Пубертетът при момчетата - тема 18

• 34 936
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
Няма нужда от родител, само лична карта.

# 106
Благодаря

# 107
Благодаря
И пари. 😃

# 108
Първата лична карта не е ли на 14? И аз мисля, че не е нужно присъствие на родител.

# 109
Тази на 14 г. е с давност до 18 г. и после следва "първа" лична карта за лица над 18 г.,  за която не е нужно присъствие на родител. После вече през 10 г.

# 110
Може ли да помоля за идея за по-лека раница за училище?
На сина ми му се появи една по-изпъкнала кост до рамото, предстои да го заведа на ортопед. Сигурна съм, че е от тежката раница. Аз лично не бих могла да я нося. Цяла учебна година му говорих да оставя учебници в шкаф в училище. Тук учат от записки от тетрадка всички, учебниците се отварят в клас по време на час. Носи също излишни неща и не мога да ги накарам да ги извади.

# 111
Преди няколко години купихме раница Quicksilver от магазина на SLS в София. Много е лека и издръжлива. Има голямо отделение за учебниците с цип с 2 водача, отпред по малък джоб с цип, отново с 2 водача, в него има вътрешни разпределения за ключове, химикалки и т.н. Отстрани има мрежест джоб за бутилка с вода. Самата раница е не по-тежка от 300 грама. Марката е за спортни стоки и би трябвало да я има и в онлайн платформите като Fashion Days, About you, магазините на Sport depot.
Раниците на българската марка Ташев също са много леки, качествени и издръжливи, но лично на мен не ми допадат като дизайн.

# 112
Моят е с раница от плат на Under Armour, която се оказа много издържлива.Не знам колко тежи, но щом не поддаде на толкова години тормоз, значи е качествена.Стандартна е като разпределение.Ако купувам сега ще гледам презрамките да са широки и подплатени, освен тежината.

# 113
Презрамките са широки и подплатени, 1 кг е точно само раницата му.

# 114
Щом търсиш лека..най-добре в реала ТИ да си я пипнеш. Тук няма как обективно да те ориентират....

# 115
  • Deutschland/HE
Аз съм фен на ето тези раници, събират много и тежат само 500г.

Fjällräven-Kånken.
Ние имаме в графитено сиво, но имат много тъмно синьо и черно също. В Спорт Депо ги продават, сигурно и на други места.

# 116
Благодаря ви, пише и колко тежат в различните сайтове, на Quicksilver има по 0,5 кг, само да се разбера с тийна, защото е много категоричен кое харесва и кое не. И да започне да си оставя в шкафа в училище камарите учебници, които не ползва вкъщи, само ги мъкне.

# 117
Подобна компактна раница като пт линка горе имаме от ИКЕА...  бяха по 20 лева,  в два цвята купихме за мен и ММ . ползваме ги като чанти за лаптоп.  Но ми се струват малки са за училищна раница. И презрамките са тънки, като за лека раница.

Моят си изкара целия гимназиален етап с една  много стара раница на Леново за лаптоп с презрамки каквито не съм виждала на друга раница. Там където те излизат (в областта на дръжката)  са съединени в цялостносто парче. Раницата е лека и страшно удобна според синковеца. Опитвам да й намеря замяна,  но не мога. Той ходи с нея не само на училище, но и по лагери и почивки.

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 17:52 от _re_ge

# 118
  • София
Колкото и лека да е раницата, тежи хартията, така че основният проблем е разбирателството с тийна.

# 119
  • Варна
Здравейте, моят тийн ще стане на 13 г. през септември. Вече го тресе хормоналната треска и желанието да бъде голям. Все още си ляга към 23ч. по мое настояване, докато онзи ден не говорил с негови връстници и те се учудили на часа, в който си ляга, като му споделили, че те стоят до 1 или 2 ч. през нощта. Тъй като имам малко наклонност да бъда суперконтролираща реших да отпусна малко положението и му казах, че ако си върши ангажиментите през деня- съдомиялна и 10 бр. задачи /класната им ги е дала за лятото/ може да стои и той до късно. Сетих се как и аз стоях до късно като бях тийн. Първата вечер си легна към 12.30ч. с настояване от мъжа ми. На следващия ден си свърши задачите и се лепна за игрите-ЦЯЯЯЯЯЛ ден, даже не излезе с приятели, въпреки че го карах. Вечерта му викам "Остава ли нашата уговорка да си вършиш ангажиментите и да стоиш до късно?", той каза "Да,благодаря ти че ме оставяш да се чувствам голям!". До тук добре, нооо като станах в 5ч. да отида до банята видях, че той още играе, което прави безумно много часове!!! Обясних му, че не съм позволявала да стои по цели нощи и не одобрявам това, както и че с тези игри ще му се изпържи мозъка. След това той легна, но мен сън не ме хвана да мисля какво да правя- нито да го стягам твърде много...забраненият плод и т.н., нито пък да го оставя на неговото самосъзнание, да взема решения кога да ляга, като очевидно това не може да го прави. Карам го да ходи на спорт. Ходи на групови тренировки 2-3 пъти, но мнооого го мързи. Вашите деца кога си лягат?
Взех да се притеснявам как ще я караме през следващите години...

Общи условия

Активация на акаунт