Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 518
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 1 110
Не сте ли заключили още тази тема? Срамота. Joy
//
Бънди само аз го разбирам, ама защото съм живия вариант на Чат джи пи ти.

# 1 111
Имам една приятелка, която от години е сама поне 5, и преди това не е било нещо сериозно, но постоянно смята, че мъжете трябва да я харесат, защото е много умна, кариерно преуспяла и има докторантура. А то образованието и всякакви квалификации са за теб самия. Да, умният мъж ще иска жена, с която може да общува, но това няма общо с образованието.
Има, има... Има.
Образованието ти дава самочувствие. Да бъдеш равен сред равни, а не да избягваш темата и точно като се завъртят разговорите около Университети, преподаватели, спомени, на тебе да ти се прииска да посетиш тоалетната. И като се върнеш, разговорите продължават, именно защото са интересни и поддържат едно добро ниво на общуване, ти пак тичаш до тоалетната. Simple Smile
Шегувам се, но съм била свидетел как се избягват тези разговори. Или на обвиненията в досадност и размахване на хартийки. Как да обясниш на индианец що е то пишеща машина.
За малко да се съглася, че има хора, които не могат да водят разговор и прочетох “разговори за преподаватели и университети”…. Ами… то това не е точно обща култура. А иначе дипломата няма нищо общо с интелигентността и способността за водене на разговори. Възпитанието и четенето с разбиране, са определящи. Често си личи кой от малък е чел и е водил разговори и кой е бил оставян на произвола. Разбира се образованието е плюс, но не е единствено условие. Даже често и в масовост, повече се “смилат и разбират” хора със средна интелигентност. Тези, които изпъкват със знание, често са неудобни или обект на завист или неразбиране заради различното от масовото мнение. И тука не говорим за гении. Например мъж, който няма социалки, ляга и става рано и не обича да кибичи с тайфата дълго и често, надали е толкова “разбран”, колкото друг.  Но това е много дълга тема.

А пък, хубаво е жените да имат критерии. Колко са адекватни и какво се предлага на пазара на мъжете е друг въпрос.

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 21:06 от Linda*kiss

# 1 112
  • Далечният изток
Като малка много четях (и като голяма де), но бях толкова свита, срамежлива и комплексирана, че не можех да си кажа 2 думи с някой непознат. Това не само като малка, ами и на сериозната възраст до около 30 години. Пак ще кажа, мен точно образованието ме отвори, не дипломата, а самото учене. В университета получих много силен тласък и увереност, от колеги, от преподаватели. Може пък да съм някакво изключение, ама не вярвам.

# 1 113
Всичко има значение, вкл. наличието или отсъствието на образование.

# 1 114
Със сигурност образованието не помага на личните отношения.
Много интелигентни хора нямат удовлетворяващи лични отношения.
Истината е в простотата и свързването.
Като няма взаимност, колко висши, начални или докторантури има, нямат отношение.

# 1 115
Е, случаи различни. Темата е много комплексна. Характерът си е голям фактор за всичко в живота. Просто съм видяла големи разлики в нивото на разговорите при уж еднакво ниво на образование (като диплом), но различна обща култура и възпитание. Това исках да кажа. Иначе университетът си има своята роля, несъмнено, ама то е като с всичко в живота - зависи какво си взимаш от учителя, от образованието, от книгата, от университета, от изживяването, а това често се свежда до първите 7, темперамент и личностно развитие.

# 1 116
  • Далечният изток
Като няма взаимност, колко висши, начални или докторантури има, нямат отношение.

Е как със сигурност?!
Аз ти казвам, че на мен ми помага, ти си сигурна, че не било така...
Сега, на себе си ли да вярвам или на теб?

Ами Линда, ако не беше образованието ми, щях да си стоя още и още с характера си, ама смотана и проста.

# 1 117
Живеете ли заедно - интереса приключва.
Ставате съквартиранти.
Ами, не мога да се съглася. Това, че при теб е било така, няма начин при всички останали да е същото.

# 1 118
  • София
Колкото повече остарявам, толкова повече външният вид няма значение, за сметка на дар словото плюс интелект. Умение за комуникация - с мен, естествено.

Абе, идва ви акъла, ама късно. Trollface

Тоя урок за мъжете не важи ли? Wink

# 1 119
Аида, просто образованието ти е дало тази увереност в себе си, от която си имала нужда.
Но основното, което те е променило, както и животът ти - е увереността, която си придобила докато учиш. Поне така го разбрах аз.
А и много зависи какво е образованието, къде се учи. Да учиш право, ядрена физика или маркетинг, не е еднакво. Както и дали си в НБУ, Софийския или Харвард. Хубаво е човек да има образование, интерес към учене и неспирно любопитство, но не винаги дипломата променя. При теб е така, което е чудесно и ползотворно.

# 1 120
  • Somewhere far away
Хич не е късно , има си хора природно интелигентни и зрели, на които акъла ни е тук още от  млади и зелени години.

# 1 121
  • По света и у нас
Добре, не се съгласявай. Явно и аз искам да разбера как точно ще държите искрата жива като живеете заедно, защото не виждам начин.
И не мисля, че при двойките с 30+ години заедно има някаква искра. По-скоро съквартирантство и комфорт или дразнене.

# 1 122
  • Обран бостан ;)
Не сте ли заключили още тази тема? Срамота. Joy
//
Бънди само аз го разбирам, ама защото съм живия вариант на Чат джи пи ти.

Така е - ти си умна, аз съм тъп. Допълваме се един вид. Перфектна комбинация. Trollface

Справка - Професор Вучков. Wink

# 1 123
  • Далечният изток
Що? Кво му имаше на професор Вучков? И жена си имаше...

# 1 124
Живеете ли заедно - интереса приключва.
Ставате съквартиранти.
Ами, не мога да се съглася. Това, че при теб е било така, няма начин при всички останали да е същото.
Още повече, че някои заживеят почти веднага заедно, на 2рия месец и по-рано знам.

Общи условия

Активация на акаунт