Локал(н)ите и защо те са проблем

• 5 335
  • 114
  •   2
Отговори
# 90
Ето предложих да ги осиновявате и да си говорите, пък ако ви наръга с нож голяма работа.
Само най-модерните и иновативни методи ползвайте.
Има не малко хора, които ходят да подмомагат и нелегалните емиграции из Африка

# 91

Но да накараш един ученик да мете класната стая, докато другите му хвърлят хартийки и му правят клипчета е съвсем различно. Няма възпитателен ефект и няма нищо общо с нашето поливане на цветята едно време.

И изобщо, осъзнавате ли, че искаме да се борим срещу (нашите) деца с методи, които противоречат на здравия разум. Отговарянето на насилието с насилие не е решение на нито един проблем.

Нищо няма да има възпитателен ефект върху цитирания тип индивиди. Щом до сега не са ги възпитали /първите 7 години/, то тепърва да се възпитат е загубена кауза. Има начин хигиенизирането на училището - миене на тоалетни, коридори и изхвърлянето на боклука, да се превърнат "наказателен" обществено полезен труд. Има и други полезни дейности по улици и градинки. Но няма воля за налагането им - мама и тати ще платят глобата и лекенцето го знае. Глоби в случая са неприложими.
Относно насилието - за съжаление е трябвало да бъдат ошамарвани от родителите си още през цитираните 7 първи години. Сега вече шамарите не вършат работа.

# 92
Шамарите и преди 7 не вършат никаква работа, а точно обратното.

# 93
За едни вършат, за други не винаги.
 Всеки си има виждане и база за сравнение с него и около него.
Със сигурност в днешно време има доста малко хора употребяващи ги, сравнено преди 20,30,40 години.
Ама нещо не виждам да са станали хората, по-добри, по-културни, а май е напротив.

# 94
Това, че не ги виждате потупванията навън, не значи че ги няма в домовете.
Всяка крайност е вредна, това не важи за боят обаче. Категорично го изключвам като метод на възпитание, който работи и дава добро бъдеще.

# 95
Пак се стига до различни гледни точки. Ти го изключваш и се кълнеш, че е безсмислен, други го ползват и се кълнат, че е полезен в дадени моменти.

Сигурно и затворите си противник, то е нехуманно.

# 96
Напротив, дори одобрявам смъртната присъда. Всеки според делата.
Умея да убеждавам с думи и да възпитавам със собственото ми поведение, владея се и не губя контрол, за да бия.
Чувствала съм се безсилна пред отказ да се ака в гърнето, а не в пелената, и така дълго. После никога, стана много по-лесно.
Ама не съм шамарила, то е безумно само по себе си. После не съм губила контрол, за да удрям, безсилна и гневна. Защото говоря и насреща ме чуват, може и да повикам, да покрещя и пак ме чуват. Тъй че против всякакво физическо насилие съм, когато си родител. Неефективно, вредно, унизително.
И за двете страни.

# 97
  • Варна
Отворете си отделна тема за против физическото насилие при възпитанието на деца и спамете там. Тук става дума за конкретни групички, които са факт и как можем да се предпазим/справим с тях. Все ми е тая какво ги е направило такива, дали са ги били или глезили в детството им за мен няма капка значение. Има ли ги? Има ги. Интересува ме има ли механизми, лични или обществени, за справяне с тях, защото не ме кефи аз или дъщеря ми да попаднем на такива.

# 98
Напротив, дори одобрявам смъртната присъда. Всеки според делата.
Умея да убеждавам с думи и да възпитавам със собственото ми поведение, владея се и не губя контрол, за да бия.
Чувствала съм се безсилна пред отказ да се ака в гърнето, а не в пелената, и така дълго. После никога, стана много по-лесно.
Ама не съм шамарила, то е безумно само по себе си. После не съм губила контрол, за да удрям, безсилна и гневна. Защото говоря и насреща ме чуват, може и да повикам, да покрещя и пак ме чуват. Тъй че против всякакво физическо насилие съм, когато си родител. Неефективно, вредно, унизително.
И за двете страни.

Да се сравнява акане в гърне и действията на "героите" от темата е меко казано ... неадекватно...
Ако успеете да промените и същите тези "герои" и ги накарате да престанат да нараняват околните - шапка ще Ви сваля.
Ама нещо май не говорите за същото, а?

# 99
Нали се сещате, че всичко тръгва от акането и пръцкането, както и от неглижирането им или дотук. После да се оправят както знаят.

# 100
Нали се сещате, че всичко тръгва от акането и пръцкането

ЖДНБ!!! Все си мислех, че физиологичните нужди нямат много общо с насилието в по-голяма възраст...
И на тия години да науча, че добре възпитаните не ходят до WC. ГолЕма съм простачка!

# 101
Възпитанието започва от ден 1, това включва и акането. Кое не е ясно?
Защото тук е пълно със справили се майки, с грамоти, но не се знае дали чадото не е от локалните, иначе е много примерно дете вкъщи.

Агресията ражда агресия. Всички го знаем.

# 102
Да се из@каш на площада е простотия.
Да нараниш някого е агресия.
Да сравняваш двете ...

Много неща на много хора не са им ясни.

п.п. Нямам грамота за майка. Направих го по желание,  а не за заслуги.

# 103
  • Варна
Е, това вече е за темата с бисерите...

# 104
  • София
Изобщо не ме интересува как се е стигнало до това едно момченце да стане такова леке. Преди няколко години покрай нашата детска площадка, пълна с майки с бебета и възрастни хора, едни такива момченца, целите нарисувани с татуировки и бръснати глави, си правеха  бойни тренировки. Обичаха и да подвикват, подскачат така, за по-голям ефект. Дали са си правели същите показни тренировки в парка на НСА, примерно, или в градинката пред някой клуб по бойни изкуства? Единственото решение за такива е бой, ама много бой, или тежък физически труд. За огромно съжаление вече ни задължителна казарма има, ни ТВУ, нито бой. Имам син и две дъщери. Заедно с таткото възпитаваме момчето ни да бъде добър и уважителен към всички. Още е малко дете, но му казваме да не започва бой никога, много да внимава да не нарани някой, да не удря никога пръв. Засега расте спокойно и неагресивно дете. Ако, обаче, някой ден ми цъфне като “локал”, ще се призная за провален родител и ще се съглася да бъде вкаран в каквато институция трябва, за да бъде поправено това поведение.

Общи условия

Активация на акаунт