Съчетаване на работа с деца

• 9 391
  • 259
  •   1
Отговори
# 240
Това сега го чувам. Наистина ли има две дати? И по двете дисциплини? И детето може да се явява два пъти, ако не си хареса първия резултат?  Егати кашата ще настане...

# 241
Стреса в 7 клас е в София. Навсякъде другаде детето може да учи там, къето иска реално.

# 242
Предполагам може да се явят на 2рата дата при някакви определени обстоятелства, които се доказват.
Не е по избор, но е някакво успокоение.

# 243
Това сега го чувам. Наистина ли има две дати? И по двете дисциплини? И детето може да се явява два пъти, ако не си хареса първия резултат?  Егати кашата ще настане...

Не точно.
Има ВЪЗМОЖНОСТ за насрочване на втора дата - за деца, които не са се явили поради основателни причини (болничен престой, карантина) или извънредни обстоятелства, които подлежат на доказване.
Тази възможност съществува от 2023 година, а през миналата - 2024, на втората дата са се явили 15 деца от 7 населени места. 
Преди това тази възможност не съществуваше, и децата, имали нещастието да се разболеят, бяха допълнително "наказвани" с това, да не могат да участват в избора на училище според възможностите си, а да бъдат служебно разпределяни.

# 244
  • София
Не, не, има втора дата, но е трудно, защото е под определени условия (тоест, ако имаш повръщане и разстройство сутринта, надали ще успееш да се класираш). Отделно, при класиранията после имаше някакви специфики и беше свързано със свободни места в някое класиране, не помня как точно.
И все пак, е добре, че го има, защото деца в болници, счупени крайници и такива сериозни случаи, си имат шанс все пак. Добра крачка е.

# 245
Това сега го чувам. Наистина ли има две дати? И по двете дисциплини? И детето може да се явява два пъти, ако не си хареса първия резултат?  Егати кашата ще настане...

Не. Само по уважителни причини може са се яви на втората дата. Уважителни причини разбирай болница.

# 246
  • Пловдив
Аз имам седмокласник в момента. Да намериш баланса между това да мотивираш прохождащ тинейджър да учи и да не го докараш до нервна криза е много по-сложно и натоварващо от това да не спиш. А съм с породени деца и първите 4 години изобщо не съм спала, защото страдаха от night terrors и се будиха буквално на всеки кръгъл час с писъци.
Аз имам през година седмокласник, като последния го пуснах на 6 години на училище за да нямам кандидат-студент и седмокласник в една година. Точно настоящата, в момента бих имала двете лудости заедно. Като кандидатстването в университета е по-леко, защото има и други години, може да кандидатства и догодина и по-нататък. Седмия клас е веднъж.

Освен това вече има и много прилични частни училища. Тоест ако детето се провали и двата пъти на приемните изпити след 7 клас, има опции извън кварталното школо.
По мое време имаше само една дата за изпитите след 7 клас.
НЯМА две дати. Поне до миналата година нямаше, тази не съм следила. Явяват се всички на една дата. Втората е резервна, за деца с обективни прични да не се явят на първата - примерно в болница.

Стреса в 7 клас е в София. Навсякъде другаде детето може да учи там, къето иска реално.
Не е вярно. Поне за Пловдив, за други градове не мога да говоря, но подозирам, че и за други по-големи градове.

# 247

Ми не е точно така. София не е единственият град с повече от 1 училище, за което има конкуренция.
Седмокласници нямам.
Твърдя го като бивш седмокласник в друг град. Нощем не можех да заспя от стрес какво ще стане с бъдещето ми. Дали избирам правилното място, дали ще ме приемат. Ами ако сбъркам и си проваля живота...
И нямах никакъв родителски натиск, само предложения. И пак бях в ужас.

# 248
Разбира се, във всички големи градове си има конкуренция и не можеш да учиш където искаш, а където те приемат.

# 249
Наеми си някоя пенсионерка почасово. Не е нужно дом. помощница на пълен работен ден.

# 250
  • София

Вече така ли е, защото когато аз кандидатствах преди доста години в Пловдив, изобщо не беше така. Grinning

# 251
  • Пловдив

Вече така ли е, защото когато аз кандидатствах преди доста години в Пловдив, изобщо не беше така. Grinning
Глупости.  За Пловдив се борят за всяко по-интересно място.

# 252
  • София
Аз като бях 7 клас, май през 2006 г беше - борбата беше между Английската, Руската и Математическата и може би Търговската, айде. Голямо напрежение си беше, не знам как си прави изводи човек, че само в София е зле положението.
Скрит текст:
Дъщеря ми есента ще е едва 3 клас живот и здраве, но дори в нейното най-обикновено квартално училище се учи испански, например, а едно време в Пловдив Руската беше единствената възможност, сега не знам има ли промяна.

# 253
Добре, добре, страшно е и другаде Simple Smile Но  на много места изобщо не е и стрес няма Simple Smile

# 254
Там, където не е стрес не си струва човек да си прави труда.
И за София не е стрес за всички училища.

Общи условия

Активация на акаунт