Домакини 92 - лято, лято

• 29 730
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Да, така е , Мария,поуспокоих се. Разчитам, че е добър професионалист лекарят ѝ и мисля да се кротна.
И от запекът се е сдобила с хемороиди....Абе красота.

# 241
  • при късмета
Честита да си, Вале, сега се успокой и си празнувай!
Смърфи, и аз правя мусака от тиквички като Мария. Ама рядко, че началството само сурови ги яде, сготвени не пипа
Мултикукъра няма функция под налягане. Ама ще опра до него така или иначе за седмица другия месец.
Днес нищо не свърших, освен, че изчистих пода и направих едни пълнени чушки. И утре е ден, другото не ми е спешно

# 242
Вале, дишай сега спокойно! Неприятно е, ама нищо страшно!

Мария, аз кубчетата тиквички ги посолих оставих за половин час да си пуснат водата. После в тавата на фурната с малко зехтин на грил функция да се запечат. Накрая ги обърках със запържената кайма със зеленчуците и накрая заливката от сметана, яйца и някакъв кашкавал, който намерих в хладилника. Луда работа...

Ама се получи страшно вкусна и няма излишна течност от тиквичките:

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 11:43 от Смърфиетка

# 243
Вале весел празник! Ето и с Мими нещата ще се подредят.
Смърфиетка това не ми беше хрумвало, благодаря за идеята.
Славчето да драсне да не я мисля.
 Утре  съм на обучение а задачи имам за следващите две седмици, които трябва в два- три дни да свърша. Да видим ще ми се получи ли.

# 244
  • София
За тиквички да знаете какво е хит в момента в Италия. Едната дъщеря ми прати рецептата и момчетата си облизаха пръстите.
Тиквички на кръгчета се осоляват, слага се черен пипер, зехтин, обилно галета, пармиджано и мента. В намазнена тавичка се реди хубав пласт тиквички, отгоре се слага моцарела или друго сирене и се покрива пак с пласт тиквички. Отгоре може да се наръси още пармиджано и галета. Завършва се със зехтин. Пече се около 20-25 Мин. на 200 градуса с вентилатор.
Невероятно вкусно е. Може да се яде без да се топли в жегите. Само дето е доста калорично.

# 245
Аз не трябва да ям въглехидрати, но това звучи много вккусно.

# 246
Добро утро!
  Валке , и оттатък честитих, ама гледам и тук си черпила. Здраве и спокойствие ти желая! Изгони тия бръмбари от главата си и се радвай на богатството, което имаш!
   Аз гледам дребоса, че много кашля.Ходя и тях и тя решава къде да прекараме деня. Подозирам,че и днес ще иска да дойдем в нас, заради дядо си. Луда е по него. Ама толкоз много кашляше вчера,че не можа да спи на обяд.Да видим днес.
    Пия кафе на терасата и е доста прохладно, засега.Знам, че няма да е същото през деня.

# 247
Добро утро!
Марулетка, в повечето случаи децата кашлят от секрети в носа, ама ти две деца си отгледала и това го знаеш много добре. Wink

# 248
  • София
Добро утро!
Аз се надявам малко да разхлади утре, както обещават, че в тая жега не мога да спя, а момчетата се събуждат вир вода.
Аз снощи си потъмних косата и сега още не мога да се възприема. Чакам да видя утре какво ще каже съпругът ми, но се надявам бързо да се отмие. Явно русото си е моето.
Сега пия студен чай и оставих кучетата да потичат по плажа.
Желая ви хубав ден с тази гледка:

# 249
Мари, знам.Но няма такива. А и аз следвам стриктно инструкциите на родителите, никакви волни програми. Казали са какво да давам, кога и как, какво да наблюдавам.Дори ги моля да ми запишат на лист, че забравям.
   При нас нощите все още са хладни. Денем климатици.Аз лично и нощем спя на климатик, ако ми е жега,  иначе на следващия ден съм извън годност за каквото  и да е/ако не се наспя/

# 250
Еее, страхотна гледка. Сега остава Ма Ко да сервира и кафето.

# 251
  • при късмета
Добро утро!

Благодаря за гледката!
марулетка, да се  оправя бързо Кати. Много добре правиш с инструкциите
Джейми, успех със задачите
Аз изобщо нямам проблем с жегата. Поне имам угодия, а не топло ми е, студено ми е Joy Голяма кеф е по улиците следобед, като няма никой

# 252
ААА, Макич, ще съм и свекърва като по учебник.Да е живот и здраве.Тя щерката яко ме тренира сега , нищо че е дъщеря.

# 253
  • София
Айде на кафето!

# 254
Ранно пиле рано пее! Мерси за кафето !

Общи условия

Активация на акаунт