Дългото чакане след трансфер – тема 118

• 26 440
  • 742
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте,

Аз направих уринен тест днес и е негативен, днес съм 10 ден и би трябвало да отчете вече.

Утре ще направя и кръвен, но съм сигурна, че нищо не е станало особено с този резултат от Цитонмазката ми, заносихме един здрав ембрион заради това, че тя излезе един ден след  трансфера,  няма как да стане имплантация ако има все още нещо не е наред въпреки антиобиотика и отицателният тест след него за бактерии.

Не знам защо правихме и Хистероскопия ако видно има проблем и те не са го отсранили изобщо след нея.

Сега звъннах на клиниката да ми кажат кога да спирам лекарствата.

Ще търся да отсраня проблема първо в матката ми и тогава може да стане и по естествен път, въпреки годините ми.

Малко съм ядосана, защото изгубих толкова време, а те не могат един проблем да излекуват, то от там се тръгва първо.

Успех на всички.
Интересно ми е коя е тази клиника, която прави трансфер преди да има резултат от задължително изследване. 🤷🏼♀

В Надежда, предполагам са решили, че след като повторният ми тест за бактерии- PCR е бил негативен всичко е било наред след приетият от мен антибиотик, да ама на Цитонамазката, взета след него се вижда, че има все още някаква инфекция и как да се имплантира дори и тестван и балансиран 4ББ ембрион, като има проблем с лигавицата някъде там и не му дава да се захване.

Смятам, че преди да се пристъпва към трансфер особено на 40 годишна жена и то с добър ембрион, трябва преди това всичко да бъде проверено а не да се избързва.

Съветвам ви да минете през всички изледвания, за да сте сигурни откъде е проблема, аз го открих след 3 години, трябваше още първата клиника да го направи, но уви не.

# 46
Stine Jensen 729211  И кое въпросното изследване , което са пропускали да ви го пускат ?!

# 47
  • Sofia
На мен в Надежда до сега никога не са ми пускали нищо преди процедури (правили сме само инсеминации). Минава се само на ехографски преглед и понеже веднъж видяха задържан фоликул направиха и излседване на естрадиол за да видят, дали могат да ме стимулират. Освен това и задължителните вирусологии на мен и партньора нищо не са ни правили. Аз затова и отидох при моята гинеколожка миналия месец, докато чакахме заповед от ЦАР да ми пусне цито и микробиология, че дори микробиологя не са ми вземали преди процедури.

# 48
Stine Jensen 729211  И кое въпросното изследване , което са пропускали да ви го пускат ?!

Не са пропуснали, а трябваше по-рано да се пусне Цитонамазката ми, за да излезе преди трансфера, защото можеше да бъде отложен до излекуването на това възпаление в матката, очевидно е че имам такова от резултата ми, който излезе на другият ден от трансфера и това е проблем за имплантирането на ембриона или греша?

# 49
  • София
Stine Jensen 729211, не може да си сигурна, че не се е получило заради резултата от цитонамазката, но със сигурност е трябвало всичко да излезе чисто и след това да се премине през процедурата. Лошото е, че човек вече е на някаква терапия, подготвят го и явно предпочитат да направят трансфера, а не всичко да отиде по дяволите.

Иначе аз съм след 3-дневен и ще правя тест във вторник. Обасниха ми, че предпочитат да върнат 3-дневни, защото тялото им дава среда, която нито една лаборатория не може да им даде - в смисъл - оптимално добрата. Иначе ги гледат до 5-и ден, за да ги замразят. Четох тогава, че има значение и възрастта на жената.

# 50
Myshine и miki8713, благодаря ви за отговора. Всеки казва, че в БГ са зле репродуктивните, но никога не съм вярвала. Предната ми лекарка беше много мила и винаги на линия, на последната стимулация беше пълна трагедия. Отдясно на 3ден имах фоликул 10мм и не ми спря стимулацията. Фоликулите въобще не вървяха , а стимулацията беше двойна на първата. Накрая завършихме с една извадена Я от 9 фоликула. От тази Я стана 5дневен ембрион , перфектен по думите на ембриоложката. И на следващият месец новата докторка като ми  каза , че са ми махнали три полипа, просто ме заболя сърцето …да не говорим, че първият ми неуспешен ин витро опит може би се е получил заради полипи и много лоша микрофлора… Обяснението на старата докторка беше, че имам лоши и малко Я. Миналото лято АМХ ми беше 2.93. И винаги стартирам минимум с 16 Ф. За да проверя дали наистина нямам Я , направих две пункции на естествен цикъл. И при двете извадиха Я , макар и едната да не се оплоди. Просто да не ти се налага да ти зависи живота от тези лекари… много съм разочарована

# 51
Здравейте и от мен. На 27ми Май ми беше трансфера. 2ро инвитро в Турция, първото тук в Бг неуспешно. Замразен ембрион, според лекаря и ембриолог а много добър. Казаха ми тест чак на 10ти Юни, направо ме е страх да го направя. Имам симптоми все едно ще ми дойде, боли ме ниско долу, ту единия, ту другия яйчник, нормално ли е това, означава ли, че няма бременност ? Гърдите ме болят - но ме боляха и при първото инвитро, което отчитам, че е заради прогестерона. Дали да пусна кръвен по-рано? Утре или в събота, това се чудя, просто не искам пак да се разочаровам Sad

# 52
  • Sofia
Здравейте и от мен. На 27ми Май ми беше трансфера. 2ро инвитро в Турция, първото тук в Бг неуспешно. Замразен ембрион, според лекаря и ембриолог а много добър. Казаха ми тест чак на 10ти Юни, направо ме е страх да го направя. Имам симптоми все едно ще ми дойде, боли ме ниско долу, ту единия, ту другия яйчник, нормално ли е това, означава ли, че няма бременност ? Гърдите ме болят - но ме боляха и при първото инвитро, което отчитам, че е заради прогестерона. Дали да пусна кръвен по-рано? Утре или в събота, това се чудя, просто не искам пак да се разочаровам Sad
Придърпванията в яйчниците са сякаш нормални също - те също са провокирани от прогестерона си мисля. Моят съвет е да не правиш тест сега - най-добре си изчакай датата. Все си мисля, че ще се натовариш повече, ако направиш сега и видиш, че в негативен, защото може и да излезе негативен, ако го направиш толкова рано.
Имахме една биохимична от инсеминация. През цялото време от самата инсеминация си усещах придърпвания като бях сигурна, че ще ми дойде.

# 53
Enrose Утре ти се пада 10 ден след трансфер, ако си много нетърпелива ще покаже кръвния със сигурност! Казвам го от опит. Ако е положителен, за свое успокоение си пусни отново след 48 часа , за да се увериш че се удвоява правилно.
П.П Това е съветът ми само , ако си нетърпелива.
Успех 🍀

# 54
Здравейте, планират ме за свеж трансфер на бластоцист в неделя. Пункцията ми беше във вторник, извадиха ми 22 яйцеклетки. Не се чувствам съвсем добре, а Докторът ми не е много разговорлив, което допълнително ми носи стрес.. това ми е първи опит.

Имам опасения за синдром на хиперстимулация. От деня на пункцията ми изписаха Фол. киселина, Циклогест 2х1 вагинално и Естрофем 2х1. Пия Достинекс по 1 на ден от средата на стимулацията ми( дълъг протокол Гонал и Менопур) . Остават ми още 2 хапчета. Чувствам се отвратително, тъпа болка и тежест в корема и яйчниците, виене на свят, адски подута.. доколкото разбирам са нормални симптоми, но ме притеснява дали няма да е проблем за трансфера? Вие как се чувствахте? Как и кога се разбира дали имам хиперстимулация? Правят ли се тестове и преглед преди трансфера (нямам нищо планирано за момента)
Ще ме питат ли дали искам дс ми върнат 1 или 2 ембриона или не се поема такъв риск, докато си под 35г?

Благодаря ви предварително и успех на всички❤

# 55
Ако не се чувстваш добре е редно да те види, за да изключи хиперстимулация, да провери лигавицата и прогестерона как са. Не знам колко ти е зле, но ако не се чувстваш в кондиция, аз лично бих отложила трансфера на твое място. Стимулация и пункция и то на толкова много яйцеклетки си е тежко за тялото, а на ембриончето все пак му трябва спокойна среда.

Както и да решите да действате стискам палци да се хване от първи път 🍀

# 56
И аз се чувствах по същия начин и понеже съм на 400 км от болницата реших да отложа свежия трансфер. Направихме ЗЕТ , като остави избора за броя ембриони на мен , но беше неуспешен. Не знам дали беше грешка, но не исках да рискувам със свеж.

# 57
Magic, не се прави трансфер при хиперстимулация, защото едно евентуално забременяване и покачване на ЧХГ ще ти засили още повече симптомите, а може и да се стигне до рискова бременност. Не си струва заради единия трансфер да се хабят ембриони, които просто може да се замразят и когато се оправиш да се направи ЗЕТ. Говори с доктора и категорично кажи, че не се чувстваш добре и не искаш свеж трансфер. Ако не се съобрази с теб кажи че ще търсиш друг лекар. И свеж трансфер се прави само при прогестерон под 1,5 ng и подходяща лигавица ( в случая и състояние). Аз също имах сериозна хиперстимулация заради коят се стигна до престой в болница и избегнах на косъм операция на яйчника. При мен имаше гадене, повръщане, кръв в корема. Не го пожелавам на никой. Защитавай си правата, доктора няма да го износва вместо теб.

# 58
Благодаря ви! Чудя се възможно ли е някой въобще да е на 100% на свеж трансфер, след като се прави след всичките стимулации, пункция, толкова лекарства… някои дори на 3-ти ден след това…
На ултразвуков преглед могат ли да потвърдят наличието на хиперстимулация? Предполагам ще ме прегледат и пуснат хормони преди самия трансфер? Това практика ли е или трябва сама да го иницирам?

@Salsera, гаденето, повръщането и кръвта в корема след трансфера ли започнаха или преди това още нещата са били много зле?

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 06:45 от Magic007

# 59
Момичета кръвният тест на гладно ли се пуска ?

Общи условия

Активация на акаунт