Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 827
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 360
  • Далечният изток
Твоите не ми дават никакви гледни точки на мен, защото нищо не разбрах...

# 361
Зависи колко всичко това е или винаги е било далеч от теб, преполагам, което си е даже успех.
Отделно и пиша с краката си, признавам, всмисъл прекалено кратко за по-обширни неща от колкото може лесно да се събере в краткото.

# 362
Прими, вярвай ми, доста мъже в БГ не могат да покрият и базовото изискване да живее сам и пръстенче от Пандора. Като си платят наема и сметките, им остават стотинки да изведат една мацка за една вечер в месеца.
Пак казвам - трудно им е да започнат връзка.

Ако бяхме държава с висок стандарт, изобщо нямаше да ги коментираме тези неща.

Мисля, че хората, които на ранна възраст придобиват хубав, модерен дом, изобщо не разчитат на заплати. Някакви бизнеси и родители с възможности стоят зад гърбовете им и се подбира съответен партньор, за да не ги завлече някоя селянка или селянин.

И за това пак ли жените са виновни, че не желаят да се събират с прошляци?
Те и мъжете не се заглеждат по непривлекателни жени, ама като им кажеш, че за привлекателните жени трябват пари и почват да вият на умряло.

# 363
  • София
Ама това не са "пари". Това е супер базово - поне да живее сам и да може да си позволи няколко срещи. По-надолу накъде?
Жената да го прибере у тях?
Е, вероятно може и още, то на днешно време вече всичко може.

# 364
Ама това не са "пари". Това е супер базово - поне да живее сам и да може да си позволи няколко срещи. По-надолу накъде?
Жената да го прибере у тях?
Е, вероятно може и още, то на днешно време вече всичко може.

Не забравяй, че много често сме дискутирали тук във форума деленето на сметката на първа среща.
Нямат два лева да се усмихнат, жени тръгнали да свалят и семейства да създават.

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 20:41 от Arielle

# 365
  • По света и у нас
Хайде да не забиваме натам моля, че вече е изтъркано.

# 366
От развитието на темата излиза, че е по-голям проблем хората въобще да се намерят, да се срещнат, отколкото да останат заедно.

# 367
От развитието на темата излиза, че е по-голям проблем хората въобще да се намерят, да се срещнат, отколкото да останат заедно.

Не съм съвсем съгласна - много хора (и мъже и жени) се правят на нещо, което не са, за да си хванат половинка.
Затвори ли се капана (брак или бебе) чак тогава си показват истинското лице.
А при наличие на брак или бебе бягството става много по-трудно.

# 368

Не съм съвсем съгласна - много хора (и мъже и жени) се правят на нещо, което не са, за да си хванат половинка.
Затвори ли се капана (брак или бебе) чак тогава си показват истинското лице.
А при наличие на брак или бебе бягството става много по-трудно.

Има такъв цитат от Мая Ангелу: "Когато някой ти покаже кой е, повярвай му от първия път". Повечето хора показват или даже си казват кой са или какви са овреме, но често минава без да му се обръща внимание или да му се придава значение. Например- единия от ергените беше преди време в един епизод с фанелка с някакъв реално погледнато токсичен или нарцистичен надпис, който при повечето хора би минало като шега или средно лош вкус, ако въбще обърнат внимание, и въбще не биха го приели за самоопределение. Абсолютно веднага му повярвах.
По принцип не го следя предаването, но ми се мярна докато превъртах канали.

# 369
То като да познаваш лично човек от риалити формат. Добре. Simple Smile

# 370
Това е последния път когато се сетих за цитата; съжалявам че не мога да спомня точно какво пишеше, сещам се само какво си помислих.

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 22:17 от Ази Азбърн

# 371
  • Paris, France
Нямам никаква идея, двамата са си заедно с новата, но без общо жилище и брак засега. Тя е студентка в България, едва ли с високи доходи.
Мисля, че пръстените, годеж, сватби, жилища и бебета са го уплашили. Не е била меркантилна приятелката ти. Тя не е поискала апартаментът да е на нейно име. Не ми се виждат високи изискванията и. Студентката вероятно е млада, заета с учене и не е с него за хубавите му очи. Ако няма да остава в България след като завърши не я бърка да живее под наем след като той плаща наема. И двамата се чувстват печеливши за момента и това ги устройва. Тя също не се е втурнала да му ражда без брак и апартамент. Просто е в период, в който има други приоритети. Много мои познати живееха с мъже докато следваха в Лондон с ясното съзнание, че като завършат си заминават. Някои стискаха зъби. В големите градове с високи наеми не е лесно за студентка да се издържа сама, да учи и да работи. Затова много момичета ползват патерици докато си стъпят на краката. Видяла съм подобни да отхвърлят за брак и дете мъже, с които са живели по 4-5  години. 

На някои места може млада двойка да започне от нулата, но в България вече има достатъчно жилища и малко млади жени и затова жените могат да си позволят да са претенциозни. Причина са и ниските издръжки и трудностите след раздяла и затова жените искат някаква сигурност.

# 372
  • SF
И за това пак ли жените са виновни, че не желаят да се събират с прошляци?
Те и мъжете не се заглеждат по непривлекателни жени, ама като им кажеш, че за привлекателните жени трябват пари и почват да вият на умряло.

Защо ми задаваш този въпрос? Аз съм жена и не бих се събрала с прошляк.
И няма да изпитам вина.
Какъв е поводът да ме питаш такова нещо?

А и привлекателна да е, като им каже, че не работи и не й се работи нищо, или върти палци на някакво бюро за заплата 1300, също ги стъписва. Защото за тази привлекателна жена ще трябва да бъркат в джобчето, за да я разхождат и показват.
Мъжете са по-меркантилни. Точно те говорят първо за пари, показват си ги и се интересуват какво е застанало насреща като възможности.

# 373
Някога в масовия случай се събраха като студенти. Като се замисля, никой от моите състуденти , които създадоха семейство преди и около завършването не е имал самостоятелно жилище и това не е правило впечатление на никого. Защо сега да е различно, защо е толкова важно жилището?

Моят син към момента няма свое жилище, няма и как да си купи, първи курс, редовен студент. Но има къде да живее самостоятелно, ако реши. И ако срещне любовта си(макар да мисля, че е рано на 20г)и иска сериозна връзка, към прошляците ли спада? Сам в следващите 5-8години не виждам как би си купил нещо, но заедно с партньорка може и да се получи.Макар и трудно, ако са редовни студенти, дори невъзможно ми се вижда.
Въобще, важно ли е към момента на срещата един мъж да има свое жилище, закупено със собствени пари, за да има сериозна връзка? Ако са такива изискванията, разбирам защо мъжете са сами до и след 30+.

# 374
  • Пловдив
Изискванията на 20-25 са едни - тогава гледаме мъже с потенциал. Ако на 30 няма обаче нищо насреща, тоест потенциалът не е поне малко развит ....

Общи условия

Активация на акаунт