Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 733
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 615
  • Далечният изток
Има неща извън интимното, които го държат при съпругата. Той си знае, съпругата му също за нея си.
История, една от многото, които и аз знам, които само потвърждават, че хората не се разделят толкова лесно...

# 616
Ами, не е прецедент.
Много мъже, за да понесат "непосилната лекота на битието" и да имат семейство, което е компромисно откъм жена им, намират вариант да са интимни (и ментално) с други жени.

# 617

Не съм казала, че някое от 5те не е естествено, а че поведенията и усещанията не се свеждат само до тях.

Та, книгата твърди че другото освен собственото се научавало, ако има желание, но и аз не съм съвсем сигурен в това, че е така и че е постижимо.
Това имам предвид като едно от противоречията на автора.

Според мен, и изразяването и чувстването че си обичан/а могат да се сведат до едно от тези 5 неща. Ясно ми е че самото свеждане до нещо и въобще всякакво рационализиране е противоестествено в това отношение, и също че въобще няма смисъл нещо да се прави нарочно ако не идва от само себе си тоест ако не е истинско изразяване на чувство.
Обаче, инуицията си е интуиция и усещанията са си усещания, и без да се търсят названия или категории.
Не ти се седи на кафе с някой (вместо да правите други неща каквито и да са), не се заседяваш на кафе. Но всичко което не се случва, също е някаква индикация и че ще продължи да не се случва и за в бъдеще, ако случайно на единия му се е седяло а на другия очевидно не.
Или в позитивния вариант, е както в примера със закуската, откриваш чувство на неочаквано място, в смисъл в неочаквана ситуация че точно там ще се намери.

# 618
Ами, не е прецедент.
Много мъже, за да понесат "непосилната лекота на битието" и да имат семейство, което е компромисно откъм жена им, намират вариант да са интимни (и ментално) с други жени.

А ако жената обича мъжа си, но не иска да прави секс с него защото просто вече не и до това, не и се занимава... задължително трябва да се разделят ли?

# 619
Ти голям теоретик ми се струваш.
Май май няма много жени покрай теб или поне нямаш комуникация с тях.
//
Какво значи "не ѝ се занимава"? Това някакво бреме ли е? Все си мислех, че сексът с любимия е сред базовите удоволствия. Щом се е стигнало до "не ѝ се занимава", значи няма проблем той да си намери любовница.

# 620
Именно защото познавам доста жени около мен с връзки на +20г мога да кажа че разказания случай не е толкова странен.

# 621
  • Обран бостан ;)
Ами, не е прецедент.

Опитвал съм се да мисля практично от негова гледна точка.

Защо трябва да се развежда за да прави секс с други жени ?

Развода е стрес за децата, за него, за жена му.
Пари и имущество има достатъчно.
И половината да остане на жена му пак ще е ОК.
Накратко - животът който води няма да стане по-добър.
Ако може и двете - брак и любовница, така да е.

# 622
Много тъжно и унизително за жената. Интимността иначе не е само в това да си го вкараш, иначе по време на бременност всеки щеше да си хваща любовница. Важен е секса, но е елемнтарно мисленето, че интимността е само това, и извън секс няма какво да правят мъж и жена, но определено секса помага за напрежението и да не се карат. Виждала съм хора дори на почивка да се разправят по улиците, да се дърпат и да си крещят, да се зъбят и да се обиждат. Хората не се разделят лесно, защото има и много инертни хора, не им се занимава просто, но ако се влюбят почти всеки ще избере живота пред инертността. Но ако нямаш нищо насреща и положението не е нетърпимо защо да оставаш сам, мнгоо хора им е скучно в собствената им компания.

# 623
Ами има толкова много случаи, колкото и хора.
Напоследък все по-често се случва (реални случаи около мен) например жената да претърпи лоша болест, след която интимният живот или е невъзможен, или нежелан от нея. Това не означава, че бракът е изчерпан, или че искат да се разведат. Начин е за запазване, да.

# 624
  • София
Когато една жена каже, че "не й се занимава със секс", това много рядко означава, че наистина не й се прави секс.
По скоро е потиснато базово желание и емоция, която води до... проблеми долу.

# 625
Grinning
Има нещо вярно, хем ние с ММ сме дърти. Но аз карам 2 -ри пубертет, той 3-ти. Сутрин си прави овесени ядки, на мен вари яйца. Спортуваме, просто ужас. Само вечерята повече я мислим, но като опечем някое месо по 2 дена го ядем. Една салата и готово. Баба навремето правеше 1,2 и 3 то. плюс салата. И това и за обяд и за вечеря.
Петък е, темата отиде на кино Stuck Out Tongue Winking Eye

Завс, нас описа, само дето ние след третия пубертет включихме и експлоатация на допълнителното здравно осигуряване и то са едни кортизоли, едни чернодробни изследвания, добавки, хиалурон за стави и бръчки и прочее хипстърски допълнения към спорта и салатата

# 626
Когато една жена каже, че "не й се занимава със секс", това много рядко означава, че наистина не й се прави секс.
По скоро е потиснато базово желание и емоция, която води до... проблеми долу.

Абсолютно не мисля че е така. Има много различни жени, характери и желания.

Още повече около менупаузата просто нежеланието за секс съществува.

# 627
  • София
Мога да готвя и то доста добре, но не го правя супер често. Не толкова от липса на желание, колкото на време и поради умора. За секс никога не съм била изморена обаче Joy

Вече една жена, ако не иска секс, резонно е да се запита мъжът дали е на същото мнение? Все пак във връзка са двама. Ако и той не ще, едва ли ще има трусове. Но ако иска, как тази жена вижда да се реши въпросът без раздяла? Мъжът се примирява да живее без секс, жената се "прежалва" за него, мъжът си намира любовница, но продължава да се грижи за семейството?

# 628
Сега като се замисля, онези неща от книгата сигурно може и да са по-прости: една двойка могат да са приятели, грижещи се един за друг, харесващи се физически. По-хубаво 3 от 3, но и 2 от 3 би станало. 1 от 3 по-няма как.

# 629
  • Далечният изток
Замисли се какво се случва във връзките ти, не в книгите...

Общи условия

Активация на акаунт