Домакини 92 - лято, лято

• 29 943
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • при късмета
Добро утро!
Мерси за кафето!
Вале, Hug
Момичета, бавно лятото си отива.
Хич не е бавно мен, ако питаш
Днес станах в по-нормално време, да взема и да свърша нещо, няма да е лошо
Гушки на всички Hug

# 601
  • София
Добро утро!
При нас също захладня.
Даже мислим през следващия уикенд да се качим до горския ни апартамент, но братовчедка ми вече са там и каза, че температурите стигат максимум 21 градуса, а нощем пада под 10.
За съжаление, остават само 2 дни да сме всички заедно и децата тръгват в петък следобед, ние в понеделник сутрин.
Сега ще закусваме в почти обедно време палачинки. Поискаха татко им да им направи, че той е експертът по мятането и надвиването им. Станал е още в 6 часа, че за толкова много хора си беше голям труд,но след малко сядаме да хапнем.
Хубав и слънчев ден на всички!

# 602
Еха, Валка, славни времена я чакат Мими! Всичко ще бъде наред!

# 603
Ох, кафе, а споменахте и палачинки... Какво друго му трябва на един гладен човек? Аз съм на работа и след малко в обедната почивка ще отида да си купя чугунен тиган от Билла.
Хубав ден от мен!

# 604
Fever Ray направо си го представих мъжа ти. Голямо мятане е било. Моят е специалист по палачинките и преди като правеше за 4 човека му отнемаше няколко часа. Сега му правя за 2 минути две от неговите.
Купихме на дребното дето е глава по+високо от всички маратонки и горница само това си хареса. Отиваме при личната за направление за очен и ако успеем днес да минем ще е добре. Ако не утре. И на работа се отбих за 20 минути,но отново ще трябва да ходя та ще го съчетая с очната клиника.

# 605
  • при късмета
Добро утро!

Уж съм вкъщи, а за палачинки все не достига време.
Ще взимам краставички днес и утре на вилата майка и Шефа ще се забавляват. Аз ще претичвам на единия и другия обект, че и при съседа има още малко. Уж съм ОТК, ама на общ работник са ме обърнали Joy
И храната трябва да приготвя, че ще сме повече хора и от довечера. И дървата вероятно са ни пристигнали и с тях трябва да се занимаваме.
Ставам, че няма да ми стигне времето днес.
Гушки на всички Hug

# 606
Приеми го за фитнес, Ма Ко! Виж, за краставичките завидях. Тази година едва ли ще правя. Не мога да затварям буркани, а само такива на винт. Уви, за тези буркани все не мога да наглася дозата на подправки, оцет и стават безвкусни.
Хубав ден, момичета!

# 607
  • при късмета
И аз ползвам само буркани на винт. Оцет пак слагам до резката. Валето се смя вчера с мен, че я питах слага ли се захар, че бях забравила. Оцета се слагал първо, а аз, по навик от фиксовете слагам първо зеленчуците, а после оцет, черен пипер, сол и захар и допълвам с вода. Обаче пък станаха много хубаво миналата година по тази технология, та смятам и сега да я спазвам. Една приятелка беше на мероприятието, и за нея сложихме, ама малко, че не ядали толкова, съжаляваше после, по-бързо ѝ заминаха отколкото мислеше. На мен 10 кг. не ми стигнаха, у нас много вървят.
Ще взимам Шефа за пазара, че носи повече от мен вече и го чакам да се натутка да излезем

# 608
Имаш ли някакви пропорции, които спазваш?
Ние с ММ много ги хапваме, но ако не намеря мерки няма да правя.

# 609
Давам ви моята рецепта за краставички, люти чушки и камби. Универсална от моята баба.
0,9 л вода, 0, 2 л оцет 40 гр.едра сол и 40 гр. захар. Завира и после в напълнени буркани се налива. Затварям и варя 5 минути.
Тя дозата е с 9 л вода ама нямам такива количества зеленчуци. Правя си една доза каквото остане в бутилка в хладилника може и седми и да стои. Вчера направих три буркана краставички, днес набрах за един и утре като ги обера ще ги направя.

# 610
  • при късмета
Не, са точни Мари. По буркана се водя за оцета (пак казвам, че слагам първо лука и краставичките и тогава оцета), лъжица сол, чаена захар (тази мярка я бях забравила, консултирах се с Валето), зърна черен пипер, колкото хвана и копър на цвят, колкото ми дойде. Слагам и цвят и дебели дръжки, те са само за аромат. Доливам вода до горната резка и затварям бурканите. После стерилизирам м/у 3 и 5 минути само.
Взех много хубави, дребни и твърди краставички. Много е важно какви са, това съм го установила отдавна. Предпочитам да взема в началото, като са по-здрави, макар и по-скъпо, защото няма фира или е много малко. Като чакаш последните, евтини, хем са по-големи, хем по-меки, хем фирата е повече. Затова гледам да ги сложа като излязат първите
И каймата взех, отивам да приготвя кюфтетата за бургерите, да са готови и те

# 611
Джейми, много интересна топла марината за кисели краставички. Тази година ако направя ще заложа на нея, за да я пробвам.

# 612
  • София
Привет от мен!

Аз за марината винаги слагам равно количество оцет и вода, но ние си хапваме кисело.

Заминах вчера големите дъщери. Чухме се преди малко. Преполовили са пътя с почивки. Лийчето е плакала за баба, но и аз си поплаках за нея. Хубавото е, че след 10 дни пак ще се видим за малко.
Изпратих момчетата с татко им на плаж, за да измия, изпера и прибера някои неща, които остават тук за другото лято. Каката е предпоследен ден на работа и утре ще си получи заплатата. И в понеделник сутрин рано-рано ще пътуваме, за да може съпругът ми да е навреме за една среща с нов клиент. Аз пък ще оправя багажа и от вторник сме по магазините за училищни неща.

Хубав уикенд на всички!

# 613
Привет, аз бачкам.Снощи " издадох "Кати на родителите, от понеделник, стискам палци, на градинка.Аз най-после на работа. Почва и театралния сезон,разни събития, на приятелка у предстои да представя стихосбирка , за мен кеф! Стига ми толкоз висене у дома , игра с кукли, кибичене по паркове и детски площадки.И от понеделник почвам английски.
  Довечера сме на купон по случай РД на приятел, утре щеркинса ще ми носи рози да садим в моя двор.

# 614
  • при късмета
Добро утро!

Фивър, предполагам всички са доволни от почивката
марулетка, толкова бързо растат, че скоро и Кати ще забрави за кукли. Пораснаха ни децата в темата, някой да се погрижи да се радваме на бебе Joy
За розите, ако са на корен вече, няма проблем да се пренесат и сега. Ако обаче залагате резници е малко раничко. На мен и в жеги ми се хванаха 2, но докато е топло не трябва да се покриват. Ще се опекат.
Сложиха краставичките майка и Шефа, ние като всяка седмица, почти довършихме при съседа. Този път времето ни спря. Но пак напреднахме де. Сега трябва да разпределям буркани по шкафове и мазе. Трябва и да се готви, трябва и на Шефа да се взимат разни работи. Не обичам да свършва лятото
Гушки на всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт