Професионални серии за коса - Тема 166

• 69 532
  • 912
  •   2
Отговори
# 705
Ще изохкам и аз възхитено за косата на Rimmona, но толкова красива руса коса и то при българка рядко, ама много рядко се вижда! Машалла!
И преди да ми скочи някоя за "българската следа" в предишното ми изречение всички знаем, че едно е да се осветлява (тъмно) руса коса, която  в детството е била много светла, друго е истинска брюнетка, каквите сме повечето да стане блондинка!

Съжалявам,не видях,исках да помогна  Simple Smile
Желанието и жестът са много по-важни! Благодаря ви, Dari!

Знаеш, че косите са ни различни - но този ефект на деня_след е и при мен.
Аз мия вечер винаги косата и заради това. Ако съм на събитие, посещавам фризъор дори предния ден. Мия през 4 дни. Последните два съм с прекрасни краища Simple Smile

Между другото олиото на Олаплекс наистина създава едно такова усещане за нищо правене, много бързо ми попива, няма някакъв уау ефект, но пък не усещам нужда да трупам следващите дни нещо с което да си оправям краищата.
Casual, заради тези изпръхнали краища експериментирам със преоуши и да ти кажа има ефект - не винаги страхотен, по-често дребен, но забележим. Тази последната маска на Напура (NAPURA O8 Intense Moisture Hair Oil Treatment Mask for Dry, Damaged Hair with Cashmere Proteins, Amla, Jojoba, Avocado Oil) я взех точно заради това.

Моята коса е с къдрици 2b и докато бях с балеаж краищата ми също изглеждаха и се усещаха потресаващо - само ножица ги оправяше. Моята коса не е особено гъста, а косъма ми е фин.
.
Успокоявам се, че не съм само аз така и фактът, че всякаква, ама буквално всякаква заигравка в посока осветляване води доста бързо до дизастър при мен, въпреки грижите и срамното количество пари, похарчени за козметика.

Redken All Soft съм имала само във вариант професионален продукт (маска) в размер 500 мл, която трябваше да се "запечатва" с друг продукт. Беше много, много хубава! Но не зная доколко е сравнима със Ш/Б/М от регулярната серия, която също е много обичана и хвалена по форумите.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 16:31 от Agent Provocateur

# 706
Някой с отзиви за серията на Керастаз Премиер?
Аз я поръчах на сляпо, но още я чакам...
Надявам се, че ще ми хареса, моята коса е тънка и боядисана и се доверих на отзива на Искрица. Simple Smile
И аз от нейния отзив се запалих. Поръча ли нещо друго от серията?

# 707
Аз имам балсама от тaзи серия all soft и съм със същия тип коса описана горе 2б, леко тънка, леко суха и тн и този балсам ми идва изсушаващо втвърдяващ на ден 2. Чудех се отгоре какво да сложа за запечатване, че повечето хидратиращи кремове пък ме правят фризи. После олио и пак нещо е ок — лепне; само с олио още повече не е ок. Чудех се дали кремът от мега кърлс серията да пробвам. Някой ако е, дайте знак, моля Simple Smile

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 20:17 от Jazzsoul

# 708
Ох ужас. Аз сега четох, че този mega curls бил за дебел косъм. Много съм си патила така без да гледам дали става за фин косъм и сега пак щях да си изпатя с не особено евтин продукт Triumph Погледнах обаче че само all soft става и за фин косъм, та може би него да взема. Досега един път съм си имала сблъсък с редкен само че от frizz dismiss серията им и не останах очарована, но четейки толкова положителни отзиви за all soft ще взема да му дам шанс Sweat Smile
За крема четох, че е супер интезивен и тотално го отписах.

# 709
Алия, взех шампоан и маска, за останалите неща се чудя още.

# 710
Здравейте момичета, има ли значение дали оксиданта и боята са една и съща марка или само се спазва процента, понеже навсякъде пише да се ползват от една и съща марка и някои са 1:1, а други 1:1,5? Понеже обмислям да си взема литър оксидант на биофарма, а боята ми е Андреа.

# 711
  • Някъде там
Някой с отзиви за серията на Керастаз Премиер?
Аз я поръчах на сляпо, но още я чакам...
Надявам се, че ще ми хареса, моята коса е тънка и боядисана и се доверих на отзива на Искрица. Simple Smile
И аз от нейния отзив се запалих. Поръча ли нещо друго от серията?

От серията имам само и единствено шампоана, използвам го постоянно. Щадящ е, не дразни скалпа, косата след него е мека, мога да мина и без маска.
Сега съм набелязала две маски, мисля, че са сравнително нови.

# 712
Момичета, моля ви да споделите продукти, от които най-бързо ви е растяла коса!  Положението с моят автоимунен косопад е трагично вече - въпреки че я отрязах на къса черта, че беше оредяла на 30%, малкото нова не може да покрие ушите 18 месеца вече. Търпеливо си ходех вързана и чаках, но нещата стават само по-зле. А преди растеше по 2 см на месец.
П.с. Приемам мултивитамини с доста биотин и се храня добре с достатъчно протеин. И за автоимунното съм на най-доброто лечение.

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 11:38 от Jazzsoul

# 713
Здравейте, хич не съм наясно, ако може да ми помогнете, търся хубав шампоан без сулфати (ако има заглаждащ ефект ще е в плюс).

# 714
Jazzsoul - аз в момента боря косопад и се надявам на нова коса да компенсира щетите, та ви съчувствам. След доста ровене и четене аз заложих на 2 марки - Napura и Mediceuticals (италиански и американски респективно) и да, въпреки косопада косата ми расте с почти см на всеки 2 седмици (по корените съдя). Погледнете ги и си преценете.

Ето това редувам от септември насам:
https://zlatnaribka.com/products/napura-s-2-energy-shampoan-prot … d=9e486cf84&_ss=r

https://zlatnaribka.com/products/napura-z-2-energy-zone-losion-p … 15&pr_seq=uniform

https://zlatnaribka.com/products/napura-s-0-anagen-shampoan-za-d … d=3657f0abe&_ss=r

https://zlatnaribka.com/products/napura-s-00-stamigen-shampoan-z … 31&pr_seq=uniform

https://zlatnaribka.com/products/detoksikirasht-shampoan-za-dalb … d=d269ede95&_ss=r

https://zlatnaribka.com/collections/mediceuticals/products/bioak … evitalizer-250-ml

https://zlatnaribka.com/products/bioaktiven-sprey-protiv-kosopad … 87&pr_seq=uniform

# 715
Благодаря, Agent Provocateur, виждала съм ги всичките тези продукти, но съм ползвала само шампоаните на меди - hydroclenz,  фоллиген, saturate, като най-доволна съм от първия, не не съм супер доволна като цяло.  Всичко ли ползвате наведнъж?

# 716
Да Simple Smile
Бях почнала да се изнервям сериозно от този косопад, та сега въртя всичко това. Разбира се, това означава, че не мога да кажа кое и как работи при мен. Но като цяло не се доверявам само на шампоани, твърде ограничено време за действие имат и не виждам как концентрациите на активните съставки могат да са много високи.

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 18:12 от Agent Provocateur

# 717
Благодаря за препоръките за розовите Редкен (Искрица, Агент) Hug. Все някак заобикалях марката досега, и аз не знам защо. Вече съм на няколко поредни измивания и мога да кажа, че серията е попадение за фината ми косица, чак комплименти получих! По-натам ще пробвам и зелените Джойко.

# 718
Agent Provocateur, от спрейовете на меди се отказах, защото тук беше изписано, че дразнят скалпа, така ли е? Аз мия коса през ден, та поне така имам прилично често досег със шампоаните. Иначе се зачудвах на два пъти за ампулите деркос на виши и миноксидил.

# 719
До скалп е, не можем и не трябва да генерализираме. Да, тези продукти стимулират локалното кръвообращение, но дали ще го усетите като драматично дразнене или не не може да каже никой. Факт е, че се привиква и докато първите 5-6 пъти усещането може да е наприятно след това (аз) престанах да го усешам - само ако се стече към лице/шия виждам зачервяването.

Bitter_Sweet - розовите Редкен ми са любов от първо ползване. За тях благославям "професора", макар че не за всичко съм съгласна с него.

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 19:08 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт