Дългото чакане след трансфер – тема 118

• 28 060
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
5ти ден е раничко, но около тези дни се случва и имплантацията. Чувала съм, че при някои жени има остри пробождания, повръщания и разстроен стомах по време на имплантация, така че е възможно, но не бързай с теста. В този случай може да е заради имплантация, но е много вероятно и хормонално да е (все пак не малко хормони се приемат). Успех.

# 136
Здравейте,имам едно успешно инвитро от втори опит(първи при д-р Цветков).В тема номер 100 се отчетох с доста тлъсто ЧХГ направено на 11-и ден след трансфера .Работих през цялото време и не се впусках в разни мисли.Сега направихме Зет на 02 .06. на един бластоцист и търпението ми е изчезнало,днес ми е седми ден и едва издържам...Силно се надявам да се отчета пак с едно хубаво чхг ,но да видим..Времето ще покаже

Мога ли да попитам Калфин симптоми имаш, какво усещаш?

# 137
Аз съм осми ден след транфер на 5 дневен (ЗЕТ), ако броим и дент на трансфера. Изкушавам се да направя тест, но просто ме е страх.  На много високи дози прогестерон съм и.....си мислех, че поне заради това би могло да се усеща нещо.....каквото и да е. Момичетата все казват, усещане това и онова, но то е от лекарствата. Аз защо не усещам нищо от лекарствата,.....просто не знам кое е по добре да си седя с черните мисли и отчаянието, или да си направя теста и да се приключва.
Рано е, изчакай поне до утре. Ако броиш и денят на трансфера, то значи си 7ми ден след трансфер, не 8ми (денят на самия трансфер не се брои). На твое място по-скоро бих се радвала, че нямам неприятни усещания от прогестерона - на мен лично ми бъркаше в здравето това нещо. Бъди позитивна - черните мисли няма да помогнат, ако сега не стане стискам палци за следващия опит. Кой поред ви е този опит и къде го правите?

Оххх аз имам над 10 опита. Преди време бях в Надежда, после в Щерев, след това в Турция и на края се върнах в Надежда, при Стаменов съм. Много се чувствам изхабена и...изтощена вече. Освен това миналия месец станах на 46 вече. Така че шанса е все по малък, за това приемам толкова драматично нещата, но.....Никого не съм се отказвала. Просто, нямам ембриони вече, трудно вадим яйцеклетки и е...мъка.

# 138
  • Sofia
Аз съм осми ден след транфер на 5 дневен (ЗЕТ), ако броим и дент на трансфера. Изкушавам се да направя тест, но просто ме е страх.  На много високи дози прогестерон съм и.....си мислех, че поне заради това би могло да се усеща нещо.....каквото и да е. Момичетата все казват, усещане това и онова, но то е от лекарствата. Аз защо не усещам нищо от лекарствата,.....просто не знам кое е по добре да си седя с черните мисли и отчаянието, или да си направя теста и да се приключва.
Рано е, изчакай поне до утре. Ако броиш и денят на трансфера, то значи си 7ми ден след трансфер, не 8ми (денят на самия трансфер не се брои). На твое място по-скоро бих се радвала, че нямам неприятни усещания от прогестерона - на мен лично ми бъркаше в здравето това нещо. Бъди позитивна - черните мисли няма да помогнат, ако сега не стане стискам палци за следващия опит. Кой поред ви е този опит и къде го правите?

Оххх аз имам над 10 опита. Преди време бях в Надежда, после в Щерев, след това в Турция и на края се върнах в Надежда, при Стаменов съм. Много се чувствам изхабена и...изтощена вече. Освен това миналия месец станах на 46 вече. Така че шанса е все по малък, за това приемам толкова драматично нещата, но.....Никого не съм се отказвала. Просто, нямам ембриони вече, трудно вадим яйцеклетки и е...мъка.

Това наистина звучи ужасно. Надявам се този опит да е най-накрая успешен за вас. Недей само да се стресираш и тормозиш постоянно. Симптомите не са показателни за нищо в този случай - няма как да знаеш има ли бременност, няма ли докато не направиш теста, но не е хубаво и да избързваш. Успокой се, дишай. Недей да сравняваш симптомите си с другите - на всеки човек тялото му реагира по различен начин и на хормоналното лечение и на бременност. Аз наистина бих се радвала, че нямам симптоматика от прогестерона на твое място. При мен вади изключително неприятни странични ефекти. Ако толкова те притеснява това би могла да проследиш нивата на прогестерон, ако са достатъчно високи - нямаш причина да се притесняваш.

# 139
Слънце, искренно ти пожелавам да имаш положителен тест и всичко да е ОК! Напълно разбирам защо търсиш симптоми.
Др Стаменов предлагал ли е да пробвате с донорска яйцеклетка? Мислили ли сте за осиновяване на бебенце? Има много начини да бъдеш родител в днешно време, пак ще си бъде ваше детенце и вие ще си го гледате и възпитавате. Много си се изтормозила за това време.
Много, много стискам палци да се получи този път!!!

# 140
Слънце, искренно ти пожелавам да имаш положителен тест и всичко да е ОК! Напълно разбирам защо търсиш симптоми.
Др Стаменов предлагал ли е да пробвате с донорска яйцеклетка? Мислили ли сте за осиновяване на бебенце? Има много начини да бъдеш родител в днешно време, пак ще си бъде ваше детенце и вие ще си го гледате и възпитавате. Много си се изтормозила за това време.
Много, много стискам палци да се получи този път!!!
Осиновяването в България е изключително трудно ..Особено на бебе.. За съжаление това се е превърнало в поредния черен бизнес..

# 141
Имам много близък мой човек, който осинови бебе на 6 месеца преди около 10г. Без да е на черно по никакъв начин. Съвсем както си му е реда. Чакаха някъде около година. Знам и за други подобни примери.
Не е точно така както казвате.

# 142
"Оххх аз имам над 10 опита. Преди време бях в Надежда, после в Щерев, след това в Турция и на края се върнах в Надежда, при Стаменов съм. Много се чувствам изхабена и...изтощена вече. Освен това миналия месец станах на 46 вече. Така че шанса е все по малък, за това приемам толкова драматично нещата, но.....Никого не съм се отказвала. Просто, нямам ембриони вече, трудно вадим яйцеклетки и е...мъка.
[/quote]

Слънце, а търсили ли сте причина, защо не се случва имплантацията?
 Аз съм малко над 40 също и имам едно раждане преди 18 години, вече голямо момче, но през последните 3 години пробваме с новият ми партньор и имам 4 инсеминации и 2 неуспешни инвитро опита с тествани балансирани ембриони 4ББ. Първият път миналата година върнахме 2 и нищо не стана, сега върнах един защото имах само 1 и пак няма имплантация, но аз мисля, че причината при мен е, че се случва някакво възпаление в матката ми, което не може да излекуваме изглежда, защото пак се появява, а уж беше излекувано с антибиотик и съм почти сигурна, че това е причината за моите неуспехи освен възрастта ми.
Също аз имам повишен инсулин и Инсулиновата ми резистеннтонст HOMA IR е доста висока, въпреки, че я бях тествала и овладяла, но сега пуснах пак след неуспешният ми пореден опит и пак е над нормалните граници. Аз за 4 години опити и стрес, качих 20 килограма и това пак е фактор за трудно имплантиране.
Почнах диета и съм си казала, че до 3 месеца трябва да ги сваля тези килограми , да излекуваме напълно инфекцията в матката на 100% и тогава ще пробвам за 3 път инвитро и май ще е последният.
Бях решила да се отказвам, но ембрионите които правя са здрави и с добро качество и това ми дава надежда, че може би ще има шанс все още за детенце, ако си оправя проблема в матката ми и лошата цитонамазка.
Пожелавам ти успех и най-накрая да е успешен опита ти.

# 143
  • София
Слънце, стискам палци да е успешен този опит. Много добре те разбирам за умората и разочарованието, това е нещо, което скапва почти толкова, колкото и лекарствата, които пием. По-скоро може би трябва да мислите за донорска яйцеклетка. На определена възраст дори да има фоликули, яйцеклетката не е годна и целият цикъл отива по.... За донорски не се чака толкова, освен ако не искаш свежа яйцеклетка, тогава май ще трябват няколко месеца, някъде бях чела - година. Но когато са с добро качество, шансовете са много по-високи. Аз изгубих доста време докато взема решение за донорска яйцеклетка и сега съжалявам, но няма как да върна времето назад. Това решение е трудно, но може би е най-доброто, когато нещата зациклят и явно нещо не става.

При мен нещата вървят нагоре, но изобщо не си позволявам да се радвам, защото с този минал опит само разочарованието ще бъде голямо.

# 144
Момичета безкрай ви благодаря за подкрепата! Не ъм писала до сега в сайта през всичките тези години, с изключение 2023 след неуспеха в Турция. Все си казвах няма да чета, ще мисля само позитивно този път е различен и ще стане. И така ...толкова години, в една въртележка дори не усетих как мина времето. Определено ни казват че качеството не е добро на яйцеклетките, въпреки че започнахме с мъжки фактор. Възпаление сме лекували преди години, плюс хламидии. Това беше още преди опитите, и ж всичко е наред сега. В смисъл резултатите от цитонамазката и микробиологията са добри.  Така или иначе, ще се ориентираме за донорски яйцеклетки. Благодаря ви за всичко, виждам че тук срещам разбиране, защото вие знаете какво е и как преминава човек през всичко това.

# 145
Здравейте,
Трансфера ми беше на 30.05. Теста ми беше назначен за 13.06, но днес си направих, прикачвам резултата. За мен е отрицателен, но лекаря не дава да спирам лекарствата. Иска да ги слагам до петък и да направя пак, защото имало шанс. Моля дайде ми мнение

# 146
На 3-дневни или на 5-дневни? Според мен също няма смисъл, теста е отрицателен.
При мен на три дневни на 12-ти ден ЧХГ беше 200, което значи, че на 10-ти ден е било поне 100.

# 147
  • София
Според мен също е отрицателен, но щом лекарят иска да се застрахова, още няколко дни не са проблем. Моят трансфер също беше на 30-и с две 3-дневни маргаритки.

# 148
На 3-дневни или на 5-дневни? Според мен също няма смисъл, теста е отрицателен.
При мен на три дневни на 12-ти ден ЧХГ беше 200, което значи, че на 10-ти ден е било поне 100.

На 5 дневни. Искаше ми се да спра лекарствата, но явно ще чакам. А според вас дали е имало имплантация или не?

# 149
Според мен е нямало имплантация. За имплантация мисля, че трябва да е над 5.

Общи условия

Активация на акаунт