Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 748
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 525
Не знам за какво спорите.
По отношение на деленето на 50/50 твърдо и за всичко - щом ще делим, значи сме си приятели, щом сме приятели - значи не ми е мъж, щом не ми е мъж - значи ще си чатя и излизам и с други. Моя си логика, който иска да я приема.

Много мъже силно ще се зарадват на такава връзка Wink

Възможно ли е наистина делене 50/50 в някоя двойка. Изобщо не успявам да си го представя...?

Въпрос на гледна точка - как се мери приносът.
Ако се мери Х лева от единия и Х лева от другия - трудно постижимо.
Ако се мери като единият дава всичко и другият дава всичко, а после събраното е общо, защо не? Ние старите поколения сме така - няма мое и твое. Е, официално има, защото сметки и други неща са лични, но иначе всеки знае всичко, прехвърляме си един на друг, управляваме заедно... И така кой е платил ресторанта просто става несъществен въпрос.

# 526
Има неспособни да обичат мъже изначално. От там и психологическата бариера да дават любов през отношение, през грижа, подкрепа, респективно пари.
Не мога да ги мисля тях. Да разполагат според капацитета си. Останалите се наслаждаваме на живота и хубавата си компания.

# 527
  • София
Абе нещо започват да ревнуват, не знам защо? 😅
Да съм сериозно ангажирана в семейството, съвсем не означава заключена до печката.

# 528
Възможно ли е наистина делене 50/50 в някоя двойка. Изобщо не успявам да си го представя...?

Разбира се, че не, просто не се отчита всичко. Примерно мъж, който не готви за себе си, кара на топлата витрина/храна за вкъщи и на ядките от Кауфланд, ама смята, че ",в началото" на срещите и на веъзката могат да карат на храна за вкъщи и излизания за хранене навън, но след началото очевидно жената трябва да има навика "да си готви" , че покрай нея да готви и за мъжа. Обаче това не се отчита за принос, тя тъй и тъй предпочита да си готви, докато мъжът си се занимава с неговото си хоби.

# 529
Да, бе, бившия като кажеше "ама ти без мен пак ще трябваше да си готвиш и чистиш и переш".... Ми, да, ама три пъти по-малко и не ежедневно и никой няма претенции и ако не искам, не го правя без някой да се муси от дивана и да ме нарича "егоистка и мързелива" ....

# 530
Винаги се втрещявам колко ви тежи точно готвенето. На мен то ми е най-приятната част от всичко вкъщи.

# 531
Не мисля, че им тежи готвенето, а усещането за задължение и че някой ги насилва да го правят винаги, независимо как се чувстват в момента и имат ли желание. Както съм писала и преди, ако мъжете знаят как да поискат ще получат много повече от това.

# 532
  • Пловдив
Да, бе, бившия като кажеше "ама ти без мен пак ще трябваше да си готвиш и чистиш и переш".... Ми, да, ама три пъти по-малко и не ежедневно и никой няма претенции и ако не искам, не го правя без някой да се муси от дивана и да ме нарича "егоистка и мързелива" ....

Ама тази промяна в неговото поведение рязко ли настъпи или още в началото си играла ролята на добрата домакиня , самарянка и "той след детето ще се промени" ?

# 533
  • София
Готвя, само ако наистина имам време да го направя. В една реална работна седмица, това означава горе-долу два пъти седмично.

# 534

Разбира се, че не, просто не се отчита всичко. Примерно мъж, който не готви за себе си, кара на топлата витрина/храна за вкъщи и на ядките от Кауфланд, ама смята, че ",в началото" на срещите и на веъзката могат да карат на храна за вкъщи и излизания за хранене навън, но след началото очевидно жената трябва да има навика "да си готви" , че покрай нея да готви и за мъжа. Обаче това не се отчита за принос, тя тъй и тъй предпочита да си готви, докато мъжът си се занимава с неговото си хоби.
Повечето жени вече даже и на децата си не готвят - всичко е полуфабрикат или манджа със съмнително качество от топлата витрина, защото иначе няма време да се скролва фейсбук Simple Smile Та разбирам ги някои мъже, че поставят под въпрос приноса на жената.

# 535
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Винаги се втрещявам колко ви тежи точно готвенето. На мен то ми е най-приятната част от всичко вкъщи.
Преди да се сготви, трябва да се отиде до магазина, и да се купят продуктите, да се донесат/докарат до вкъщи.
 И след това да се измие посудата. А и както написаха, като се прави защото "трябва" ..., и то става задължение, не удоволствие.

# 536
Не обичам да готвя и да прекарвам време в кухнята. Правя го по навик, но в никакъв случай не ми е приятно или да ми носи удоволствие. Хубавото е, че винаги попадам и се обграждам с хора, които обичат да готвят. С мъжа ми сме в перфектна симбиоза - аз готвя всички простички неща и аламинути (до 3-4 съставки и до 30 минути за приготвяне), той е по сложните - със заготовки, със заливки, бавно печене, в гювечи, предварително бланширане или "запечатване", пипкави неща като сгъване на сърми, сложни сосове. Напрягам се само докато пиша Smiley А той твърди, че се разтоварва докато готви.
За сметка на това обожавам да гладя. Като си купихме гладачна станция, се радвах повече, отколкото като си купихме апартамент Smiley
Различни сме хората, и това е прекрасно, важното е да си паснем с другия - истински и изначално, а не да се правим в началото, че си пасваме и всичко е ОК, а впоследствие да избият ръбовете Wink

# 537
  • Банско
Защото попадат в капана на натовареното ежедневие, бързите храни, заприличват на нищо, пушат, пият остават децата си на бабите и в един момент се събужда и се поглеждат  един друг, и започват да се обвиняват. Тогава започват да трупат омраза един към друг и взимат решение да се разделят.

# 538
Защото повече жени в днешно време са независими, образовани и добре платени и по тази причина не са склонни да търпят нечие лошо отношение или издевателства. За мен това е основната причина. Не, че са били много здрави и щастливи браковете на нашите родители, баби и дядовци. Просто жените често не са имали възможност да си тръгнат от един неудовлетворяващ брак.

Напълно подкрепям това мнение. В днешно време жените са много по-смели и уверени

Преди години също е имало проблеми и то не малко, както и сега

# 539
На други им е чистенето, на трети подреждането. Това, че нещо ти е по-приятно или по-лесно, не означава, че не се превръща в задължение, когато е ежедневно, по определени желания и изисквания и няма как да не го свършиш.

Ако всеки ден ме карат да ходя на почивка в планината в точно определена къща за гости, независимо дали съм болна, уморена или искам да правя просто нещо друго, ще ми стане омразно.

Общи условия

Активация на акаунт