Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 682
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 750
И мои съседи са така.
От какъв зор да носят табела, ние се знаем.

# 751
Разбрах. Аз просто нямам идея като видя човек с куче на улицата-сам ли е Simple Smile, а единствения сам живеещ съсед няма ни котка ни куче.

# 752
  • Обран бостан ;)
Аз забелязвам все повече самотни мъже с кучета и котки, пък не знам.

Ако животното внася повече спокойствие в живота ти от жена - нормално е да избереш животното.

# 753
Леле, един сам живеещ съсед, браво
Около мен 10% празни жилища, 40% стари или известни хора, семействата са малко, семействата с деца под 10г - буквално единици. Стареещо население сме.

# 754
  • София
Реално си е тренд в обществото въобще - сериозен процент на сами мъже с кучета и котки. Дълго работех срещу зоо магазин - имаше много такива клиенти. Да не кажа на второ място след семейните. Или май първо...
Е, маркетинг изследванията се плащат.

# 755
Около мен 10% празни жилища, 40% стари или известни хора, семействата са малко, семействата с деца под 10г - буквално единици. Стареещо население сме.

Жена е, и няма котка, ни куче.
Едно единствено семейство е възрастна двойка.
Един младеж имаме за сега сам, без животни, менка гаджетата.
Всичко останало е семейства, като само едно от семействата е само с едно дете (за сега).
Аз самата съм разведена, но не сама (не съм прибрала мъж вкъщи обаче!) и съм с куче от период, в който бях все още семейна.
Един празен имот имаме във входа, на семейство в провинцията.
Отчет Simple Smile

# 756
Аз съм ужасно, ужасно предубедена към хора, които предпочитат общуване и живот с животно пред такова с човек.
И като ми ги замамят и зататят и ми се повдига.
За мен е тотално изместване на реалността и вид бягство от нея. Много по-трудно и сложно е да имаш отношения с човек/хора отколкото с животно, което не може да ти върне с думи, съзнателен отговор или да те "разочарова".
Обичам иначе животните, да не помисли някой, че съм тотален психопат.

# 757
Аз просто не познавам такива. Всички около мен, вкл. и аз самата, сме взели домашен любимец в семейства.
На кучкарската поляна един самотен няма, всички са семейни.
Не отричам, че съществуват самотни хора, запълващи тази липса с животни. Там има различни отклонения, които не е тук темата да ги диагностицираме.

# 758
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Аз просто не познавам такива. Всички около мен, вкл. и аз самата, сме взели домашен любимец в семейства.
На кучкарската поляна един самотен няма, всички са семейни.
Не отричам, че съществуват самотни хора, запълващи тази липса с животни. Там има различни отклонения, които не е тук темата да ги диагностицираме.
Майката на моя позната си взе куче, когато тя и сестра и се изнесоха да учат висше...
И тя е семейна, но мъжа и е тежък грубиян, предполагам, че кучето е удобно решение - излиза сутрин рано, разхожда го, работи, вечер пак е навън с животинката...

# 759
Ами аз например имам травма от хората като цяло, от училищния период. Нито имам доверие, нито нищо. Не че не общувам, ама много подбирам, и ако има хора, дето са ми противни, няма животно, което да ми е противно.

# 760
Сякаш при животните няма лоши характери и всичко е супер Simple Smile Или по дефолт на животинката всичко се прощава. Дори да нахапе някое куче хората, вината винаги се хвърля върху човек - стопанина не го е възпитал, а другите хора са го провокирали. Животинката е винаги душица, никога виновна.

И аз обичам животни много, гледаме си нашия котарак от 7 години, макар да е навън. Но това обожествяване на животните понякога ми идва в повече.

# 761
  • София

Зависи къде сте. При нас е пълно със семейства с малки деца, повечето с повече от едно. Като разхождаме бебка постоянно се разминаваме с колички и с бременни жени. Определено така ми харесва, създава се усещането за кипящ живот. Сигурно щеше да ми действа подтискащо около нас да са основно възрастни и самотни хора.

# 762
Сякаш при животните няма лоши характери и всичко е супер Simple Smile Или по дефолт на животинката всичко се прощава. Дори да нахапе някое куче хората, вината винаги се хвърля върху човек - стопанина не го е възпитал, а другите хора са го провокирали. Животинката е винаги душица, никога виновна.

И аз обичам животни много, гледаме си нашия котарак от 7 години, макар да е навън. Но това обожествяване на животните понякога ми идва в повече.

Аз не обожествявам животните, просто има много плява сред хората.

# 763
  • По света и у нас
В бг, не видях много кучкари и коткари, пълно беше със семейства с деца. При нас обаче всички имат животни и то по няколко. Водят ги в бебешки колички на разходка, бебенца почти не виждам. В БГ нямаше такива откачалки все още. Тези с количките си развозваха човешки бебета. Всеки 10 ти имаше по едно хубаво бебе или детенце под 2 години или беше бременна жена. Беше приказка.

# 764
Аз съм ужасно, ужасно предубедена към хора, които предпочитат общуване и живот с животно пред такова с човек.
И като ми ги замамят и зататят и ми се повдига.

А ако имаме и семейство, и животно, позволено ли е да ги мамим и татим? Joy

Като имаш малки деца и куче в един момент почваш леко да ги бъркаш, аз много пъти съм наричала кучето ми с името на сина ми неволно. Или то ми се мотае в краката, и ще ме спъне, и аз по инерция му казвам - Шаро, махни се бе, дете Joy

А може би тези, които "предпочитат" животно, са просто самотни и поради липсата на близък, им се иска поне някаква живинка да има покрай тях. Честно казано, не познавам човек, който по желание е сам и иска куче, вместо партньор.

Общи условия

Активация на акаунт