Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 733
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 600
Карате ме да поствам основни неща:

5-те езика на любовта:
1 – Утвърдителни думи
2 – Качествено време заедно
3 – Получаване на подаръци
4 – Жестове на загриженост
5 – Физическа близост

Тука, номер 4 (след 5, очевидно). В дългосрочен план по- е важно може би 2, плюс нещо от останалите.
Тази книга съм я чела наполовина. Концепцията не е съвсем лишена от логика, но авторът много си противоречи и не е обективен. Малко налага поведенчески модели и ограничения, а не да описва естествени човешки поведения.

Кое не е естествено в тези 5 неща? Комплименти, похвали, да ти е приятно да правиш нещо с другия, да се радваш на подаръци и да даваш подаръци, да се грижиш и да се грижат за теб и секс, прегръдки целувки и тн. Обикновено и разбира се, при повечето хора от вътре им идва едно максимум две от тези неща, и се радват да получават едно или две от тези неща, което си е нормално и напълно достатъчно. Освен ако няма разминаване, кой в коя точка или точки е, и тогава вече може да има проблем.
Та, книгата твърди че другото освен собственото се научавало, ако има желание, но и аз не съм съвсем сигурен в това, че е така и че е постижимо.
Но със сигурност може да се проверява предварително, какво точно е, и кой къде е и в кои точки е, и до колко има съвпадение.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 10:46 от Ази Азбърн

# 601
Ако си на 30 и тези неща не ти идват отвътре ( а това се възпитава в семейството и средата до 15), чакай с четене да ти дойде.
Ама нищо, де, някои явно имате време няколко живота.

# 602
  • Далечният изток
Мхм, той от много стиковки, подсигуряване и даване по много, е тук във форума...

Наистина ли на един нормален човек му трябва книга, за да разбере основни неща в човешките взаимоотношения?!
Не мога да повярвам.... Божеее Rolling Eyes

# 603
  • Обран бостан ;)
Е, то голяма награда – да не се разделя с теб и да те ползва за готвачка, а да спи с друга. Кошмар.

Е ти па си много дребнава. Не ти ли стига, че готвиш по-добре от нея Wink

п.п. Петък е. Още не мога да включа на сериозно.

# 604

5-те езика на любовта:
1 – Утвърдителни думи
5 – Физическа близост

Тука, номер 4 (след 5, очевидно). В дългосрочен план по- е важно може би 2, плюс нещо от останалите.
Нищо подобно!
А, УТВЪРДИТЕЛНИ ДУМИ, не че не знам, какво значи, ама какво точно искате да кажете.
Grinning
Това ми прилича на откъс от книга или списание.

# 605
  • София
Тоя списък го в писал идиот или чат ГПТ.

# 606

5-те езика на любовта:
1 – Утвърдителни думи
5 – Физическа близост

Тази книга съм я чела наполовина. Концепцията не е съвсем лишена от логика, но авторът много си противоречи и не е обективен. Малко налага поведенчески модели и ограничения, а не да описва естествени човешки поведения.
Кое не е естествено в тези 5 неща? Комплименти, похвали, да ти е приятно да правиш нещо с другия, да се радваш на подаръци и да даваш подаръци, да се грижиш и да се грижат за теб и секс, прегръдки целувки и тн. Обикновено и разбира се, при повечето хора от вътре им идва едно максимум две от тези неща, и се радват да получават едно или две от тези неща, което си е нормално и напълно достатъчно. Освен ако няма разминаване, кой в коя точка или точки е, и тогава вече може да има проблем.
Но със сигурност може да се проверява предварително, какво точно е, и кой къде е и в кои точки е, и до колко има съвпадение.
Не съм казала, че някое от 5те не е естествено, а че поведенията и усещанията не се свеждат само до тях.

Та, книгата твърди че другото освен собственото се научавало, ако има желание, но и аз не съм съвсем сигурен в това, че е така и че е постижимо.
Това имам предвид като едно от противоречията на автора.

# 607
И аз мисля, че любовта на мъжа до голяма степен минава през стомаха. Да може една жена да готви наистина вкусно е много, много силен коз. И знам немалко случаи в които мъжа си намира любовница, но не се разделя с “готвещата”.
То пък голяма победа да си имаш мъж да му готвиш, а той да прави хубавото на друга навън.

# 608
Няма нищо по- абсурдно от това някой да си измисля формулата за нечия връзка. Всяка двойка е една вселена със собствени правила и привички. Някои се повтарят, някои са уникални.

Подаръци в топ 5... просто е много дълече от моето виждане.

# 609
Няма никакъв шанс да задържиш мъж с готвене и чистене, ама никакъв. Ако не я напуска то е защото я възприема за майка си или чистачка, и не иска да й остави половин апартамент при развод.

# 610
  • София
Купувала съм си и съм чела такива книги. Общо взето, всички са като писани в лаборатория на Марс и нямат нищо общо с реалните връзки, срещи и раздели.
За мен лично основните причини за раздяла са три - липса на комуникация, липса на секс и финансови измами. Но съществуват двойки, в които понасят и трите, накуп и поотделно.

# 611
А как се определя кое е твоето? Има ли тест някакъв?

# 612
Купувала съм си и съм чела такива книги. Общо взето, всички са като писани в лаборатория на Марс и нямат нищо общо с реалните връзки, срещи и раздели.
За мен лично основните причини за раздяла са три - липса на комуникация, липса на секс и финансови измами. Но съществуват двойки, в които понасят и трите, накуп и поотделно.
То това са и основните причини за стартиране на връзка 😂

# 613
Твоето е каквото си го създадеш и каквото приемеш от партьора си.

Ако за теб е ок мъжа ти да работи а ти за стоиш вкъщи, да чистиш, готвиш и да се занимаваш с децата си, ок. Не е нужно да убеждаваш никого  и да правиш някакви формули за щастие.

Други ще искат да си работят, ще плащат да им чистят и ще ядат купена храна когато могат. Също равен избор.

# 614
  • Обран бостан ;)

Това е целта на тези книги, да ги купиш. Другото си е плява.

Малко ни в клин, ни в ръкав, но ще разкажа една случка, която още не мога да проумея:

Виждам се случайно с мой бивш колега, който беше с жена, която определено не беше съпругата му. Кимнахме си и подминах.
Същия има над 25 години брак, две деца и доста стабилен бизнес.
Срещам го след време и от дума на дума, стана въпрос за онази жена.
- Не се ли притесняваш, че ще развалиш брака си - питам го.
- С жена ми не сме интимни от 10 години. Това е начин да запазя брака си - отвърна ми.

Не забелязах признаци да ме лъже, а доколкото го познавам, не е от хората, които спестяват истината. Оттогава мина доста време, но още не мога да си представя, че подобна ситуация е възможна, а именно, да си имаш любовница за да запазиш брака си.

Звучи абсурдно - знам, но не съм в неговите обувки.

Общи условия

Активация на акаунт