Съчетаване на работа с деца

• 9 395
  • 259
  •   1
Отговори
# 195
Едно ще ви кажа-цял живот работа. С деца-без деца, все е яко работа и няма край.
Ако ви разпиша моя график свят ше ви се извие, и се почва едно мерене.
А както казваше баба ми-има уфатни булки, има и неуфатни. Или се справяш, или не се. Или се справяш както там намериш и ти е угодно. И да си мерим тук графиците, мацката с въпроса си би камшика от темата.
Цял живот е работа.. Дори принцесите работят. Аз съм с пълнолетни деца и пак графикът ми е от-до и няма празно.
И друго ще ви кажа, въобще не е до ранно приучаване детето да пазарува или простира. Ама хич. Нещата се променят и в едната и в другата посока. Няма незнаещ как се натиска копче на пералнята и как се вадят дрехите от там. Нито пътя до магазина къде е. Не е и до навик, а е до вътрешна потребност да си оправиш. А работата-няма да избяга.

# 196
Май въпроса на темата е как да се оправиш, ако си неуфатна. Съвети в тази посока ще са полезни и за не булките. И не само съчетаване с деца, а съчетаване на всичко без да гръмнеш физически и емоционално, ако от вътре не ти идва тая уфатност. Как да се научиш да си уфатна?

# 197
  • София
На мен тия дни ми идва прекалено много от всичко.... Работа, деца, пари, проблеми, училището, здравето, любовта...

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 09:48 от Rockstar

# 198
На мен тия дни ми идва прекалено много от всичко....
Това си е в реда на нещата, според мен, да има такива дни.. и не зависи от деца, не деца, помощ, не помощ, сам родител или трима 😉. Да не сме роботи. Просто не сме на 100 процента винаги и също е ок да го приемем. Мен проблемът ми е, че понякога не приемам, че нещо не е точно както ми се иска и става нанагорно. А по-често трябва, както някой писа горе "майната му, ще оцелеем и без сменени чаршафи още два дена".

# 199
  • София
Аз съм сама и това ми тежи. Цялата отговорност е на моя гръб. Иначе като си оправям вкъщи, това даже ми действа добре. Поне едно нещо да е под контрол.

# 200
На мен тия дни ми идва прекалено много от всичко.... Работа, деца, пари, проблеми, училището, здравето, любовта...

Има такива моменти - живи и здрави, ще минат. И ние сме в тежък период в момента - на сина ми в петък започват годишните изпити и така до края на следващата седмица. В работата някакви допълнителни задачки-закачки се появиха. Колата също ме изнервя. Изобщо голям цирк е у дома. Поне сме здрави.

Успех.

# 201
Едно ще ви кажа-цял живот работа. С деца-без деца, все е яко работа и няма край.
Ако ви разпиша моя график свят ше ви се извие, и се почва едно мерене.
...

Не съм съгласна, че нямало значение дали си с деца или без. Животът ни преди детето беше много много по-лежерен. С много повече свободно време, за релакс, хобита, пътувания и тн. С повече свободни финанси за глезотии. Да, работата извън дома си е работа, там не зависи от семейното положение. Къщна работа също имаше, но в момента е в пъти повече. Съвсем различно е да приключиш работа и да се отдадеш на лежерни приятни активности тип тренировка с партньора, вечеря с приятели, успоредно пускайки прахосмукачката робот (от телефона), съвсем друго е да търчиш да "забираш" деца от инстутуции, да бързаш да приготвиш някаква сносна храна, която евентуално децата ще ядат, да координираш кой кога ще води децата еди къде си и тн. Нищо ама нищо общо няма с живот без деца!

sunlight_eli , ти се заяждаш, а не Zimk02 Sweat Smile

Иначе и мен на 13 не са ме обгрижвали така, както го описваш ти. Ходех на частни уроци за изпитите. Майка ми помагаше от дъжд на вятър като имах да пиша поредното "интерпретативно съчинение разсъждение", което си беше живо престъпление на образователната ни система. Но аз бях амбициозна и ученолюбива, а моите родители бяха доста чил. Явно при вас е обратното.

# 202
  • София
Когато си без деца, оправяш вкъщи и си стои така. Когато си с деца, независимо на каква възраст, щом излезеш - не се знае какво ще завариш като се върнеш!
Моите снощи пак бяха готвили....

# 203
Даже нямаш правото да не се връщаш. Не става.  Например да решиш с някое гадже да се гушкате и на другия ден направо на работа.

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 18:20 от Tina*

# 204
абе малки деца-малки проблеми......разхвърляната къща е най-малката "работа", има друг вид работа, която си тече.
Моите не цапат. Като малки пък съвсем. Без деца нямам идея какво е да мързелувам-винаги съм работела. И така, както работех, така нямах 2 лв кафе да седна да пия, какви ти почивки. Такива бяха времената, такива ми бяха съвкупностите от житейски ситуации. Сяяя, който е свикнал на разхайтено, два чорапа на земята му взимат здравето после, така е.
Благодарско за произхода на забирането, пловдивско-пазарджишко явно се употребява.
ПП. Най-много свободно време имах в бебешкия период на децата някога. Е тогава си беше лежерно.
Кво стана с точките? Някой да ме светне какво печеля от тях..

# 205
  • София
Има някакво объркване с точките, между другото.

# 206
  • Пловдив
Май въпроса на темата е как да се оправиш, ако си неуфатна. Съвети в тази посока ще са полезни и за не булките. И не само съчетаване с деца, а съчетаване на всичко без да гръмнеш физически и емоционално, ако от вътре не ти идва тая уфатност. Как да се научиш да си уфатна?
Като не можеш да си уфатна - снижаваш изискванията. Аз си живея царски в хаоса.

Между другото - аз съм много уфатна. Но ме мързи.

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 19:32 от Янтра

# 207
абе малки деца-малки проблеми......разхвърляната къща е най-малката "работа", има друг вид работа, която си тече.
Моите не цапат. Като малки пък съвсем. Без деца нямам идея какво е да мързелувам-винаги съм работела. И така, както работех, така нямах 2 лв кафе да седна да пия, какви ти почивки. Такива бяха времената, такива ми бяха съвкупностите от житейски ситуации. Сяяя, който е свикнал на разхайтено, два чорапа на земята му взимат здравето после, така е.
Благодарско за произхода на забирането, пловдивско-пазарджишко явно се употребява.
ПП. Най-много свободно време имах в бебешкия период на децата някога. Е тогава си беше лежерно.
Кво стана с точките? Някой да ме светне какво печеля от тях..

Доста грозен коментар. И грозно написан!

# 208
Идеален си е коментарът и е много на място...
Малки деца - малки проблеми е напълно вярно.

# 209
  • София
За мен това е най-невярната поговорка Simple Smile Буквално с всяка година порастване на децата става по-лесно и по-лесно. Не случайно най-стресирани и преуморени са родителите на бебета и тодлъри.

Общи условия

Активация на акаунт