е.

# 500
Не само, че не се амортизират, но стават и много по-желани – с всичкото това знание, светоглед, отношение и поведение, начин на живот. Цялостно присъствие и излъчване.
Аз не съм била никога по-желана отколкото сега. На много повече от 20 за радост на зложелателите.
Мъжете са идеалисти – продължават да искат деца от мен, че и близнаци, сватби, любови, живот заедно.
Само ощетените от живота хора могат да категоризират по подобен начин мъже/жени.

# 501
Ма вие още ли се занимавате с мъже Rolling Eyes няма никва логика в тва...

# 502
  • Далечният изток
Е, хубава работа... Има много готини мъже.
Аз няма как да не се занимавам с мъже, защото харесвам мъже. Не съм обърнала резбата, нямам и намерение.

# 503

Има много свестни мъже - тия във форума не са представителна извадка.
"Вечните ергени".

# 504
  • София /Абсурдистан
Моят синковец завърши Националната художествена гимназия. Кандидатстването, уроците и материалите са наистина разоряващи. После 5 г материалите и зелените училища, някои от които извън БГ по разни исторически места и курорти с интересна архитектура за рисуване е такъв финансов гърч, че не ми се мисли как съм още жива. После студентството в НХА приех философски, вече бях гърмян заек.

# 505
  • София
Въобще не знам как го преживях и все още го завършваме 7 клас без издръжка. Ама - неволята учи. Има карма!

# 506
Пълнокръвна жена съм – харесвам мъже.
Това е логиката на природата – не моята.
Когато има взаимност – Вселената говори.
Това са естествените ни същности.

# 507
Какво сега излиза, че гей обществото е виновно за всичко ? 😄

Ако не ви е станало ясно, не става въпрос за сексуалните наклонения на когото и да било, а това че познавайки вече света на дадена възраст житейска ( не задължително биологична) просто идеята да трябва да се занимаваш с дребнавите глупости на някого ( по-често мъже  като партньор за жена) е скучно, ненужно, предвидимо и натоварващо.

# 508
То на нас много неща са ни станали ясни.
Но на някои не вие. Самотен е животът на девицата.

# 509
  • Далечният изток
Еее, никой никого не кара да "трябва да се занимава", предполагам. Защо да "трябва"?!
Ами за мен пък мъж партньор за жена не е нито нещо глупаво, нито дребнаво, нито там другите описания. Защото както казах харесвам мъже.
Някои все едно насила ги принуждават да търпят мъжете... Щом така гледате на връзките, скучни са ви, натоварващи (това пък не ми стана ясно как едновременно), ненужни и т.н., просто не се занимавайте.
Ама хайде по-леко с подобни обобщения. Говорете за себе си. Аз си знам какво ми е ясно, все пак половин век съм живяла.

Общи условия

Активация на акаунт