СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 11 - Седмокласникът е на финала, майката е вече взела-дала....

• 31 138
  • 795
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Чл. 22, ал. 8 (Предишна ал. 7 - ДВ, бр. 78 от 2017 г., в сила от 29.09.2017 г.) Срочната оценка се формира не по-рано от една учебна седмица и не по-късно от два учебни дни преди приключване на съответния учебен срок.
Днес имаме първа срочна оценка, отбелязана в Школо.  Радост в къщи - 6 по музика!?.  Да не вярваш!
Но трябва да си учат  до края - до 27-ми  могат да  се коригират оценките и да отлетят шестиците.

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 13:57 от xxxxxx

# 361
Да и при единия днес е отразена оценка годишна по трудово.. Алелуя  - отличен..

# 362
  • София

В НГДЕК мисля, че няма да оставят никого на поправителен, но, ако е заменена биология, бих се притеснявала. Успех, дано се размине и му пишат 3ки.
Биология и География.. то и по-зле беше, ама ги оправи и Химията, и Физиката.. Благодаря за куража Heart Exl
Искам да го пратя на консултациите в НУИИ, ама как да стане.. няма как да отсъства, докато не покрие тия двойки. И брат му малко си занижи успеха с изходните нива, но поне навреме го махнах от НГДЕК, че и по трудово/рисуване/музика ги бяха зачеластрили с двойки...
Не знам другите майчета как се справяте, но аз съм вдигнала ръце... Тоз рисувателният, ако не изкласи ще види художествената през крив макарон...
За биологията не знам, но за географията не вярвам да остави дете на поправка. Междувпрочем мисля, че ще го пуснат. Моята по физика и география няма оценки за оформяне. Тази седмица ще е борбата.

# 363
Ох, това с активизирането в последния момент ми звучи голяма гавра...или искат малко да ги "строят", ама в последния момент е неуместно, според мен. Дано всичко се размине леко, че няма нужда от допълнителен стрес, но...
Нашата госпожа по МАТ ги е оформила, но им е казала, че е още рано да нанесе оценките.
 gadamer, поздравления и за твоята девойка.
Изобщо- късмет на зрелостниците напред в живота!

# 364

За биологията не знам, но за географията не вярвам да остави дете на поправка. Междувпрочем мисля, че ще го пуснат. Моята по физика и география няма оценки за оформяне. Тази седмица ще е борбата.

Изобщо не съдя преподавателите, познавам си нищоправеца.... поне да си поддържаше тетрадките и да пишеше домашни.. Направо ме е срам. Ако трябва да съм честна и съм му преподавател ще то тормозя до последно.. интересното е, че не забелязвам някак притеснение у него.. Никога не е бил ученолюбив, но тая година надмина себе си.. Тоя път обаче съм се зарекла, че ако брат му влезе в читаво училище, другият няма да влезе по заслуга "близнак"...  Направих огромна грешка след 4-ти клас, но кой може да предположи Sad

# 365
Моята, вярна на традицията, закрепи на тънък косъм шестицата по бел. Госпожата им е казала, че повече няма да ги изпитва, освен по желание, няма да правят повече контролни, още не мога да повярвам, че се промуши. Толкова чак ми е трудно да повярвам, че няма да се успокоя, докато не я видя таз шестица с очите си черно на бяло. Иначе по другите предмети си я гонят да я изпитват, но навсякъде е с две и повече оценки и ще и хванат цървулите, да закръгляват надолу, имат моето позволение, все ми е едно колко ще и пишат по география или история, или биология. По предметите, които ни интересуват, мат, бел, физика, рисуване и КМИТ се постара, детето, не мога да отрека

# 366
Изобщо не съдя преподавателите, познавам си нищоправеца.... поне да си поддържаше тетрадките и да пишеше домашни.. Направо ме е срам. Ако трябва да съм честна и съм му преподавател ще то тормозя до последно.. интересното е, че не забелязвам някак притеснение у него.. Никога не е бил ученолюбив, но тая година надмина себе си.. Тоя път обаче съм се зарекла, че ако брат му влезе в читаво училище, другият няма да влезе по заслуга "близнак"...  Направих огромна грешка след 4-ти клас, но кой може да предположи Sad

Виж по тези предмети да си попълни учебните тетрадки, колкото му е възможно. Поне за старание трябва да го стимулират.

# 367
Виж по тези предмети да си попълни учебните тетрадки, колкото му е възможно. Поне за старание трябва да го стимулират.
Хич не вдява... това им набивам в канчетата от първи клас.. може всичко да е, но тетрадките да са ви изрядни.. е.. на кученцето да го бях казала, може би щеше да го изпълни вече и да има тетрадка по "мамамрънкалото".
С триста зора кандиса да ходи на курсове по рисуване.. с триста и то сега края на втори срок.
Иначе другият младеж се справи добре, като гледам ще може да се пребори за отличен по БЕЛ, по математика е за петица с триста зора..  по немски петица, абе можеше и повече, но и той не е от най-учещите.
Не знам какво ще направи на изпитите. Ходи на курсове, прави пробни, добре е сравнително. Много ме влудява тая неизвестност.... На него му хареса училището, в което го преместих. Вярно - квартално, но пък с готин екип преподаватели, добра база. За да остане там ще му стигне бала според мен. Имат специалност, която му  харесва. Но нищоправеца .. в чудо съм там.

# 368
Това с тетрадките при нас беше страшна мъка още от първи клас. Учебните тетрадки никога не се попълваха, освен тези по бел, защото крещях.  Освен, че не се попълват, ами се и губят.  По история миналата година имаше заплаха, че ако не донесе тетрадката попълнена, щяла да я остави на поправителен и аз попълвах разни пълни щуротии, за да спася положението. После на 14 юни миналата година ми се тропоса по ЧП тетрадката със същия аргумент, но не се мръднах пръста и пак завърши. Дано в гимназията се приключи вече с тези учебни тетрадки.
Иначе учи детето, чете си уроците, но това с тетрадките явно и е досадно и не пипа

# 369
Това с тетрадките при нас беше страшна мъка още от първи клас. ....
Ох милата, и аз попълвах така по немски няколко реда с непонятни на мен думи, че положението беше много изтървано... Губят се тетрадки и учебници изчезват. Проблемът е в нашите глави, на малките калпазани хич им не е, за нашите тревоги. Викингът, ако не влезе и в художествената, ще се видя в приключение. Рисува страхотно, но е адски инат и търтей..

# 370
В кое училище се случва това?
[/quote]

Няма значение кое е училището - сравнително добро, централно.
Познавам учителите и съм с добри впечатления от тях. Просто нещо им стана в последните две-три седмици и хвърчат масово кофти оценки.
Здраве да е! За сега по предметите, които ни вълнуват е ок. Дано устиска до края.

# 371
Има няколко училища в София, които имат паралелки с рисуване, не само чисто художествените. Пробвайте и в тях, щом там му е силата

# 372
Има няколко училища в София, които имат паралелки с рисуване, не само чисто художествените. Пробвайте и в тях, щом там му е силата
Да, записах го за националния изпит по рисуване. Притеснявам се с тези двойки, да не остане на поправка, че там вече нещата с кандидатстването ще е мъка. В повечето такива училища се приема с бал.. той по БЕЛ  е с тройка, по математика има шанс за четворка, не знам на базата, на чия древна магия се случва това. Мислила съм варианта и за каменоделското в Кунино.. но ми се струва много суров вариант. Не, че не го заслужава... но не искам да обвързвам образованието с наказателни форми.

# 373
Свекър ми е завършил това училище преди 50-тина години. Често говори за него и определено не го приема като наказание. Кой знае къде ти е хвърлен късмета.
Аз оставам с впечатлението, че по-ученолюбивия близнак е в друго училище, а рисуващият в НГДЕК, така ли?

# 374
Свекър ми е завършил това училище преди 50-тина години. Често говори за него и определено не го приема като наказание. Кой знае къде ти е хвърлен късмета.
Аз оставам с впечатлението, че по-ученолюбивия близнак е в друго училище, а рисуващият в НГДЕК, така ли?
Да, ученолюбивият бе причината да им се случи НГДЕК, но момчетата не се повлияха добре един от друг. Преди това бяха в отделни паралелки. Отделно постоянната смяна на учители натовари и децата и мен.. след всяка смяна трябваше да влизам в обяснителен режим, колко са индивидуални и различни. Края на миналата година ми падна пердето след някаква двойка по рисуване и хванах учещия и го махнах (след стабилно обсъждане на казуса, защото нещата бяха станали трагични по почти всички предмети, а не е като да не му знам възможностите)... Много добре му се отрази промяната. На брат му също.

Общи условия

Активация на акаунт