Домакини 92 - лято, лято

• 30 122
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Фийвър, аз също съм с анемия. Ама не е желязодефицитна. Таласемия. Желязото ми е над 50. Правя всякакви опити да го смъкна, защото натоварва всички органи. Та, от там знам, че витамин С е витамин, който задържа желязото в организма. В никакъв случай не го пия и ми е забранен, както и наблягам на кафето, защото е хелатор на желязото. Тоест, казвам ти да пиеш С и да не пиеш кафе Grinning
Ей с тоя витамин Д за два месеца влязох в норма, че и отгоре. Ама и с прием на витамин К2.

А ако имаш проблеми с витамини от групата В, вероятно може да нямаш ензими, които помагат за усвояването му. Потърси метилирани форми.
Ето този Б комплекс ми свърши много добра работа.

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 15:56 от Tortilla Flat

# 481
  • София/Севлиево
Мако,прати малко хлад насам.Днес е само 32-3 градуса,но щом си покажа носът навън и цялата се обливам в пот все едно някой ме е полял с кофа вода(досега не ми се е случвало)...
Осветихме си къщичката.Тя свекървата отдавна искаше,но ММ все не даваше,че били глупости.Ама пък и аз исках и днес попа, който ни е кръщавал всички,дойде и я освети.
Моят витамин Д също е нисък и от инвитро темите помня,че спреят Бетер Ю се усвоява най-добре,та от него си пръскам(има и витамин К вътре).Но пък желязо и хемоглобин са ми ок.Б12 ми е в скрит дефицит,може би есента ще взема едно шишенце със смучещи таблетки малко да го вдигна.

# 482
  • София
Тортила, благодаря! Аз пия вит. С, а кафе пия сигурно 1-2 пъти в месеца и то слабо и с мляко. Дори по-рядко. Ще видя дали тук ги има тези витамини. Иначе аз пия Вигантол, периодично си правя инжекции с Б12, вливки с желязо. И го поддържам около 40 при долна референтна граница 120 в лабораторията, където се следя. Когато вдигна над 60 направо давам банкет. Стигала съм до 30 след кръвоизлив и не бях на тоя свят просто.
Ели, на мен вит. К ми е забранен, защото съм с по-гъста кръв и ми бяха казали да го избягвам.
Ама да не се оплаквам, защото с годините съм свикнала и отдавна не ми пречи физически. Навремето в пубертета беше страшно, но после тялото ми си прие нещата за нормални. Ама сега кръвоизливите ми объркаха баланса, но все по-редки стават, та се надявам да останат скоро назад.

Днес съм доволна от плажа. Даже останах и следобед, понеже таткото прибра младежите да поспят. Друго е с другарче наоколо. Аз останах да си гледам сериала и продължавам да се зарибявам. Втори сезон не е толкова страшен, а и любимата ми двойка се събраха. Даже се оказа, че и в живота са двойка и съм доволна.

# 483
Тези мерни единици са ми чужди. В лабораторията където правя изследванията реф. ст-сти са за горна граница за мъже-28.
Има разлика от витамин К1 и К2. Приемът на вит. Д без К2 може да доведе до калцификация в артериите. И аз имам проблем със сгъстена кръв,  но "светилото" Сигридов ми каза задължително с К2.
Дано ти минат по-бързо тези проблеми с кръвоизливите.
Най-накрая приключих с дворната работа и след два дена отиваме пак до морето. Разбрах, че докато ме е нямало там са ме избрали за нещо като домоуправител. Без да ме питат. Ама съм свикнала с тази длъжност. И в София съм вечният домоуправител от години. То, къде домакиня, къде домоуправител. Все е грижа.

# 484
  • София/Севлиево
Моят спрей е точно с К2,има и детски такъв,него на малкия пръскам.Иначе и аз съм с тромбофилия и по-гъста кръв.

# 485
Интересна тема сте захванали. Не съм правила изследвания, но диетоложката препоръча витамини Билкова кръв. Реших че и на дребното, което яде 5 неща и почти никакви плодове и зеленчуци та семейно си ги пием.
Tortilla Flat никак не я обичам тази длъжност. Иначе да не забравя много красив и подреден е двора.

# 486
  • при късмета
Добро утро!

Я, колко рано се излюпих. Допивам си кафето и ще изпращам началството.

# 487
Дали съм закъсняла за кафето? Изглежда много апетитно!
На работа съм, времето е прохладно и съм доволна.
Хубав ден, момичета!

# 488
  • София
Ето ме и мен.
Днес уж щеше да вали при нас. Засега няма изгледи, но е облачно, духа много силно и имаме вълни. Явно пак ще изпуснем плажа.
Разходихме се до кея. Интересното беше, че се беше събрала бреговата охрана. Не съм се приближавала обаче, но ми стана странно. Може би е свързано с прогнозата за времето или просто са си предавали смяната.
Аз вчера си купих Билкова кръв. Препоръчаха ми нея да пия известно време.
Сега ще изгледам още 1 серия от моя сериал и ще се разходим наоколо. Сетих се, че искам смокини и ще гледам да купя за следобед. Съпругът ми и момчетата мислят да идат до свекърите ми днес на обяд, а аз мисля да изгладя нашите тоалети за венчавката и да ги прибера готови в гардероба, че в следващите дни няма да има кога, пък в последния момент надали ще остане време.
Остават само 2 дни до събота. Вече не мога дори да спя от нетърпение да нагушкам момичетата ми.

Лек и спокоен ден на всички!

# 489
  • при късмета
Добро утро!

Започвам с поредните багажи. Започва да ми омръзва. Изобщо, днес май съм станала с дупето нагоре. Или е от възрастта и започват разни симптоми Joy
Гушки на всички Hug

# 490
Приемам кафето и ви пожелавам страхотен ден!
При нас няма слънце и този факт много ме радва.
Ма Ко, мен ме дразни багажа след връщане у дома и безбройните перални, които предстоят.

# 491
ма ко за вилата ли?
Днес не ми е ден. Първо се оказа че снощи съм забравила помпата и съм поливала 9 часа.
Опитвам се да си включа компютъра преди малко и ни звук ни стон. За сърцебиенето което изживях няма да пиша.
От седмица детето е с нов компютър и старият му ( от миналата година) е при мен, та седмица прехвърлям от моя на новия мой и трия от стария... Та си представете.
 Вече веднъж го преживях  това януари 2020  да загубя трупани 5 г материали та просто не сърцебиене...
Та изключихме всичко, оказа се че удължителят е дал дефект. Направо го изхвърлих.
Сготвих една супа топчета. За утре едни чушки с кайма съм решила, диетоложката даде старт на не толкова стриктен калориен дефицит та сега обмислям менюто за следващата седмица.
Щях да забравя кафето

# 492
  • при късмета
Да, Джейми, багажа е за вилата. Остави дрехите, лесни са, ама не свикнах с кукъра, печка още няма щото се размотаваме, не за друго, с храната е тегаво. Кое готово, кое ще се прави на барбекюто, да не говорим за салати, гарнитури и мезета, че не е като в София да претичаш до магазина, ми до Своге трябва да ходиш. Аз ще си идвам де, но те да не губят време, да се свърши колкото може повече работа за другата седмица.
А прането след връщане, няма как да се размине.
Да речем, че съм готова, остава ми пода вкъщи да измия и се надявам като няма никой, да не се налага като се върна да го чистя или поне не веднага.

# 493
Добро утро!

# 494
  • при късмета
Добро утро!

Тъкмо идвах с домовата книга.
Аз снощи се прибрах и следобяд се връщам обратно на вилата. Голям зор е при комшията.
Да ви подсетя, че довечера и утре вечер е пика на звездопада. Поне имаме гледка от там.
Допих си кафето, отивам до майка да полея цветята, малко пазар, връщам се за багажа и изчезвам.
Да идвате на отчет Hug

Общи условия

Активация на акаунт