Пубертетът при момчетата - тема 18

• 34 941
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
marigold,
И на двете ми деца съм вадила първа лична карта бърза поръчка за 3 дни. На сина беше миналата година по това време, защото и ние живеем в чужбина. Не е имало проблем, има си такава услуга и тя е безплатна. За глобата, ако има, те ще ти кажат.

# 136
Много ви благодаря Flowers Hibiscus

# 137
Deni-meni, не става в 8 Sad, спи по 11-12 часа до 9-10 часа. Хич няма да ми е ок да спи до 12, ние с баща му не сме във ваканция и не можем толкова да разбъркваме семейната динамика в работно време. Пък и сънят е най-пълноценен през тъмната част от денонощието, разбъркан циркаден ритъм не е ок.

Моят син ще поседи без лична карта. Ще отнесем глоба някой ден, но какво да се прави. Поне има задграничен паспорт. Реално хич не му трябват и двете, може да се легитимира с БГ документ за самоличност на границата при нужда.

# 138
Ако изчакате да мине 1г и 1 месец от навършване на 14г..глоба няма да има тъй като по чл.34 ЗАНН акт не се съставя ако е минала година от извършване на нарушението.
В случая сте в нарушение на 31-вият ден след навършване на годините...тогава е довършено това нарушение и от този ден - първият след единият месец, се брои тази една година.

Моят също виси на компа по нощите. И през уч.година и сега. Единствено на морето ставаше в 6.30ч.

# 139
Здравейте!Моят син е на 13 г.Когато беше на 12,му се появиха червени стрии по гърба,казаха,че е от буйния растеж.Наистина растеше по 10 см на година.Една година вече му мажа гърба с крем,предписан от дерматолог.Но започнаха да се появяват по дупето.Тези по гърба съвсем леко се заличиха.Някой имал ли е такъв проблем,с какво мажете,изчезват ли?

# 140
За дъщеря ми през пубертета се случи и ето какво ми казаха - С мазен крем добре да се омазнява кожата ежедневно, за са не се цепи а разтяга. И контратубекс мазахме вече наличните стрии. При вглеждане обаче се виждат. Според дерматолога въпрос на кожа за съжаление. Каза ми, че затова някои получават стрии, а други не. Синът ми растеше с по 15 см на година, но кожата му е мазна и дебела. На дъщеря ми тънка, тънка. И  за едно лято интензивен растеж, й се случи това.

# 141
  • София
Много голямо значение има и храненето за образуването на стрии. Трябва да присъстват добри мазнини и повечко протеини.

# 142
При него причината наистина може да е липсата на мазнини и протеини.От съвсем малък до миналата година поради здравословни причини,не ядеше мазно,яйца.

# 143
  • София
На мен стрии ми се появиха в пубертета, когато бях "вегетарианка" и правех някакви безумни гладувания с луната. После 3 бременности с нормално хранене с месо, риба и яйца нямах нито една нова.
Поне някакви добавки като рибено масло може ли да приема младежът?

# 144
Deni-meni, не става в 8 Sad, спи по 11-12 часа до 9-10 часа. Хич няма да ми е ок да спи до 12, ние с баща му не сме във ваканция и не можем толкова да разбъркваме семейната динамика в работно време. Пък и сънят е най-пълноценен през тъмната част от денонощието, разбъркан циркаден ритъм не е ок.

Моят син ще поседи без лична карта. Ще отнесем глоба някой ден, но какво да се прави. Поне има задграничен паспорт. Реално хич не му трябват и двете, може да се легитимира с БГ документ за самоличност на границата при нужда.
Какво значение има в колко става детето, след като вие, така или иначе, сте на работа по това време? Как точно ви се разбърква семейната динамика?

# 145
Миналата година му правиха операция и вече може да яде всичко.Рибеното масло дали би помогнало?Другата седмица има отново час при дерматолог,ще я попитам

# 146
За всеки случай му погледни задграничния паспорт. Обикновенно ги издават така, че изтичат като навъшат 14 години. Ние по задграничния паспорт се усетихме, че му трябва лична карта

# 147
До следващата година важи задграничният паспорт.

# 148
YSt, в хоум офис сме.

Погледнах и аз задграничния, малко преди да стане на 18 изтича. Значи имаме време. Grinning

# 149
  • Варна
Благодаря ви за отговорите Simple Smile Нямам против да го оставям да спи до късно, а да си ляга в 5ч. Ако не пресека това сега, когато ще навърши 13 г. какво ще го правя като стане на 15 г.? И аз съм стояла до късно като тийн, затова ми се иска малко свобода да му давам, въпреки че не съм съгласна да стои да играе по цели нощи. Гледам вашите деца са на по 15-16 г., а моето едва сега навлиза в бунтовническата възраст Simple Smile Вчера стана в 6.45 ч., за да ходи с баща си на фитнес. Явно просто трябва да му търся ранни занимания, които му харесват, за да имам причина да го помоля да си ляга навреме (около 23ч. ваканция е все пак), а не да му забранявам да стои до късно. Сложни времена Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт