Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 851
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 270
  • sofia
Мая, още не ти е разминало изцяло. Прекалено жлъчно "звучи" написаното.
И аз съм станала претенциозна, но за неща, които до сега съм ги имала за даденост, а някои мъже ги нямат....и няма как да ги имат 🤣🤣🤣 Иначе по всички други параграфи шест...
В момента положението е "вие тримата сте идеалния мъж" 😅

# 271
Това с потенцияла може да те подлъже на 20 ама на +30 вече за мен не става.
Искам мъж до себе си, а не проект.

Случи ми се на 33г, прекрасен мъж, наистина невероятно красив и умен, прекрасно чувство за хумор, имаше проект  в който работеха уж с баща му..
После разбрах че това е N проект с баща му и дефакто нищо не прави освен да пилее многото пари на баща си. Което е вариянт, де. Никога нищо нямаше да ми липсва, просто баща му щеше да ни отглежда до живот и после щахме да харчим наследството, което за едно поколение стига. Просто аз съм скроена по друг начин.

# 272
Eli, ами това не звучи толкова зле. Единствен наследник ли е? Grinning

# 273
Eli, ами това не звучи толкова зле. Единствен наследник ли е? Grinning

Хахаха да бе, сега от перспектива, какво се опъвах толкова.. аман от принципи 😅.

Понеже бяха 3ма братя наследството беше разделено и обявено приживе, за да няма караници + бащата беше минал някакъв рак.

# 274
Ако ще ме кани на кафенце на пейката 🤣, ще получи точно и само това - кафенце на пейката. После - чао, че имам друга работа.

Ако си на 30+ и те поканят на кафе в парка много ясно, че ще са "чао".
Те точно за това такива оръфляци си търсят млади и неопитни момичета, за да им минат там номерата.
После незнайно как "презерватива се скъсал" и я връзват с бебе боса до печката.
Семейна идилия.

# 275
Аз имам син и ако някоя му каже, че първо иска готов обзаведен апартамент и годежен пръстен за $40-50К например преди да роди дете, бих го посъветвала да прекрати тези отношения на мига. Всъщност няма шанс моя син да се хване с такава меркантилна глупачка, но хипотетично разсъждавам.
Не я е зарязал заради рускинята, ами защото му е омръзнало да го гледат като банкомат. Съвсем нормално, даже се учудвам, че се е стигнало до приказки за годеж.

# 276
  • Пловдив
Аз имам син и ако някоя му каже, че първо иска готов обзаведен апартамент и годежен пръстен за $40-50К например преди да роди дете, бих го посъветвала да прекрати тези отношения на мига.
То защото синът ще те пита изобщо нещо по въпроса. Ще научиш постфактум (както и аз от моите). И така е правилно.

# 277
Ние сме близки с моя син и си говорим. Такова нещо си мисля, че би ми казал, защото е фрапиращо най-малкото. Все едно ще плаща на някаква сурогатка - от него апартамент и пръстен, от нея - дете. Безумно е просто.

# 278
  • Пловдив
Ние сме близки с моя син и си говорим. Такова нещо си мисля, че би ми казал, защото е фрапиращо най-малкото. Все едно ще плаща на някаква сурогатка - от него апартамент и пръстен, от нея - дете. Безумно е просто.
Не, имам предвид, че няма да пита дали да е конкретната жена. И аз си говоря с децата. Никой не ме пита дали да е с гадже (към момента са гаджета) - имат си чувства, действат си според тях, не ме питат "майко ти одобряваш ли я, за да имам връзка с нея".

# 279
Да, разбрах те, Янтра, но ако се стигне до момент, в който тя му казва, че дете ще имат само след като той й купи пръстен и апартамент, това вярвам, че ще ми бъде споделено. Този начин на мислене не е типичен за обществото в което ние живеем и ако му се случи, със сигурност ще бъда уведомена.

# 280

И аз мисля, че синът ти никога няма да ти иска мнението за нещо такова.
Ако обаче много настояваш да му обясниш колко лош избор е направил и колко тъпа, проста, меркантилна, некадърна и т.н. е жена му/приятелката му рискуваш синът ти да предпочете нея пред теб и дори да прекъснете контакт. Свекърва ми и тя като теб много държеше да си вре носа дето не й е работа и сега почти не вижда дъщеря си (и въпреки всичко се омъжи за омразният зет).

# 281
  • Пловдив
Да, разбрах те, Янтра, но ако се стигне до момент, в който тя му казва, че дете ще имат само след като той й купи пръстен и апартамент, това вярвам, че ще ми бъде споделено. Този начин на мислене не е типичен за обществото в което ние живеем и ако му се случи, със сигурност ще бъда уведомена.
Уведомена - да, разрешение - не. Няма да има какво да направиш/направим.

# 282
Вие не  разбрахте. В навечерието на годежа се изсулил. Пръстен не е купуван, още по-малко ползван. Освен това потребителката уточни, че и двамата работят и са с добри доходи. Т.е.набедената принцеса не е чакала друг да я осигури, нито сега си търси друг спонсор, както се прокрадват намеци. Човекът просто не е искал да се жени за нея, потаковал я е и като го е натиснала все пак да станат нещата официални и сериозни с брак, жилище и дете, е минал на следващата, която към оня момент не го натиска за брак, жилище и дете. Може да се поразсъждава защо е бил с местна жена с добри доходи в процеса на покупка на жилището си, а не с някоя бедна рускиня или украинка Simple Smile

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 08:48 от Нарцùса

# 283
Не им знам доходите, не са малки. Обаче и луксозния начин на живот струва доста. Дадох пример, че момичето искаше жилище преди брака и някакъв определен модел пръстен - за някои това е минимум както сами пишете.

Обикновено повечето мъже са устроени на едни по-големи години, а тогава дали им се и жени въобще е под въпрос. Или са женени отдавна, пък иначе отговарят на финансовите критерии. Не може да очкаваш млад мъж да ти поднесе всичко и да е като 40 годишен със скъпа кола, апартамент, голяма заплата, редовни почивки по цял свят. Има и такива, но колко са?

# 284
И каква е логиката да иска жилище преди брака, ако е заради меркантилност някаква? Като гледам, не ѝ е подарил с НА половин жилище преди годежа, щом толкова лесно се е случила раздялата, изглежда ми, че просто го е подтиквала да бъде по-амбициозен (да се изнесе от родители, да прекрати скъп наем) или да побърза, ако са видели изгодно жилище, че то от години цените са все нагоре.

Общи условия

Активация на акаунт