ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 119

• 42 605
  • 508
  •   1
Отговори
# 255
  • Велико Търново
Не е споделил такъв резултат.Бамбукови фибри са и цикорията са фибри.Аз като четох не видях да предизвикват запек, но ще видя.
Голям глад ме гони след тренировка. Идеи как да го потуша? За пръв път ми се случва такова нещо, а не е като да гладувам през останалото време.

Пий вода или протеин, измивай зъбите и лягай.Друго не се сещам, освен да се наядеш.

# 256
Млечните и на мен ми образуват торбички под очите.

# 257
С фибрите май при всеки човек е различно. На мен ме ми понасят особено и гледам да ги употребявам рядко,  най-вече при приготвяне на нисковъглехидратни печива.

# 258
Включвам се в темата с желание за минус 2 кг, но и да не стане не е беда. Харесвам си формата в момента и приоритета е да я задържа.

Голям глад ме гони след тренировка. Идеи как да го потуша? За пръв път ми се случва такова нещо, а не е като да гладувам през останалото време.
Приемаш ли нужното количество полезни мазнини? При мен обикновено това е причината. (Вечерях сьомгова пъстърва, около 100 грама, е няма такова засищане.)

# 259
Нямам проблеми с мазнините. Може би грешката ми е, че гледам да се храня два пъти на ден и че тренировката ми е вечер.

# 260
Бамбук предполагам са бамбукови фибри. В съчетание с хуск и чест прием, ще предизвика запек.

Напротив, фибри в съчетание с много вода често решават проблема със запека.
Когато се спазва високопротеинова или високомазнинна нисковъглехидратна диета, фибрите са изключително важни.

Аз не съм на нисковъглехидратна диета, но приемам фибри всеки ден. Хускът не ми
понася, къркори ми гастроинтестиналният  тракт от него. Взимам или смес от бамбукови и акациеви, или Gaya на Ancestral Superfoods (пак е смес от различни видове).

# 261
Много фибри ей така само взети и то ежедневно не ми звучи добре. Иначе ясно че ще отслабне, те се раздуват, пълнят стомаха и лъжат че се е наял човек, а пък от тях почти нищо не се усвоява, да не кажа съвсем нищо. Най-много като пребиотик да подействат, но това става и със съвсем малко количество. С пектин го правят някои същото, той също прави гел заедно с течност и пак се усеща ситост.
Ако пък са заедно или близо до храната тия неща, могат да намалят усвояването на желязо, минерали и още разни неща, от което пък дефицити могат да настъпят.
 По-добре човек да си яде зеленчуци отколкото така дюс само фибри.

И да, не при всеки оправят запека, при някои даже го влошават или могат да предизвикат такъв ако е нямало. Докато не пробва човек няма да знае при него как ще е в това отношение.

# 262
Нямам проблеми с мазнините. Може би грешката ми е, че гледам да се храня два пъти на ден и че тренировката ми е вечер.

Това е. Идеално храненето е около тренировките. Ако тепърва се започва, гладът е стряскащ, но после тялото свиква с новото нормално. Но пак си има глад след сериозно усилие.

Силовата ми тренировка е или преди да вечерям, или преди да обядвам.
Сутринта ми е за йога и мобилност. Тичането е около обяд или вечер, според зависи.

Последните 2 дни бях на около 100гр, вгх на ден. Не ми се получиха 50те гр. Вчера тежка тренировка за горна част- отели ми се вола, но съм горда с 3х10 лицеви за трицепс с хубва форма и не от колене.
Вечерях пиле с гъби и доматен сос и ориз. Естествено, тази сутрин глад няма. Ако съм яла ориз вечерта, няма да се сетя за храна до 3 следобед на другия ден.
Ще пробвам днес и утре с 50гр вгх, за да се получи низходяща въглехидратна вълна (и 2х0бгх в понеделник и вторник). Някога бях желязна, сега не толкова. Ще се науча пак.

Планът за днес тренировъчно е само йога и мобилност, но може и да направя един ХИИт с Каролин преди вечеря.

# 263
Дез, как правиш лицевите опори?
лактите настрани или до тялото?

фибрите само ме надуват, никаква полза при мен за wc-то нямат

# 264
Дез, как правиш лицевите опори?
лактите настрани или до тялото?
За трицепс с лактите до ребрата, като чатуранга. Тези правих вчера, 3×10.
С широк хват правя значително повече- 4х20 и 2х10, общо 100 с почивки по минута, до 2 минути.

# 265
Дез, интервалите са ми прекалено големи между двете хранения, просто нямам друга възможност. Мога без вечеря, но без закуска не. Сутрин да тренирам ми е невъзможно в работно време.

# 266
Дез, интервалите са ми прекалено големи между двете хранения, просто нямам друга възможност. Мога без вечеря, но без закуска не. Сутрин да тренирам ми е невъзможно в работно време.
Не казвам кога да тренираш, а да се храниш около тренировката.
Или държиш да се храниш сутрин и на обяд,  без вечеря, но с вечерна тренировка?
Ще се научиш да спиш гладна, щом не искаш да се храниш след тренировка. Друг начин не виждам.

# 267
Много фибри ей така само взети и то ежедневно не ми звучи добре.
....

Не знам какво имате предвид под много или малко.
Четох, че за жените е важно да приемат около 25 г фибри дневно. Минимумът е 20. Целта - добра работа на гастроинтестиналния тракт, подпомагане на естествените детоксикиращи процеси в организма, поддържане на нормални нива на кръвната захар и тн. Недостигът на фибри в храната на модерния човек се води като една от основните причини за поява на рак.
Ами не е толкова лесно да се докарат 20-25 г фибри само с храна, момичета! Аз трудно успявам, а се храня балансирано, имам между 110 и 160 г въглехидрати на ден, не е като да съм на НВ диета... В дневното ми меню има  една-две големи салати, печени или задушени зеленчуци за гарнитура, овес, 1-2 филийки пълнозърнест хляб, плодове обожавам и едва се озаптявам на 200 г. С динята стигам до 400, но тя е основно вода.
И с всичко това я докарам 15-17 г фибри, я не. Затова свикнах да си хапвам 8-10 г фибри смес и в съчетание с 2.5 литра вода на ден имам суперредовен режим за WC и никакво подуване.
А имах проблем от дете и всичко, ама всичко, което помагаше на другите хора, при мен не даваше резултат. То не бяха кивита, круши, кайсии, мед, накиснати сушени сини сливи, сладко от рози, зехтин и какво ли още не на гладно, коремни преси до припадък - не и не.  При това и вода пиех достатъчно - под 2 л. не съм падала. Но ето, на стари години се оправих с фибри и още малко вода...

Последна редакция: сб, 13 сеп 2025, 12:07 от Vetrena

# 268
Куриозното в случая е, че миналата седмица този проблем го нямах, а нито тренировките ми са били по-малко интензивни, нито храната повече. Не чакам МЦ също така.
Vetrena, мен ме боли корем от повече фибри. Нито проблем с WC са ми решавали, нито са ме държали сита.

# 269
Балкай, може да е натрупана умора и тялото  да иска да компенсира с храна,
дните вече са видимо скъсени и в това намирам причина

Vetrena, Ancestral Superfoods имат интересни продукти, изпробвала ли си нещо друго от тях?

Общи условия

Активация на акаунт