Домакини 92 - лято, лято

• 30 126
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Тагвам се веднага. Със сестра ми сме на един спа хотел до Казанлък с минерална вода и си киснем кръстчетата в басейните. 😉

# 466
Забавлявайте се, Смърфи! Време е да ви пожелая и "Наздраве"!

# 467
  • тук и там
Кингс Вали?И ние бяхме там по Великден,но на нас ни е близо.Препоръчвам ресторанта до  хотела.Забравих му името,май "Софра" беше,минава се от двора на хотела директно там,много е вкусно всичко,препоръчвам с две ръце.

# 468
Кайсия, да, в него сме. Имаме платена вечеря към пакета, но може да пробваме утре. Благодаря за препоръката!

# 469
  • София
Хайде на кафе и още нещо:

# 470
  • София
Добро утро!

Валенце,как не те е срам рано сутрин да показваш това нещо!

Смърфи, много е хубаво в Кингс Вали! Забавлявайте се. Ние ходим там, когато ходим да летим на летището в Овощник. Съпругът ми лети, де. И съпругът на братовчедката. Аз се качвам да гледам гледката.
Ако времето ви позволи и ако обичате да обикаляте, там има страхотни места за разглеждане.

Моите изследвания ги видях ей сега. Нещо не ми харесват. Уж съм цяло лято на слънце и въздух и пак Вит.Д ми го няма никакъв и желязото пак е паднало. Почвам добавки, че вече не знам как да се боря.

Вчера след фризьора се спретнах да сготвя най-накрая, че момчетата лесно минаваха с риба и диня, но мъж и голямо момиче не минават така лесно. Правих ориз с гъби и домати. Следващо готвене в събота обаче чак, за да подготвя нещо за големите ми дечица и да посрещна зетьовете по традиция с пържоли, кекс и баница. Simple Smile

Май тая сутрин съм гладна, че само за храна мисля. Оставих всички да поспят и се разхождам с кучетата, но ще ида да си взема този път по изключение и кафенце, а може и да хапна някоя кифла. Не съм си взимала от поне 2 г. Ще разваля режима.

Лек и слънчев ден на всички!

# 471
Добро утро! Веднага вземам кафе и пийз кейк, Вале, ти каква си!!!!
   Аз не ги мисля пак толкоз сина и гаджето,пак камерите да гледам.Чисто пожелателно да им е хубаво времето го казах.
   Кати вчера беше в отвратително настроение, цял ден реве за глупости. И не иска да се преоблече, а да ходи с една рокля с гол гръб, та имахме драми. Днес била дошла послушната Кати. Да видим. Иначе ще чистим, ще готвим , трябва да намеря на ММ един официален панталон, че сме на сватба в петък, пералня, гладене, Абе забавления.
  Спокоен ден ви желая!

# 472
  • София
Марулетка, хубаво ще им е. Даже и да вали утре и в четвъртък, при нас дъждът минава бързо, пък и млади хора на море винаги изкарват хубаво, независимо от времето.
Ще водите ли Кати на сватбата?

Аз, вместо кифла, ядох баница. Сега ми е лошо и тежко. От години избягвам разни храни, ама сега направо ми беше прималяло за нещо вредно и мазно.
При нас днес морето е тепсия и от сега е слънчево, но е приятно и се надявам да е подходящо за плаж през целия ден.
Не знам дали ви писах, че щерката почна да поработва и тук. Помага в кафенето на съседите. Ходи по обяд за 4 часа. То е на самообслужване, но тя събира чаши, бутилки, чинийки, зарежда миялната, гледа да има студени напитки във фризера, наглежда сандвич-пресата и каквото кажат собствениците. Понеже има приятели, които също имат жилища по морето, вече идваха да я видят някои от тях и така увеличават оборота на съседите и всички са доволни, защото те печелят, тя се забавлява с приятели, че даже и пари ще получи за това, а и сутрин и вечер е свободна.

# 473
  • при късмета
Добро утро!
Вале, страхотно кафе
марулетка, послушната Кати днес ще компенсира. Младежите не ги мисли
Фивър, като ти е ниско желязото е нормално да ти се яде тестено. Майка преди години, преди да оперират миомата, правеше огромни кръвоизливи и се въртеше в затворен кръг, не можеха да я оперират. Никой анестезиолог не искаше да слага упойка при тези показатели, а инжекциите всеки ден не задържаха желязото в организма. На края, един билкар ѝ каза да яде ябълки с пирони. Набучва една ябълка сутрин и една вечер. На другата сутрин тази от предишната я изяжда и слага пироните в друга, вечерта също. Ябълката е силна киселина и разяжда пирона, като задържа желязото в себе си. За седмица вдигна показателите в пъти повече от инжекциите, които бяха изключително болезнени, заради вит. Б, с които се слагаха, че и ги задържа, колкото да я оперират. Но е много важно пироните да са железни, а не стоманени.
Смърфи, хубаво изкарване. Да мине другата седмица и ще мисля къде и ние да мръднем за малко. Комплекса изглежда добре

Който искаше лошо време, моля да дойде да си го прибере, докато моля любезно. Съсипва ме

# 474
Ооо,Фийвър, Кати с нас на сватба ,не. Не се познаваме още с теб добре, но аз не съм от бабите, които посвещават живота си на внуците. Сега я гледам, защото градината не работи, друга алтернатива няма. Когато имат нужда, помагаме, но винаги е първо с уговорка да не нарушаваме своите планове. Млади сме още, на 51, изучихме децата, сега ни е времето да живеем.Сватбата е на дъщерята на мои приятели, Кати няма място там. А и аз не искам да се съобразявам с детски капризи, а да купонясвам. Вечер след работа си я вземат, спи у тях и сутрин ни я карат. Или аз ходя у тях, но в момента съм без кола, а те живеят в едно близко село.
   Та , с две думи, в общи линии, който си има деца , да си ги гледа .Тук ме знаят, че обожаваме внучката, помагаме , но всичко е в определени граници. С децата ми е същото - работят от малки, самоиздържат се , ние каним на обяд или вечеря.Толкоз.
    Мако, хладинка искам аз,че загивам в тия жеги.Съгладна съм софийската да я пратиш при нас .Макар че, сега е супер.

# 475
Вале, Вале, какво направи още от рано сутринта с това кафе, с тоя чийзкейк? Ти, сърце имаш ли? Да напомня, че ако има форумна среща, ще бъде на твоя територия.
При нас се изваля, сега е доста студено.
Фивър, с такова спокойствие пишеш за ежедневието ви... Много добре ми
действаш.
Ма Ко, надявам се да запомня, че пироните трябва да са железни.
Марулетка, панталонът да се пробва предварително, че да не се окаже тесен.

# 476
  • София
Ма ко, накрая и с пирони ще пробвам. Какво ли не правя от години. Аз съм с анемия от дете. Имам проблем с желязото, с вит.Б и с вит. Д, а и многото бременности съвсем си казаха думата, пък и сега влизам в менопаузата и получавам големи кръвоизливи, та съвсем тежко е положението. Правят ми периодични вливки с желязо. Но поне спрях да се стряскам, че в началото беше много плашещо преди около 2 години. Изкарах си акъла, а най-малкият беще още малък и реших, че ще го оставям сирак. Надявам се още малко и да приключи този период, а после да нямам подобни проблеми, когато пак стана девойка. Wink

Марулетка, явно сме на един акъл с теб по отношение на децата и внуците. Радвам се, че не съм само аз от лудите майки, които тормозят горките си деца от рано да са самостоятелни, а после сами да си гледат техните деца.
И аз обожавам моята внучка, но и покрай малките деца хем нямам много време да помагам, хем са далеч. Ходила съм няколко пъти за по седмица при нужда и по времето, когато те идват съм като залепена с Лия, но иначе всеки да се спасява.

Мариат, аз самата открих нуждата от спокойствие и забавяне преди 5-6 години и сама работя върху себе си, за да балансирам. Преди това имах едни 20-25 години, когато гонехме със съпруга ми много планове, цели, мечти и бяхме постоянно на педал. Сега даже не мога да повярвам как съм минала чисто физически през цялото напрежение. Може би това, че двамата сме тандем и сме били винаги рамо до рамо ме е държало. И децата. Сега вече си търся сама тишината, спокойствието и това всичко да се случва полека.

# 477
Той си е негов панталона, ама аз не помня къде го прибрах. Намерих го де, пробван е вече

# 478
  • тук и там
Ма ко,ще взема да пробвам и аз това с пироните.Благодаря за споделеното.И аз съм с ниско желязо (и вит.Д).
Хапчетата много зле ми се отразяват ,пробвала съм  ужасно много,всички ми докарват зверска констипация и ги спирам и нищо не пия.

# 479
  • при късмета
Имайте предвид, че не трябва да се приема по този начин дълго време. Ужасно концентрирано става желязото в ябълката. Пироните след десетина дни бяха станали тънки, като карфици, киселината от ябълката ги беше буквално оглозгала, а така остават в нея. И пак да напомня, отивата в железария, която работи отдавна или поне продавача да е отдавна. Като поискате пирони ще ви попитат за размер, ама вас това не ви интересува, а материала им. Повечето сега са стоманени, а не железни, макар, че никаква работа не вършат по предназначение, ама това е друг въпрос
На майка ѝ трябваше нещо екстремно тогава, защото беше със желязо 10 в изследванията. Правилно прочетохте, само 10. Тези от лабораторията я върнаха, защото помислиха, че има грешка и ако шефа им види какви резултати са изкарали, ще ги уволни, а и тя с тези показатели не може да е в съзнание. Ама повторното изследване показа почти същото, направо ги уби. Такива кръвоизливи правеше заради миомата, че не е за вярване. И затворен кръг, не може да вдигне желязото и със завишени дози на инжекции заради кръвоизливите, операция трябва, а не може да направи операцията пак заради кръвоизливите е ниските показатели и нямаше анестезиолог, който да си сложи главата в торбата и и хирург, които да я упоят и отворят при тези показатели. Като каза на личната как е вдигнала показателите, защото тя не знаеше какво друго да изпише, освен инжекции, се хвана за главата Joy
Събрах багажа на Шефа, сега излизам малко на разходка, че имам уговорка. Показа се малко слънце, иначе от вчера си е направо студено, не хладно. Щом оставих чехлите и си обух затворените обувки

Общи условия

Активация на акаунт