Съчетаване на работа с деца

• 9 418
  • 259
  •   1
Отговори
# 120
  • Между гори и планини
Аз и в града с две деца и мъж в чужбина, работеща на пълен ден съм успявала. Пак казвам - въпрос на организация.
П.п не съм готвач, дори не обичам да готвя. Но пък ценя хубавата и качествена храна.

# 121
  • София
Аз и в града с две деца и мъж в чужбина, работеща на пълен ден съм успявала. Пак казвам - въпрос на организация.
П.п не съм готвач, дори не обичам да готвя. Но пък ценя хубавата и качествена храна.
Всички успяват, нали това казваме на авторката. Просто се хванах за 6-те минути, защото обективно не е чак така, но не е и нужно. Достатъчно време има, даже около приготвянето на вечеря си стават хубави разговори със семейството. Не е някаква трагедия тоя живот, защото трябва да се яде.

# 122
  • Между гори и планини
Е, аз казах че 6 минути се вари пастата, която пък ако е прясна се вари 3 минути. А не че цялото ястие е 6 минути. Малко четене с разбиране не вреди 😊

# 123
  • София
Е, аз казах че 6 минути се вари пастата, която пък ако е прясна се вари 3 минути. А не че цялото ястие е 6 минути. Малко четене с разбиране не вреди 😊
Дадох ти приза за готвенето, но моля да не учиш старото куче да чете Simple Smile Просто си отнема половин час обикновено вечерята,  пък ако поръчаш пица може и да не отнеме нищо, просто си говорим средно. Казах ти, че водата трябва да заври, дори в кана, а прясна паста изобщо не беше намесена, защото тогава цената отива в периметъра на времето, което вече е без значение.

# 124
  • Между гори и планини
Аз пък въобще не говоря за пари. Но домашна паста, дори без машина правя. Пропорция за една порция - 1 яйце и 100 гр брашно. Може да се направи в почивните дни, замрази и да се сготви в делничен ден.
Въобще варианти много. Както казах, не обичам да стоя в кухнята с часове.

# 125
Абсолютно. И на мен готвенето ми отнема половин ден. Закуска, обяд, вечеря... Най-трудната задача за мен би била да сготвя след излизане от работа, при положение, че съм забрала децата и се прибираме вкъщи заедно в 18.00ч освирепели от глад.
Разбира се, допустимо е да купувам готова храна 2 пъти в седмицата, но в същото време съм човек, който държи на здрамословния начин на живот, затова хич не бих постигнала вътрешен мир в себе си, ако трябва да сервирам всеки ден готова храна.

Търсиш си оправдания да не започнеш работа. Не търсиш съвети как да стане. Няма лошо да кажеш, че ти харесва да си домакиня и да готвиш по половин ден.

# 126
Има и работа хоум офис за 4 часа.

# 127
Има и работа хоум офис за 4 часа.

Назад предложих непълно работно време - не мога да си представя с две деца да се бутам да работя 40 часа седмично.

# 128
Имах колежка с две деца, която идваше да помага всеки ден за по два часа.
Просто трябва да се търси усилено - във фирми където имат силен недостиг на хора са готови на всякакви компромиси (включително и на майки с деца), стига да има кой да помага.
Ако имаш вече супер високите изисквания за работа малко ще ти е трудно защото за разлика от теб например младите хора без деца ще са много по-гъвкави.
Трябва да си готова на компромиси иначе няма да ти се получи.

# 129
Вкъщи се яде много паста, най-бързо сваряемата е звездички или кус-кус (5 минути). Всяка друга паста (ако не е прясна) изисква между 9 и 11 минути, Ал денте.
Сос без месо, доматен е бърз, но доматите трябва да са консервирани и в 20 минути бих могла да се справя и с паста, и със сос.
Но не може само яйца, паста, сандвич запечен, салати…

# 130
Е, никой няма предвид да е само такава храната. Нали в събота и недея може да се приготвят по-времеемки ястия, които да се изядат до към вторник и после има 3 вечери за аламинути. И тя седмицата минала.

# 131
Аз не обичам престояла храна, вкъщи никой не обича.
Само зрял боб е хубаво да престои ден, че си попива ароматите на мерудиите, както и пълнени чушки. Всичко останало харесваме вкъщи да е сготвено същия ден и така и се изяжда.

# 132
Не само бобът, всички супи са по-добри на другия ден. Особено се сещам за гулаша.
Май може да се обобщи, че готвеното в тенджера си е ОК и 2, и 3 дни, докато печеното в тава губи вкус.

# 133
Може би само супа топче е по-хубава на следващия ден, гулаш не съм готвила и не съм хапвала.
Абе има някакви варианти, чувала съм за консервирани домашни супи и готови ястия в буркан, чувала съм за замразяване, но не знам доколко е вкусно.
Опитвала съм консервирано домашно свинско месо от буркан, чудесно беше.

# 134
Гореща супа или яхния се налива в стъклен буркан и веднага се слага капачката. Оставя се да изстине и после в хладилника. По този начин вакумира и е годна за консумация поне месец. Да, друго си е прясно сготвено, но нали някъде трябва да се направи компромис. Който иска всеки ден прясно сготвена разнообразна храна, не тип аламинут, прави компромис с нещо друго. За мен по-важно би било да работя и да печеля собствени пари, а не да слугувам в кухнята, защото домочадието е свикнало да хапва всеки ден прясно сготвена нова манджа.

Общи условия

Активация на акаунт