ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 119

• 40 197
  • 482
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте момичета,

Пожелавам ти, Scar, догодина да получиш най-желания дар.

Z. 2012, не годините, а волята е тук първостепенна. Имам приятели, които на 20, 30 са като охранени попчета, само защото казват че не могат без сладко, а всичко е въпрос на приоритет. Кое ти е важно?
С първата бременност на 23 г,  от 55 кг, родих 85. За 6 месеца отслабнах - 46 кг станах с тае-бо (движение си трябва за ефект и стягане) и количеството в чинията ми беше колкото юмрук, това е големината на нашия стомах. Останалото не е нужда от глад, а - жажда.

Втората бременност на 45 г, от 52 кг, родих 72 кг, тук нямам възможност да тренирам защото изцяло гледам сама бебчо, а ММ е на работа 24/7, но спазвах режим - разделно хранене и сега съм 54 кг. Имам още едни 4 кг, които ще станат 56 и след празниците ще сваля лесно, защото се харесвам слаба. 😁

Късмет на всички и умната с чиниите, не ги препълвайте и пийте повече гореща вода на малки глътки, усетите ли глад или през половин час. 🍀

# 436
Да се разпиша и тук 😀
На 53 години съм 173 височина
От както съм в менопауза нещата се промениха. Избягвам въглехидрати, наблягам на зеленчуци риба скир cottage cheese яйца .Месо не ям от 30 години
Правя спининг 3 Х в седмицата (много ми харесва а и съм доста напред 😊)
Както и 2 х силова тренировка

Сиска,изобщо не виждам дебели крака при теб .59 кг си повече от перфектна

# 437
За много години! Пожелавам на всички да свалим с лекота излишните килограми!

Току-що изядох останалата от снощи висококалорична храна и обмислям вече менюто за утре. Задължително ще е нисковъглехидратно. Имам да свалям поне 4 празнични кила. Ще видим колко от тях са вода и колко мазнини.

# 438
  • Mediterraneo
Противно на всички, които се мотивират от нова година, нов месец, първо число и пр., баш днес не ми е времето да започвам каквото и да е. Има още баклава останала Simple Smile Лошото е, че имам и трима рожденици този месец и "мръсни" дни ще имам повечко. Поне си поддържам ходенето, навъртам всеки ден 4-5 км на бърз ход и се държа в някаква( не кръгла) форма.
Честита да ви е новата година!

# 439
Честита да е новата година, отслабващи! Нека е здрава, щастлива, спокойна и успешна в начинанията ни 🤗
Аз известно време се затиших, но нещо не подхващах сериозно режим. От лятото до зимата отпуснах доста храненето и съответно се сдобих с едни 6 кила от горе. Противно на всички нагласи, започнах режим на 22.12, точно преди празниците. Просто тогава се почувствах готова и не сгреших. Не съм се отклонила и с една хапка даже от тогава. За да изненадам тялото реших, да се захвана с Дюкан (преди 15 години свалих 50 лг с него за година време). За 9 дни съм минус 3.7 кг, което е просто супер. Дано за 1 месец да махна гадния плюс че много ме дразни как ме стягат панталоните 😆
Между другото направих опит и с японскоъо чудо, но тази година го правих няколко пъти и сега за 7 дни не успях да смъкна почти нищо с него и го прекратих. При режима на Дюкан ми харесва това, че си закусвам с коята любима палачинка от овесени трици, а при ВМ не закусвах. 😋

# 440
А, аз обикновено така си се храня в ежедневието. Може ли рецепта за палачинката?

# 441
Аз си я правя 3 супени лъжици овесени трици и 2 яйца (става и с 1 яйце също) разбърквам и изаипвам в тиган с незалепващо покритие. Изпичам я от двете страни и след това вътре може да се сложи всичко. В случая на режима ми мажа с крем сирене лайт, поръсвам с шарена сол и добавям пуешко/пилешко филе. Може да се добави и нарязан домат. Преди, извън режима съм слагала лютеница, кашкавал и салам.

# 442
Здравейте и от мен! Честита Нова Година на всички!
Нямах търпение да дойде новата година и да започна за се храня здравословно, както и да сваля килограми. Откакто родих никак не съм във форма и се надявам, че скоро ще променя това. Не искам да се меря в цифри, достатъчно ми е да знам, че доста от дрехите ми не ми стоят никак добре, а някои от тях даже и не ми стават. Голямо изкушение са все още новогодишните вкусотии в хладилника, но вчера не им се поддадох. Гордея се със себе си! 😂 Ще се постарая и занапред да е така.

# 443
Благодаря Sivi. Изглежда апетитно, ще я опитам тези дни.

Мохини, пожелавам ти късмет. Инат, воля и постоянство и ще се случат нещата. Аз свалих  по 20 кг след две бременности и тъкмо се харесах и влязох в моите си дрехи иии...Новогодишна изненада - пак бременна. 🤣☺️😁
Та, момичета, отново ще влезна тук след известно време. Това, разбира се, няма да ме отпусне да се тъпча, защото трудно се свалят тези кг, макар че и двете ми бременности, кг-те бяха от задържана вода, вследствие високо кръвно, но като цяло се отдава човек на гуляй. 😉

# 444
Честито, В_vas! Лека бременност и ти пожелавам да имаш само минимална причина да се запишеш отново в темата!

# 445
Вчера на яйца, обезсолено сирене и пилешко, две хранения съм минус 2кг вода.  Днес отново повод, надявам се да не се изкуша от нещо и да не кача обратно. По принцип ще има месо и салати, но и торта правих и се надявам да не омахам някое голямо парче 😆

# 446
  • София
Записвам се и аз в темата!
Започвам годината от 57, 58 кг., цел 54кг. Не съм спирала са тренирам поне 3,4 пъти седмично, но пустото сладко и особено следобедното желание за десерт са ми най-големите врагове.
Като всяка година съм си взела дневник и съм решила да записвам какво и колко ям. Имам и пътека на която съм решила да ходя повече.
Успех на всички ни!

# 447
Аз открих домашните "протеинови барчета" и съм много доволна. 1:1 сурово кашу и фурми (смлени), 1 л. кокосово масло, 1 доза протеин, кокосови стърготини. Стяга в хладилника, а заливката от черен шоколад е по желание. Размерът е също по желание  Simple Smile

# 448
ЧНГ, любими другарчета! CocktailParty TimeChampagne

днес съм на лунна диета, от другата седмица - на японско чудо
започвам от 68 кг, цел -> 60

# 449
Страх ме е да се захвана с това японско чудо, може би по-натам, след като понамаля дневните калории.

Общи условия

Активация на акаунт