Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 668
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Да, така си е. Когато аз бях с малки деца, се запознах с много хора с деца. Затова сега са ми странни групата "младежи с котки и кучета". Въпреки че, те вече не са младежи, а 35+.

И ние имаме "трето дете", въпреки че остана при бившия.

# 766
Леле, един сам живеещ съсед, браво
Около мен 10% празни жилища, 40% стари или известни хора, семействата са малко, семействата с деца под 10г - буквално единици. Стареещо население сме.

Зависи къде сте. При нас е пълно със семейства с малки деца, повечето с повече от едно. Като разхождаме бебка постоянно се разминаваме с колички и с бременни жени. Определено така ми харесва, създава се усещането за кипящ живот. Сигурно щеше да ми действа подтискащо около нас да са основно възрастни и самотни хора.
Да, като майка нормално. Ние вървим в посока "възрастни 50+" и ни е добре така. С месеци можеш да не срещнеш човек в сградата, всеки се изнизва в различни часове.
Но голям проблем са туристите и airbnb-тата, както и паркиращите временно и сега лятото - тъпаците, които стоят на включен двигател и ни бръмчат по 20мин. под прозорците...

# 767
Аз пък предпочитам около мен да са възрястни хора, смисъл в блока, защото те пазят повече тишина, от самотните или тези с деца.
Бях гледала някакво видео на мъж, който гледа маймуна и й слага памперс. Хаха
Аз мисля, че тези самотни мъже с животно просто им е по-лесно така, повечето мъже искат свобода, а семейството не е точно това. И жените имат изисквания, и това ги натоварва или не могат да ги изпълнят.

# 768
  • По света и у нас
Аз пък се чудя тези дето превъзнасят кучетата си или въобще любимците си и са предимно самотни, какво всъщност правят с тези животни у дома?

# 769
  • София
Аз пък предпочитам въобще да не познавам съседите. Обаче е лято, а пред входа има пейки и вече ми знаят биографията.
Общо взето, са пенсионери или семейства. Един пинчер и едно йорки. 😁

# 770
Аз пък се чудя тези дето превъзнасят кучетата си или въобще любимците си и са предимно самотни, какво всъщност правят с тези животни у дома?
Хаха да не намекваш нещо извратено? Ама то може да имаш животно и семейство, и пак да си го превъзнасяш, защото ти е част от семейството. Така бяхме с котката и не спира да ми липсва. Майка ми също гледаше котка като свое дете, и пак е гледала семейството и мен. Аз се страхувам пак да взема, защото живеят по-малко от нас. А като се отдадеш на грижи, особено на болно животно то ти става като дете.

# 771
Аз пък предпочитам въобще да не познавам съседите. Обаче е лято, а пред входа има пейки и вече ми знаят биографията.
Общо взето, са пенсионери или семейства. Един пинчер и едно йорки. 😁

За добро или за лошо, налага се, пусто. И аварии се случват, и решения на събрания трябва да се взимат, които касаят целия вход. Домът не е само зад затворената ти врата, особено когато избие мръсна тръба в мазето или тече покрив или се сменя входната врата или..или. И добрите съседски взаимоотношения решават визията на общите части, които също ти се полагат и са все пак и твои. Защото иначе сме се нагледали на общи-ничии или завзети части и вход-коптор пред позлатената врата.
Нямаме пейка, уви, щеше да е по-лесно така Simple Smile)))
Ние взехме куче в най-трудния за мен период с деца-малки ученици и семейна. Курсове, училище, тренировки, логистиката ми таковаше таковата. Използвах всяка секунда в колата, защото бях основна транспортна единица, за разговори с децата, иначе те излизаха сутрин в 7 и се прибираха вечер след 20 часа-кога да прекарваш време с тях?
А само ако бях домакиня...ехееееее. Пак казвам, ще се преродя в следващ живот за живот у дома.

# 772
Аз просто не познавам такива. Всички около мен, вкл. и аз самата, сме взели домашен любимец в семейства.
На кучкарската поляна един самотен няма, всички са семейни.
Не отричам, че съществуват самотни хора, запълващи тази липса с животни. Там има различни отклонения, които не е тук темата да ги диагностицираме.
А семейните какво запълват с кучето?

# 773
Добър въпрос. Освен любов към животинките /кучета/, може и да е вид самота, може да е някакъв вид бягство от рутината в ежедневието, а защо не и в семейния живот. Особено, ако можеш да го разхождаш сред природата или голям парк - много е освежаващо от една страна, красотички около теб, чист въздух, разменяш някоя и друга реплика с останалите "кучкари". /В интерес на истината имах куче с първия си брак, преди около 30 г. и тогава хората някак си бяха по "отворени", по-контактни, в последните 14 г. имах втори брак, с второ куче - има разлика в общуването, но винаги си зависи и от хората/. Когато имаш някакви проблеми, които те "терзаят", на спокойствие разсъждаваш, бушуващите страсти се охлаждат, взимат се по-реалистични решения, ако трябва. Но, всичко това е в случаите, когато във връзката между двама има проблеми, ако няма - остава чистата любов към и от нея - грижа към това донякъде беззащитно същество /е, зависи и от породата/ Simple Smile

# 774
  • По света и у нас
Според мен кучето на семейните е просто заварено положение или надежда че детето ще си играе с него а не с телефона.

# 775
  • Далечният изток
Ехе, хайде не измисляйте разни сложни вътрешни психологически причини. Моето куче е просто пазач на къщата.

# 776
  • София
Връщам се на темата за разделите. Давам си сметка, че наистина в момента много малко хора имат търпение да изградят една връзка. Да се доверят, да дадат време и място в ежедневието си, да пренаредят приоритетите си така, че да допуснат възможност да се развие любов. Единият се занимава с неговите неща, другият с неговите си и така са надули егото си, колко са важни сами за себе си, че не могат да допуснат някой да им влезе в балончето.
В това число включвам и себе си.

# 777
Кучетата в семействата имат съвсем друга роля – да сплотяват, да са част от ежедневието и да дават уют, топлина. Те не са заместител, ако имаш здрави отношения с хора, а приятна компания.
//
Роки, това, което описваш не е любов. Има любов, има и хора, които биха си пренаредили ежедневието и приоритетите – или ти не си готова и не искаш, или те. Когато и двамата го искат – то се случва.

# 778
Кучетата в семействата имат съвсем друга роля – да сплотяват, да са част от ежедневието и да дават уют, топлина. Те не са заместител, ако имаш здрави отношения с хора, а приятна компания.
Наличието на домашни любимци освен, че сплотява и организира възрастните, учи децата на емпатия и отговорност, дава им по естествен начин понятие за цикъла на живота - раждане, израстване, размножаване, старост, смърт. Има много изследвания за ползата от отглеждане на домашни любимци в семейството. Безкрайни са.
(Тук не визирам отглеждането на опасни животни като отровни змии, отровни паяци и подобни)

Човек, който не работи да открие причината за липсите си, а ги запълва с животно, е склонен да ги запълни и с човек. Оттам идват и токсичните връзки - защото не се обвързват с човека заради самия човек, а заради определени негови качества или поведение, които обслужват конкретни травми и комплекси.

# 779
  • София
//
Роки, това, което описваш не е любов. Има любов, има и хора, които биха си пренаредили ежедневието и приоритетите – или ти не си готова и не искаш, или те. Когато и двамата го искат – то се случва.
Да, аз казах - възможност да се развие. Въобще нещо като връзка....

Общи условия

Активация на акаунт