Домакини 92 - лято, лято

• 25 474
  • 727
  •   1
Отговори
# 705
  • при късмета
Добро утро!
Благодаря ви!

Фивър, и вие със сестра ти да сте живи и здрави!
Допивам си кафето и ставам да наливам вода, че майка ме събуди с новината  че нямало да има до следобед. А още не съм измислила какво ще готвя.

# 706
Кафето от Ма Ко, канелената кифличка от Фивър и денят ще е песен!
Фивър, честити бъдете ти и сестра ти!
При нас захладня- днес съм с панталони почти до глезените и сако. С нетърпение чакам да стане 13- 14 часа, че да се постоплим.
Хубаво да ви е!

# 707
  • при късмета
Добро утро!

Още съм от телефона и е голям зор.
На вилата направихме коминоотвода и друго спешно няма. И с дървата се оправихме, че доста студено си става вече вечер.
Тръгваме с Шефа по изследвания, да си завери здравната книжка.
Гушки на всички, хайде на отчет какви ги вършите Hug

# 708
  • София
Привет, приятелки!
Аз съм в депресия.
През почивните дни пратих момчетата с баща им на вилата и подреждах стаята на Биляна. Трябва да разчистя всичко и ми се къса сърцето. Много рвв изревах. Вече почвам да осъзнавам, че и тя пое по пътя си и няма връщане и ми е много мъчно.
Иначе сега излязох с кучетата да походя в парка и да си изпразня мислите. После ще пия кафе с братовчедка ми, че на нея ѝ свършва болничния и от утре е на работа. Време е да задвижим работния ми проект, но надали ще хванем този ски сезон.
Момчетата са на училище и на градина. Съпругът ми слезе в кантората, че с брат му имат днес много работа. И така.
Ще си проветря главата и ще пробвам следобед да ида да поплувам.
Чудя се какво да сготвя. Мислех за спагети с кюфтенца, но то е за веднъж, а аз искам да има и за утре, че утре трябва да ходя да търся дебели одеяла. Не знам дали вече са пуснали. Има един магазин на пл. Македония с истински вълнени одеяла, че за горското ни жилище вече гледах очакване за температури през нощта около 4-5 градуса, а е време да почнем да ходим натам през уикендите, за да сме на чист въздух.
Надявам се да ми се размине депресивното състояние бързо.

Желая ви слънчев и усмихнат ден!

# 709
Привет!
   Мако, оздравя ли ?
   Писах, писах на Фийвър, ама изтрих. С две думи, пускайте ги тези деца да отлитат от гнездото, в мислите си ги пускайте. Дайте им свобода на полета, не ги дръжте емоционално ,  при вас. Те трябва да покорят света, да изживеят своя живот и да направят своите грешки. Това по принип го казвам, не е конкретно към някой, не искам да засегна никой тук.
    Сега като се заемеш с проекта си , ще си отвлечеш вниманието, а и това изобщо не е дпресия. Просто ти е мъчно. На мен не би ми било. И не ми е било. Но това съм аз. Всеки от нас изживява по различен начин, но тоа,което се случва на детето ти е прекрасно.

# 710
  • София
Права си, Марулетка!
Аз уж ги пускам, ама надали, щом след заминаването на първите 2 родих петото. Съпругът ми казва, че е добре, дето вече не мога да раждам. Simple Smile
Ама трето гардже си тръгва, но ще се радвам наистина. Пък и тя си има подкрепа от каките ѝ и не е сама.
Благодаря!

# 711
Привет, привет!
Фивър, споко, горе главата. Тия двама младежи още бая години ще са до вас. А през това време (ако знаеш) колко още внуци ще ви се народят. Само живи и здрави.
Марулетка, много хубаво си описала ситуацията с децата. Ох, кога пораснаха...
Хубав ден от мен!

# 712
  • при късмета
марулетка, оправям се, благодаря! Не кашлям вече и като цяло нищо ми няма. Но все още бързо се уморявам и почти от нищо. Задържането ще го влачат още време
Фивър, това е естествения ход на нещата. Обаче трябва да го преминем, въпреки, че не е лесно. И на мен не ми де иска да идва нова време, но то полека лика се очертава, няма как.
Оф, тръгнах до магазина, обаче асансьора е спрял. Дано бързо тръгне, че нито стълбите мога да взема в това състояние, нито мога да сготвя без лук. Добре, че сутринта като излизаме имаше

# 713
Да ви кажа, а може би вече сте ме усетили, аз не приемам така нещата децата. Не изпитвам никаква тъга, нито ми е мъчно. Дори, те си и знаеха де,ако след завършване не отидат да учат, нямаше да ги оставя да живеят у нас.На квартира! Имаме място, знаете. Но аз така виждам нещата.
    Дъщеря ми завърши висшето си образование, но аз пак поставих условие - учиш, но работиш , ние помагаме.Спираш да работиш, спираме помощта.Така е и със сина сега. Не ми е мъчно грам, но като ги гледам , не страдат. Напротив, стават все по-амбициозни и борбени и адаптивни. Всичко това с уговорката,че специалностите и програмите им позволяваха учене и работа.

# 714
Ма Ко, от години готвя без лук и много си е хубаво. Никой не се оплаква.

# 715
  • София
Марулетка, за това и аз съм твърдо ЗА.
Подкрепям напълно мисленето ти.
Даже не след гимназия, а след пълнолетие трябва да живеят отделно. Категорично.
И работа от 16 г.
Нашите деца винаги са били с това правило.
И няма родителски гръб, без да видим желание да се справят първо сами.
Всички работят от много рано. В училище през ваканциите, а и дребни неща в учебно време.
На 18 сме ги отделяли. Вярно е, че в съседно жилище и то наше, т.е. без наем, но отделно. Първите 2, де. Третата остана у нас до приключване на гимназията, за да може другото жилище да е на разположение на сестрите ѝ, когато гостуваха. Сега и тя при гостуване ще е отделно, даже по-далеч, защото ще е в друг квартал.
И задължително следване + работа.
Поемаме доста от разходите,защото е ясно, че студент трудно ще се издържа само, но работа + стипендия са ключово условия, за да сме насреща и ние. И всички битовизми са си техни.
След завършване не сме помагали на големите, освен под формата на голям подарък по значим повод тип дипломиране, годеж, сватба,ново жилище и подобни.
Но някак с големите не осъзнавах отделянето им като отдалечаване на толкова километри. Даже с българското гадже на втората, вече съпруг, имах усещане, че ще се върнат. След появата на италианския зет и особено с раждането на Лия осъзнах, че ще останат там. Сигурно и третата ще остане, защото аз съм с италиански и гръцки корени и там имаме роднини, близки, кръстникът им живее там, винаги са обичали тази култура и ги е привличала. Вписват се прекрасно.
Станаха и те оправни и самостоятелни, но 1500 км са толкова много, дори и с безпроблемното пътуване.
Просто третата винаги е била по-чувстеителна. Големите са породени и много близки помежду си. Имаха по-малка нужда от нас чисто емоционално. Третата беше недоносена, по-болнава, по-затвотена и някак ми се струва по-крехка, което съм сигурна, че е само в моята глава.
И определено виждам колко са доволни с изборите си.
Просто ми трябва време да свикна, че ще се виждаме по няколко пъти в годината, но така сме и самите ние.
Родителите ми и свекървите ми живяха и работеха някога навън. Сега живеят на морето. Ние живяхме 10-тилетие навън преди време и планираме още едно такова след още няколко години, само да сме живи и здрави. Та и ние сме били далеч от родителите ни, те пък от техните и такъв пример сме дали на децата си. Не мога да очаквам друго.

Мариат, благодаря за успокоението. Много мило ми стана от мисълта за проектовнуците. Нямам търпение и ще тичам с кеф по летищата, когато имат нужда от мен. Хем мислех доскоро, че няма да го правя с удоволствие.

Ма ко, радвам се, че се подобряваш. Чист въздух и слънце помагат много за влизане в кондиция.

# 716
Ми ето, виждаш ли? Всички са добре и са щастливи. Ти имаш още две хлапета, върху които да се фокусираш. Като пораснат те, ще идват внуците. С такова голямо семейство едва ли щеостанеш сама и без ангажимент.
    Италия е страхотна, аз сигурно в някой предишен живот съм била италиянка. Обожавам я. Уж все си казваме, че следващат дестинация ще е друга държава, и все самолетът е за Италия. Запалих и съпруга и сина . Направо ти завиждам съвсем добронамерно за италиянските корени и роднини там. 
    Да сложа кафето , докато Мако се разсъни.
   И Валето да дойде да каже как е, Мими как е!!!

# 717
Добро утро!
Марулетка, благодаря за кафето. Днес сутринта и аз си помислих за Мария. Чакаме Валето да ни въведе в ежедневието ѝ.

# 718
  • Бургас
Тихо се промъква една приятелка предателка!
Извинявайте,че не се разписах след Гърция,но с Криста имах доста ангажименти.
Виждам,че всички сте добре.
Фийвър,аз бях така след като момчетата си тръгнаха,но после малкият се върна и разбрах,че по-лошо е детето да остане в бащиното гнездо.Радвай се,че се справят и отлитат.
Благородно ти завиждам за голямото семейство!Няма скука при теб!

Криста вече е във Френското училище.Разликата между него и старото е от Земята до Луната!За първи път детето отива с радост на училище.

Много още имам да пиша,но първо ще ви изчета.
Хубав ден,дамен!

# 719
  • при късмета
Добро утро!
Благодаря за кафето!
Ма Ко, от години готвя без лук и много си е хубаво. Никой не се оплаква.
А Шефа даже сурдв го яде, докато го режа. Не знам как го прави
Фивър, разбирам те. Едно е само да се отдели детето, друго е да е далеч
Ооооо, Славе, радвам се, че се разписа
Аз нямам много задачки за днес, следобяд ще ходя до приятел да мъдрим нов компютър.
Гушки на всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт