Пубертетът при момчетата - тема 18

• 30 121
  • 666
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Не са глупости, чрез по-големи връстници и приятели се снабдяват, близко е до ума. От магазина непълнолетните трудно сами си купуват и алкохол, и цигари. Не казвам, че е невъзможно и в София, но е трудно. Истината е, че който търси - намира.
В малките градове и селата е друго, разбира се, там контрол няма.
Реално, ако разчитаме на този контрол от търговските обекти, значи сме го закъсали, важното е самите деца да осъзнават вредата или да нямат особен интерес, а това се постига по други начини, не чрез забрани, претърсвания вкъщи, осланяне на това, че няма да им продадат и т.н. Това ми беше мисълта.

# 76
  • София
Изобщо не е трудно. В центъра по-трудно, но извън него им продават всичко, особено ако изглежда по-големи.
Енергийните напитки направиха ли ги 18+? Че те са си като дрога, даже по-лошо.

# 77
Не са глупости, чрез по-големи връстници и приятели се снабдяват, близко е до ума. От магазина непълнолетните трудно сами си купуват и алкохол, и цигари. Не казвам, че е невъзможно и в София, но е трудно. Истината е, че който търси - намира.
В малките градове и селата е друго, разбира се, там контрол няма.
Реално, ако разчитаме на този контрол от търговските обекти, значи сме го закъсали, важното е самите деца да осъзнават вредата или да нямат особен интерес, а това се постига по други начини, не чрез забрани, претърсвания вкъщи, осланяне на това, че няма да им продадат и т.н. Това ми беше мисълта.
Аз живея в София. Абсолютно всеки ден виждам как децата си купуват цигари. Със собствените си очи.

# 78
Няма контрол по магазините, продават и цигари и енергийни напитки на деца.
Само в един квартален магазин не дават цигари на деца.

# 79
  • София
Ние имаме училище наблизо и на половината път има магазинче за фрешове, сладки продукти, кафета, алкохол. Продават там няколко човека-2 жени и някъде 3-4 мъже. Доста е вървежно, постоянно някой влиза и продават кафе, чиято марка има шоурум в отсрещната сграда, та се чудя дали магазинчето не е на фирмата.
Там отказват, никога непродават нито цигари, нито енергийни напитки или алкохол. Синът ми го бях пратила да купи разни глезотии с неговата револютска карта-отказаха му, защото картата е детска, а магазинът продава алкохол и не можело(кафе и сладоледи трябваше да купи).
Има още няколко малки магазини, два в гаражи и може и там им дават, макар продавачите да са такива, че се съмнявам да им дадат, но кой знае. Според мен повече успяват да си купят от супермаркетите.

# 80
При нас родителската среща в началото на годината класната помоли енергийните напитки поне да не стоят по чиновете отгоре. Представяте си за какво падение става въпрос. Синът ми каза че момичетата ходили в откровени облекла , с много бойни краски по лицето, но никой не ги пипал. На него му направила обаче забележка зам,дир.  за масивен пръстен, който и без това носи на училище вече трета година. Казах му че чакам да ме поканят в училище, за да обсъдим защо на едни са позволени много неща от "артистичното облекло", а за други се налагат ограничения. И защо щом съученичките му могат да ходят с маникюр като вещици, един пръстен с череп  е болка за умиралка.

# 81
Аз не го разбирам това, ще се скарате с директор, защото другите може, а за Вас не.
В училището на сина ми има униформи. Никой от класа не слага, освен той и още 2-3 деца максимум. Били скъпи, били гадни, даже един баща на родителската след като класната ни помоли да спазваме изискването за униформа, каза, че нямало как сина му да ходи с такъв ужасен цвят дрехи.
Съгласна съм, скъпи са, гадни са и цвета е ужасен, но когато го записвах на училище знаех, че има изискване за униформа, знаех и каква е, след като съм се съгласила той да е там, значи и аз и той сме приели задължението да се спазва правилото за униформа. Това, че Пенчо и Генчо не носят, въобще не ме вълнува и никога няма да го използвам за пример или извинение, даже напротив, винаги му казвам, че Пенчо и Генчо не са ОК, защото не спазват правилата.
Ами, ако във Вашата работа имате изискване за облекло и/или не Ви позволяват носенето на бижута/респективно фрапантен маникюр, какво ще кажете - "Е, те в на Марийка работата нямат такова изискване, защо пък Вие ще ми забранявате?".

# 82
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Какво общо имат униформите?
Учениците, ако няма униформа, са длъжни да идват на училище прилично облечени.
Чисти, сресани, без поли гъзовейки, потници, голи пъпчета и т.н.
След като разголени ученички не са проблем, и пръстен с череп не е.
Моя син също е в училище с униформа ( тениска и суичър) , няма не искам, не ми харесва, до 7 клас са задължителни.

# 83
Какво общо имат униформите?
Учениците, ако няма униформа, са длъжни да идват на училище прилично облечени.
Чисти, сресани, без поли гъзовейки, потници, голи пъпчета и т.н.
След като разголени ученички не са проблем, и пръстен с череп не е.
Благодаря за правилното и коректно изложение. Именно това ме дразни

Аз не го разбирам това, ще се скарате с директор, защото другите може, а за Вас не.
Скрит текст:
В училището на сина ми има униформи. Никой от класа не слага, освен той и още 2-3 деца максимум. Били скъпи, били гадни, даже един баща на родителската след като класната ни помоли да спазваме изискването за униформа, каза, че нямало как сина му да ходи с такъв ужасен цвят дрехи.
Съгласна съм, скъпи са, гадни са и цвета е ужасен, но когато го записвах на училище знаех, че има изискване за униформа, знаех и каква е, след като съм се съгласила той да е там, значи и аз и той сме приели задължението да се спазва правилото за униформа. Това, че Пенчо и Генчо не носят, въобще не ме вълнува и никога няма да го използвам за пример или извинение, даже напротив, винаги му казвам, че Пенчо и Генчо не са ОК, защото не спазват правилата.
Ами, ако във Вашата работа имате изискване за облекло и/или не Ви позволяват носенето на бижута/респективно фрапантен маникюр, какво ще кажете - "Е, те в на Марийка работата нямат такова изискване, защо пък Вие ще ми забранявате?".

Да уточня, че ние сме училище по изкуства и за нас няма униформи. Позволява се известна свобода,  описана в правилника за вътрешен ред. Никъде не пише че е забранен пръстен. Но пише че са забранени панталони над колената и джапанки, прозирни потници с набиващи се на очи сутиени, маникюр с дължина над 2 см и т.н.  Мисля, че това обяснява всичко. Както и защо ме вълнуват много Пенчо и Гошо. Защото ако Пенчо е по шорти а Гошо по джапанки, пък техните родители спонсори,  а моят по дълъг панталон и риза , но с пръстен, не виждам защо ще му се прави забележка за пръстена пред всички в клас, като нито на Пенчо нито на Гошо се прави такава. А това че не ме извикаха, пък моят продължава да си ходи с дългата чревна коса и пръстена, значи зам директорката се е  пробвала,  ама не й се е получило.

# 84
При нас униформите са задължителни, няма не искам, няма недей. Принцове, посланници, няма, всички с униформи. А сложиш нещо извън униформата веднага забележка. при 5 забележки се отнася директно към родителя

# 85
  • София
При колективи е много важно равното третиране. Разбира се, без крайности.

# 86
Тийнът утре има рожден ден , но не иска да го празнува. Щял да излезе само с гаджето. Последно време почти не излиза? Нямал нужда да се среща с хора. Как е при вашите момчета?

# 87
Тийнът утре има рожден ден , но не иска да го празнува. Щял да излезе само с гаджето. Последно време почти не излиза? Нямал нужда да се среща с хора. Как е при вашите момчета?

E как няма нужда да се среща с хора, а пък има гадже? Значи двамата са си достатъчни, все пак се приема, че са влюбени и в този момент имат нужда само един от друг. Тези от приятелите на сина ми, които имат гаджета рязко намалиха излизанията си с компании.

# 88

E как няма нужда да се среща с хора, а пък има гадже? Значи двамата са си достатъчни, все пак се приема, че са влюбени и в този момент имат нужда само един от друг. Тези от приятелите на сина ми, които имат гаджета рязко намалиха излизанията си с компании.
Е с други хора освен гаджето, имам предвид. Имаше връзка една година, пак само двамата си излизаха. После 4 месеца сам беше, но не стана по-излизащ. Аз все му повтарям, че освен връзка, трябва да има и приятели и да полага усилия и за техните връзки. Но май е на различно мнение.

# 89
Синът ми не пожела тази година да си празнува рождения ден с приятели, а само със семейството. Стана на 15. Иначе излиза с приятели насам-натам.

Общи условия

Активация на акаунт