Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 547
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 975
  • sofia
То, ако дипломите валидираха уменията извън науката, ехеее...
25 години имам служебни взаимоотношения с учЕни и преподаватели....хора, като всички други.

# 976
Невена, това е интересно. Сега се сещам, че навремето 1-2 пъти бях пускала линк за статистика от САЩ относно връзката между образование и шанс за брак, където жените с PhD имаха най-висок процент за шанс (за разлика от тези без колеж да речем). Т.е. и там явно защитата обичайно е преди брак и раждания. Имахме съфорумка която преди време вече омъжена и с дете защити там, за съжаление вече не пише, а можеше да разкаже интересни неща от първа ръка.

# 977
  • Out of the Mix
Мъжете, които имат акъл и класа предпочитат същите жени, каквито предпочитат и мъжете които нямат акъл и класа, демек млади и красиви, сега като се замисля никоя от жените ми не съм знаел и не съм питал има ли висшо.

Ти не общуваш ли с тия жени? Rolling Eyes
Няма някоя, с която съм имал нещо общо, дори не само в интимен план, да не знам каква е, какво е.

Скрит текст:
Имам една приятелка, която от години е сама поне 5, и преди това не е било нещо сериозно, но постоянно смята, че мъжете трябва да я харесат, защото е много умна, кариерно преуспяла и има докторантура. А то образованието и всякакви квалификации са за теб самия. Да, умният мъж ще иска жена, с която може да общува, но това няма общо с образованието. Дори ако е прекалено кариерно ориентирана ще го отблъсне или ще привлече супер слаб мъж.
Когато моят професор на 50 се ожени за негова студентка на 30, и имат дете вече, тя се чудеше ама как така той като е толкова интелигентен и ходи по цял ден да преподава, издава книги и т.н. как може да не търси жена с неговия интелект, а някаква никаква. Или се чуди на една точно бивша сервитьорка, как така й върви в любовта.
Ами мъжете не се женят заради дипломи, това е най-абсурдното нещо и последното, заради което ще се ожени някой мъж за жена.
Hands Ok Hand

# 978
  • По света и у нас
Много кариеристки се оплакват, че нямат късмет в любовта, но това което обяснявах по- нагоре че мъжете от по-висшите класи се хващат с жени от по висши класи, нямаше предвид, че ако си кариеристките и докторантка ще те харесват повече.

Единственото което казах е, че има жени които взимат дипломи за да се декорират с тях и да хванат мъж с по-големи възможности, от определени среди, който да им носи ресурси,  а има жени, които взимат тези “декорации” и ги използват директно за да им носят ресурси. Това са два различни типа жени. Вторите спадат към кариеристките. Първите спадат към жените трофей.

# 979
  • Out of the Mix
Т.е., ако я взема научена, изучена, можеща и готова, и я издържам от-до, е трофей? Joy

За какво е учила и се е развила, ако ще е така?

То, ако ще се следва горният пример, само жени до 25, които тепърва имат какво да правят "стават".
Така, де - млади и хубави, които наивно си мислихме, че те са "трофей", а се оказва, че не е така. Smile

# 980
Искам да те видя тебе с Дренка.
Ще 2 @ереш кръв ти с тоя интелект, ама нейсе.

# 981
  • Paris, France
Много кариеристки се оплакват, че нямат късмет в любовта, но това което обяснявах по- нагоре че мъжете от по-висшите класи се хващат с жени от по висши класи, нямаше предвид, че ако си кариеристките и докторантка ще те харесват повече.
Не всички жени от висшите класи са  образовани до стачен да имат докторати. Причината мъжете и жените от високи класи да се събират е, че имат общи интереси и занимания, обща среда, непрекъснато се засичат по разни балове и други мероприятия, както и всеки разбира етикета на другия. Жена от по-ниските слоеве трудно може да не умре от скука на поло мач, надбягване с коне, както и да може да се облича подходящо като излиза с възлюбения си. Аз не знаех какво е поло докато не отидох в Англия.

Има го и приемането от семейството. Богатите мъже и жени често получават издръжки и финансови инжекции от родителите и затова са по-зависими от одобрението им. С възрастта, при следващи бракове, когато родителите им вече не са на този свят, могат да се женят за млади кифли от плебса.

Аз не познавам жена, отишла да учи за да окачи дипломата в хола. Повечето учехме за професия, знания, кариера, по-високо заплащане.

# 982
  • София
Помните ли в Секса и града, онази червенокосата като излизаше по срещи и казваше какво работи мъжете бягаха - беше нещо супер сериозно, и после като се ожени нямаше време и желание за секс от умора. Но когато излъга, че е стюардеса, изведнъж я харесаха.

Имаше обаче и един друг епизод, в който един я хареса, докато беше потна и рошава във фитнеса, а тя се възгордя, взе се много насериозно и го отблъсна с поведението си. Та понякога се случва не самата работа да отблъсква, а това, че или се стягаш, знаейки какво работиш, или почваш да гледаш на хората отгоре. Тоест, проблемът е личностен. Същото с дипломите. Образованието и средата обогатяват, но може и да те изродят. От всеки си зависи дали ще вземе хубавото или лошото.

# 983
  • Out of the Mix
Имаше обаче и един друг епизод, в който един я хареса, докато беше потна и рошава във фитнеса, а тя се възгордя, взе се много насериозно и го отблъсна с поведението си. Та понякога се случва не самата работа да отблъсква, а това, че или се стягаш, знаейки какво работиш, или почваш да гледаш на хората отгоре. Тоест, проблемът е личностен. Същото с дипломите. Образованието и средата обогатяват, но може и да те изродят. От всеки си зависи дали ще вземе хубавото или лошото.

E, че нормално.
И аз да я видя в "натурални пози", именно потна и рошава, ще я харесам, като стой та гледай, ако формите й и природните дадености, извивки, коса, усмивка, въобще чарът пращят. Ич ми не трябват дипломите й.

Факт е, за средата и образованието.
Много професии изнуряват, състаряват, ежедневно под стрес не е ок.

Босилек, на мен ли ми говориш?
Ако искаш да ти отговарям и влизаш в диалог, използвай никове, няма да гадая.
Какво за Дренка?
С всякакви жени общувам - от 20 годишни сърни до 50+ годишни бизнесменки, докторантки, юристки, лекарки, секви. Smile

# 984
  • Обран бостан ;)
Относително е.
Не бих казала, че това ти дава предимство при избора на мъж с по-висок статус.
Мелания Тръмп, Карла Бруни-Саркози нямам спомен да са с дипломи. Всъщност знам – бивши модели са.

С едно малко уточнение - тях са ги избрали. Trollface

Образованието е полезно само ако променя мирогледа на човек дотолкова, че да вижда реалното около себе си.
Ако продължи да си живее в "заешката дупка" на Алиса - все тая дали е с основно или с 3 висши. 

Във връзка с последното ( да се върнем на темата) разделите, в голямата си част се дължат на розовите очила, които носят хората при започването на връзките.

# 985
Не знаеш кой кого е избрал. По-скоро е взаимно. Все пак тези жени могат да си позволят и друг избор, не като да чакат тях да ги изберат.

# 986
  • Обран бостан ;)
Не знаеш кой кого е избрал. По-скоро е взаимно. Все пак тези жени могат да си позволят и друг избор, не като да чакат тях да ги изберат.

Абе, не е точно така. И Пепеляшка му е отишла "на крака" на принца. Wink

# 987
Там поуката е друга.
Че има ли химия, любов, няма спирка за тях, начин има. Няма метли, няма дрипи, няма титли.

# 988
  • Обран бостан ;)
Там поуката е друга.
Че има ли химия, любов, няма спирка за тях, начин има. Няма метли, няма дрипи, няма титли.

Аха, аха.

И защо тогава Пепеляшка си е причинила целия този стрес с контенето. Та карети, та кочияши, та рокли от бутика на Кръстницата. Да си беше отишла с дрипите. Wink

Трудно ми е да си представя как се случват нещата във висшите среди. Знам какво са видяли мъжете в тях, но не ми е възможно да си представя как мислят самите жени.

Едва ли е "Ох, каква тръпка ми носи този мъж, нищо, че е милионер." Wink

# 989
По-нагоре се спомена – когато си човек с по-широк кръгозор, възможности, пари, знания, светът също става по-различен. Вече при самото общуване търсиш друго – те секс де факто могат да имат с всяка жена или мъж. Но в един момент това нещо не стига, лесно е достъпно, не дава удовлетворение, пресищаш се. Затова се търси друг вид комуникация, между хора, които да се допълват и разбират на по-дълбоко ниво.
За пред публиката – тя е хубава и търси богат, той търси хубавица.
Може и така да е и по ФРойд да означава, че една пура понякога е просто пура, но най-често на заден план стоят съвсем други неща.
Та така.
//
Не си чел хубаво приказката, а аз хиляди пъти като дете, така и се научих да чета на невръстна възраст, имах много книжки с приказки. Една ми беше любима, обаче. Та – Пепеляшка не е искала да се конти, нито рокли, просто искала на бала, но нямало как. Тогава феята кръстница я видяла, че плаче и направила за нея тези неща с тиквата ецетера.

Общи условия

Активация на акаунт